HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Indul az NB I, előtte azonban kupán vágtak minket


soccer-foot-615.jpg

Ma végre elindul a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) tavaszi szezonja. Ez az év egyik legfontosabb, legizgalmasabb napja (ennél már csak az őszi szezonkezdet a nagyobb esemény), a főpróba viszont nem sikerült fényesre, mármint a körítést illetően. A négy Magyar Kupa-negyeddöntő közül egyik sem sikerült közönségbarátra.

A Debrecen - Létavértes volt az első csapás. Eleve milyen az, hogy a címvédő a saját fiókcsapatával mérkőzik meg az elődöntőbe jutásért? És még izgulni is hagytak minket. A 2-0-s Loki-győzelmet hozó odavágó után cikk jelent meg a DVSC honlapján, amelyet elolvasva azon remeghettünk, hogy a Létavértes ki tud-e állni a visszavágóra. Végül sikerült. Ki is kaptak 8-0-ra az Oláh Gábor utcában. Kár, hogy nem a stadionban volt a derbi, hanem a műfüvesen. Egy MK-negyeddöntő! 

Műfüvön a címvédő 

Még ha csak egy lett volna. Ugyanez volt a helyzet a negyeddöntő egyetlen komoly párosításával, a Kispest - Győr találkozóval is. Mármint a borítást illetően. Kezdődött azzal, hogy a szombat 16 órára kiírt találkozót a televízió közvetítése miatt 14 órára (kőbevésett időpontok, ugye?) módosították, utána áttették a Bozsik-stadion műfüvére. Persze a tévé így nem közvetített. A beszámolók szerint az 5-600 nézőből mindössze ha 100 látta normálisan, hogy mi folyik a pályán. A többiek az előttük állók hátát láthatták a pályát körülvevő korlát mögül.

Honvéd - Győr

A visszavágón csoda történt: az ETO Park "centerén" játszották le, ez a meccs csak Diarra nevetséges kiállításáról marad emlékezetes. De legalább meccshangulat volt.

A Vasas - Siófok párharcot oda-vissza műfüvön rendezték meg. Ezt a fentiekből olvasva megszoktuk. De az, hogy egy ilyen párosítást biztonsági okokra hivatkozva zárt kapuk mögött rendezzenek? Minek nekünk néző a magyar - románra, ha a 150 érdeklődőt vonzó Vasas - Siófok párharcon is tartunk a siófoki huligánok akciójától?

Vasas - Siófok zárt kapu... a nézők hivatalosan a pálya területén kívül állnak

A Vác - Videoton azonban túltett mindenen. Itt a váci csapat megpróbáltatásai miatt egyszerűen nem játszották le a meccseket. Furcsa is lett volna stadionból nézni őket.

vávvidi_blikk.hu.jpgEdzéssel a négy között, fotó: www.blikk.hu

Dicsérendőek az MLSZ törekvései, de nem szabadna hagyni, hogy a 103 éves múltra visszatekintő Magyar Kupa meccseit eleve halálra ítéljék, és a Ligakupa szintjére süllyesszük. Értjük, hogy sűrű a program, meg hogy rossz az idő, de a február már csak ilyen. Műfüvön meccset rendezni, és nézni (már ha engedik) igenis illúzióromboló. Eleve azt feltételezi, hogy 3-400 embernél többen úgysem lesznek kíváncsiak egy találkozóra. A le nem játszott meccs (meccsek) pedig nonszensz. De végre kezdődik az NB I, irány a STADION! Pénteken például Eger - Diósgyőr lesz a váci stadionban. 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.01. 08:17

Címkék: csapat labdarúgás Ferencváros Győr Videoton DVSC Magyar Kupa NB I magyar foci Bp. Honvéd ETO

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr505111058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása