HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Botrányok a magyar sportban - ütés, fejelés, köpés, közszeméremsértés


Red-card-006-qpr.jpg

Nagy port kavart Hetényi Zoltán jégkorong-válogatott kapus amerikai esete a pultos lánnyal és a biztonsági őrökkel. Nem szeretnék ítéletet mondani az ügyében, a pályán majd feledteti ezt a botlást, és amúgy sem ő az egyetlen fekete bárányunk. Hogy ezt bizonyítsam, elővettem egy-két jóval korábbi esetet a magyar sport botránykrónikájából. A sztorikat hasraütés-szerűen válogattam a szürkeállományomból, a teljesség igénye nélkül.

Storcz Botond háromszor nyert olimpiát, négyszer pedig világbajnokságot. Jelenleg a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, mellesleg két lány édesapja. 1998-ban - egy kevésbé jól sikerült szezon során - megütött egy újságírót, amiért féléves eltiltást kapott, egy évre felfüggesztve. Olyan pletyka is napvilágot látott akkoriban, hogy Storcz emiatt került ki az egyik cég rudi-reklámfilmjéből, ám ezt mindkét fél cáfolta. Botond amúgy ezer más tettel bizonyította, hogy mindenki számára példakép lehet, nem is szokott téma lenni ez a tizenöt évvel ezelőtti botlása. Olimpiai bajnoki címeit egytől-egyig ezután nyerte.

Storcz Botond Kammerer Zoltánnal is nyert Sydney-ben K2 500 méteren

A magyar labdarúgó-válogatottat háromszor is irányító Mészöly Kálmán hozzászokott a kritikákhoz, gondolnánk. Ám a tények mást mutattak egy-két esetben. A Szőke Szikla egy Izland elleni meccs után lefejelt a reptéren egy őt bíráló kamionsofőrt, és Knézy Jenővel is összerúgta a port a kommentátor által megfogalmazott bírálatok miatt. A két fél részt vett egyszer Friderikusz Békítő Show című műsorában is. Mészölynek azelőtt a ZTE szaktanácsadójaként is jutott egy fekete pont. 1988 májusában a bennmaradásért küzdő egerszegieknek nyerniük kellett Győrben. Állítólag Mészöly vitte a pénzt a győrieknek. A Zalaegerszeg 3-1-re nyert, Mészölyt ezután fél évre eltiltották bundagyanú miatt. 

Mészöly megmagyarázza

Apáról fiúra szállt a focisták áldása. Ifjabb Knézy Jenő abban a megtiszteltetésben részesült 2001-ben, hogy Sebők Vilmos neki üzent a grúzok elleni 11-es gólja után. Ifjabb Knézy azt találta mondani előtte a román-magyaron, hogy Bukarestben is lehetne villogni, nem csak a sportkocsiban. Ebben amúgy igaza volt a kommentátornak.

Mutassam, vagy mondjam?

1996. március 30-án Stadler - Kispest-Honvéd bajnokit játszottak Akasztón. Az 1-1-re végződött meccs cseppet sem nevezhető barátságos döntetlennek. A stadleres Lehota és a kispesti Mátyus összetűzésbe keveredett egymással. A játékosok leköpték egymást, és Mátyus állítólag ütött is. Páros kiállítás lett a vége. Az öltözőfolyosón újabb verekedés tört ki köztük. Nem tudjuk, hogy ki nyert, de Lehotának egy foga bánta a malőrt. "Ártatlan vagyok! Jó, azt elismerem, hogy leköptem, de ő visszaköpött. Az pedig nem igaz, hogy megütöttem volna. Ezt elmondtam a rendőrségnek is" - mondta Mátyus. Lehota persze máshogy emlékezett: "Nem is értem, az egész hogy történhetett. Odaszóltam egyszer Hahnnak valamit, erre Mátyus odakiáltotta felém, hogy falusi paraszt. Majd leköpött. Néhány pillanattal később újra az arcomba köpött, sőt, egy kicsit meg is ütött. Én nem köptem! A bíró mégis kiállított. Amikor jöttünk le, a kiállítás után Mátyus bent állt az öltözőfolyosón és elindult felém. Azt hittem, hogy bocsánatot akar kérni. Ehelyett ököllel az arcomba vágott. Kiesett az egyik fogam és felrepedt a szám."

németh_1.jpg

Németh Roland

Hogy ne csak a foci legyen terítéken, zárjuk a sort egy olimpikon atléta, az előbbihez képest mókásabb gaztettével. Németh Roland 100 méteres síkfutásban indult a 2004-es athéni olimpián és a középdöntőig jutott. A sprinter nem ezzel, hanem egy férfi és egy női - nem versenyző - társa segítségével tette igazán emlékezetessé az ötkarikás szereplést. Némethék a diszkoszvetés fináléja után beszaladtak az Olimpiai stadion játékterére. Az atléta letolt nadrággal a hátsóját mutogatta a dobókörben, társai pedig eközben fotózták őt. Némethet előállították a rendőrök, szabadulása után pedig Rábold Gusztáv, a MASZ akkori elnöke felszállította az első Budapest felé tartó gépre. Nem illik az ilyenen nevetni, de nem tehetek róla, hogy ennyi év távlatából már ez a reakcióm. 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.04.02. 17:24

Címkék: olimpia csapat válogatott labdarúgás mészöly kálmán storcz botond kajak-kenu nb I mátyus jános lehota németh roland

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr325188786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bretman 2013.04.03. 02:30:17

"Ifjabb Knézy Jenő abban a megtiszteltetésben részesült 2001-ben, hogy Sebők Vilmos neki üzent a grúzok elleni 11-es gólja után. Ifjabb Knézy azt találta mondani előtte a román-magyaron, hogy Bukarestben is lehetne villogni, nem csak a sportkocsiban."

Most vagy én vagyok túl öreg, vagy a blogger túl fiatal. Ifjabb Jenő még sehol nem volt 2001-ben (hacsak nem a Szolnokban kosarazott). Sebők Vili akkor az idősebb Jenőnek, az "igazi Knézynek" üzent.
süti beállítások módosítása