HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Bennük van a faktor? Művész sportolók


növényi norbert.jpg

A sport a kultúra része, szerencsésnek érezheti magát, aki tehetséges benne és büszke lehet magára, ha elég kitartó ahhoz, hogy komoly sikereket érjen el a pályán. Vannak azonban sportolók, akik nem érik be ennyivel és a kultúra jellemzőbb ágaiban is megmérettettek.

Sándor Tamás és Dombi Tibor a DVSC aranykorának két meghatározó labdarúgója, volt válogatott labdarúgók, mindketten megjárták az 1996-os atlantai olimpiát. Mellesleg pedig imádják a zenét és űzik is, ráadásul közös együttesben, a Wyrfarkasban. 

dombisándor.jpga Wyrfarkas együttes: Dombi Tibor, Balogh Miklós Péter, Tamás Nándor, Kovács, Balázs, Sándor Tamás 

fotó: wyrfarkas.hu

Sándor Tamás karmester volt a pályán, ebben az együttesben ő a basszusgitáros és még énekel is. Dombi Tibi a csapat dobosa, nem mellesleg alapítótagja is. "Úgy kell erre az albumra tekinteni, mint egy 6 éves gyerekre. Már iskolába jár, most elsös, de egyedül tanult meg járni és beszélni. És kedves, sokan szeretik. Ami a szüleit illeti, apja a Metal, anyja a Rock, de nagyon ritkán találkoznak, mert fater, muter qrvára elfoglalt" - áll a banda bemutatkozójában. 

Szuper Levente - aki jelenleg a budapesti Divízió I-es vb-n védi a válogatott kapuját - az első magyar jégkorongozó, akit NHL-csapat szerződtetett, Örülhetünk, hogy a jégkorongot választotta, mert színésznek sem volt utolsó. Közreműködött a Magyar Rádió Gyermekstúdiójában és szinkronszínész is volt, például a jégkorongról szóló Kerge Kacsákban. A Józsefvárosi Kamaraszínházban ő játszott a Bendegúzt az Indul a Bakterházban.

Szuper-Levente.jpgfotó: jegkorongblog.hu

Bár olimpiai bajnok a következő emberünk, lehetségesnek tartom, hogy a színészi pályája révén több ember ismeri. Növényi Norbert 1980-ban Moszkvában lett aranyérmes birkózásban. Előtte világbajnokságon és Eb-n is ezüstérmes lett 90 kilogrammban. 1985-ben évekre visszavonult a sportágtól és a kick-box felé vette az irányt, ahol kétszeres világbajnok lett. 1992-ben újra feltűnt és 100 kilogrammban kijutott a barcelonai ötkarikás játékokra is, ahol hetedikként zárt. 

A birkózás mellett MMA-ban is ért el sikereket, 2009-ben megszerezte a WFCA félnehézsúlyú világbajnoki övét. 

A színészet alapjait a Gór Nagy Máriáról elnevezett színitanodában szerezte meg. Számos színházi darabban játszott és szerepet kapott több magyar filmben is. Szerepelt például Tímár Péter Zimmer Feri című filmjének mindkét részében , az Üvegtigrisben és a Papírkutyákban.

Növényi Norbert a Zimmer Feri című filmben

A Jóban rosszban sztárja (Növényi is játszik benne), Kembe Sorel-Arthur első sorban színész, de nagyon is van köze a sporthoz. Még olimpián is járt. Az édesapja révén kongói származású Sorel gyerekkorában három évet élt az afrikai országban, ahol 2004-ben megalapította a helyi vívószövetséget. Így a kardozók között részt vett a 2004-es athéni olimpián, ahol az első fordulóban szoros küzdelemben kikapott egy kubai ellen. 

sorel.jpgfotó: life.hu

Az Aranycsapat játékosai is játszottak filmszerepet (Puskást Hidegkuti váltotta a Csodacsatárban) és többen játszottak reklámfilmekben, de rájuk inkább a sportpályafutásuk miatt emlékezünk szívesen.

 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.04.15. 12:19

Címkék: barcelona színész sportoló moszkva jóban rosszban sándor tamás növényi norbert atlanta wyrfarkas dombi tibor zimmer feri oilmpiai bajnok színész-sportoló jóban-rosszban

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr945223426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása