HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Szerbverés Barcelonában? Belehúztunk


vízilabda.jpg

Szerbiával, Ausztráliával, és Kínával került egy csoportba a magyar férfi vízilabda válogatott a nyári barcelonai vb sorsolásán. Volt egy periódusa a válogatottnak, amikor szerb-fóbiáról beszélhettünk. Sőt, az utóbbi évek egyik legfájóbb vereségét a sanghaji vb elődöntőjében szenvedtük el ellenük, de vannak szép emlékeink is.

2004-ben az akkor Szerbia és Montenegró néven futó déli szomszédainkkal játszottuk az olimpiai döntőt. Az elején beragadtak a mieink, a szerbek-montenegróiak -akiket a csoportmeccsek során már megvertünk egyszer- elhúztak 3-0-ra, de ezután végig fej-fej mellett haladtak a felek. Egyszer vezetett Kemény Dénes csapata, ami olimpiai bajnoki címet ért.

A meccs vége előtt a lelátóról érkezett egy a játékvezetőkéhez hasonló síphang, amitől kútba fulladt a szerbek utolsó támadási kísérlete. 8-7 lett ide, ez volt a Kemény-korszak második olimpiai bajnoki címe.

A szerbek hasonló helyzetben vannak manapság szövetségi kapitányi fronton, mint a mieink. Náluk is egy nem rég visszavonult játékost, a 444-szeres válogatott Dejan Szavicsot nevezték ki a nemzeti csapat irányítására. Világ- és Európa-bajnok játékosról van szó, akinek köszönhetően a vízilabda területén  szorosabb kapcsolatba kerülhet Magyarország és Szerbia.

sp-savic.jpg

                                                                    Nagy egyéniség - Dejan Szavics

Szavics Benedek Tibor csapattársa volt a Pro Recconál, és a két edző (még most is furcsa, hogy nem játékosok már) hasonlóan gondolkozik a pólóról.

Barcelonában persze nem lesz barátkozás. A www.vlv.hu számításai szerint július 24-én kerül sor a vb-n a D-csoport rangadójára. 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.24. 15:48

Címkék: vízilabda olimpia csapat válogatott benedek tibor olimpiai bajnok kemény dénes magyar - szerb dejan savic dejan szavics pro recco

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr845101686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása