HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Lengyel-magyar két jó barát... Magyar játékos a Dortmund első keretében!


640bajner.jpg

Bajner Bálint maxmimum közepes képességű futballistaként lett elkönyvelve Magyarországon, de voltak ennél lesújtóbb vélemények is. Arról volt talán a leghíresebb a közel két méter magas támadó, hogy ő Vadócz Krisztián sógora. Jürgen Klopp csodát tett vele, négy NB I-es góllal a tarsolyában jutott el a Bundesliga I kapujáig.

Szombathely, Sopron, Szalonta, London (West Ham). Ez volt a magyar U19-es válogatottat is megjárt Bajner Bálint útja az NB I-es Budapest Honvédhoz. Bár góllal mutatkozott be a kispestieknél, mégsem sikerült maradandót alkotnia. Szerény, jó adottságokkal rendelkező csatár, gól ellen beoltva. Ez volt róla a vélemény. Az Osasuna B érintésével végül az olasz hatodosztályban(!) kapott lehetőséget, és a Sulmona jelentette Bajner számára az ugródeszkát. Tavaly ősszel, általános meglepetésre a Borussia Dortmund harmadosztályban szereplő második csapata igazolta le Bajnert. Itt négy gólt szerzett a szezon közben megsérülő támadó, közben pedig edzegetett az első csapattal. Neven Szuboticcsal került a legbarátibb viszonyba Bálint, akire -bevallása szerint- óriási hatással volt a csapat vezetőedzője, Jürgen Klopp. A 2013-as év is kiválóan indult a szombathelyi születésű égimeszelő számára, Klopp ugyanis helyet szorított neki a BVB spanyolországi edzőtáborába utazó 22 fős keretében. Bajner góllal hálálta meg a bizalmat.

Bajner-gól a spanyol Albacete ellen

Ennek is, és persze a góllövőlistát 14 góllal vezető Robert Lewandowski eltiltásának is köszönhetően Bálint már tényleg a Bundesliga I kapujába jutott. Klopp nevezte őt az Eintracht Frankfurt elleni keretbe. A BVB ma 18.30-kor fogadja a Frankfurtot.

Bajner így Varga Zoltán és Hajnal Tamás nyomdokaiba léphet. A zseniális Varga 51 meccsen lépett pályára a sárga-feketék színeiben, és 10 gólt szerzett, Hajnal pedig 58 mérkőzésen 8-szor volt eredményes.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.16. 04:00

Címkék: video csapat dortmund kispest honvéd eintracht frankfurt vadócz bajner jürgen klopp lewandowski

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr215082480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása