HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

59 éves avagy, játszd tovább, Eperjes!


eperjes.jpg

Ma 59 éves Eperjes Károly, Kossuth-díjas, és Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Ő is részese volt a 6:3-as diadalnak.

 

Eperjes maga is labdarúgó volt a színészi karrier beindulása előtt. Természetes, hogy nem szakadt el a focitól, rendszeresen láthatjuk őt játszani, például a színészek válogatottjában. 

Eperjes Károly 1954-ben, tehát az angliai 6:3 után született nem sokkal, mégis részese volt a londoni diadalnak. 1999-ben kezdték el vetíteni a mozikban Tímár Péter filmjéd 6:3 avagy, játszd újra Tutti címmel. Ebben Eperjes Károly a főszereplő. Boksa "Tutti" Rezső, köztisztasági alkalmazott - a film főhőse - épp 1953. november 25-én született. 1993-ban, az évszázad mérkőzésének - és születésének - negyvenedik évfordulójának napján vállal egy extra lomtalanítást, amelynek során az Aranycsapat relikviáival teli szobában köt ki. Aki lemaradt róla, és szereti a focit, az semmiképpen se hagyja ki a filmet!

részlet a filmből

Egy igaz párhuzam Eperjes Károly, és az Aranycsapat között: a színművészt eredetileg papnak szánták szülei, akárcsak Grosics Gyulát. 

 

 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.17. 17:19

Címkék: aranycsapat válogatott eperjes tímár péter kossuth díj színművész játszd újra tutti

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr245085389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása