HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Szánalmas Szentes, SZLAMB, spártai katonák - best of NB I-es nyilatkozatcsokor


szlamb.jpg

Nem tudom, Szentes Lázár mivel adta el magát Diósgyőrben, de biztos, hogy nem a jó kommunikációs készségével. Persze, tudom, hogy az edzőnek a szakmájához kell értenie, de azért a XXI. században nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is ki kell(ene) szolgálni a közönséget.

Szentesnek kedden egyik sem sikerült. A DVTK 3-0-ra leégett Siófokon, az edző pedig motyogott, mint egy ötéves kisgyerek. De még az óvodás korúaktól is elvárható, hogy az ember szemébe nézzenek.

Pedig vannak emberek a magyar labdarúgásban, akiktől tanulhatna a játékosként nagyobbat alkotó "mester". Ott van a kecskemétiek trénere, Horváth Ferenc, akinek edzői karrierje ígéretesen ível felfelé. De a fiatal edző nem csak a játék, hanem a saját mondandója tartalmára is nagy gondot fordít. A korábbi válogatott labdarúgó még Szigetszentmiklóson tette le a névjegyét nem mindennapi nyilatkozataival. "A mérkőzés előtt tizenketten voltunk, de ez tizenkettő spártai katona volt. Jelentem, Trója elesett, ez Szigetszentmiklós!" - ezt a veszprémi diadal után nyilatkozta a szakember, ahol sérülésektől tizedelt csapata szó szerint kiharcolta a győzelmet. "Nem volt szép győzelem, viszont a Jedi visszatért, magyar hangja Márkus Tibor volt" - Budaörs - SZTK 0-1.  "Olyan volt, mint az első randim. Végig terv szerint haladt, de az utolsó percig izgultam, hogy végigviszem-e." - mondta az MTK II elleni 2-1-es győzelem után, de a becsúszó vereségeket követően is úr maradt Horváth: "Olyanok vagyunk, mint a hóember, sokkot kaptunk a melegtől...". Horváth Ferenc azt szeretné ezzel elérni, hogy ne egy jelentéktelen közhelyes mondatot ragadjanak ki az újságírók a nyilatkozataiból. A korábbi csatár számára amúgy is a hitelesség a legfontosabb. Az olaszok elleni góljait bármelyik játékosának büszkén mutogathatja.

Horváth Ferenc első gólja az olaszok elleni vb-selejtezőn

a második egy igazi "horváthferis" gól volt

A Ferencváros 4-1-re győzött a Pápa elleni őszi bajnokin. Akkor még Détári Lajos volt a csapat szakmai igazgatója, akit igencsak sok kritika ért, főleg a csapat nem túl leleményes támadójátéka miatt. A Sport Tv riportere volt a Dömében dolgozó düh és dac egyvelegének áldozata a Lombard elleni diadal után. Hozzátenném, látszott, hogy nem neki szólt az amúgy frappáns nyilatkozat és a riporter is belement a játékba. Úgyhogy a végén a tévés és a nézők is jól jártak, no meg persze Détári is.

Détári amúgy elég sokat foglalkozott a játékvezetőkkel is. Amikor távozott az FTC kispadjáról, a viccesebb kedvű szurkolók ebből is összeraktak egy csokrot. 

Lipcsei Péter 1990-ben robbant be a magyar futball elitjébe, amikor a Ferencvároshoz igazolt. Öt év alatt két bajnokságot és négy Magyar Kupát nyert a zöld-fehérekkel a Kazincbarcikáról érkezett középpályás. Gyorsasága, kreativitása és gólérzékenysége mellett később a klubhűsége emelte az FTC ikonjai közé. 1995-ben - a Fradi - Porto KEK-visszavágón mutatott produkciója miatt - felfigyelt rá a korábbi BEK-, későbbi BL-győztes portugál sztárcsapat, a Porto. Lipcsei alá is írt a kék-fehérekhez. A Duna Televízió riportere erről faggatta őt. Az látszott, hogy Lipcsei nem kommunikációs suliban végzett.

Gyárfás Tamás legendásan nagy provokátor volt a Nap-kelte című napindító műsorban, de valahogy mindenkit be tudott csábítani a stúdióba. Többször is. Mészöly Kálmán kiváló beszélgető társ volt, pedig a Szőke Szikla harmadik kapitánysága idején nem volt a csúcson a nemzeti csapat. Az egyik jól sikerült naptévés látogatása az 1995-ös magyar-svéd Eb-selejtező előtt történt, amikor a kapitány még Gyárfást is fanatizálta. Sőt, az is kiderült, hogy Kálmán bácsi nem egy nagy kávés. Nem mintha kérdezte volna bárki is.

Rósa Dénes nyilatkozata feltétlenül a legviccesebb mind közül. A meccsek előtt keresztek tucatjait vető, imák sokaságát elmormoló, mélyen vallásos Rósa nehezen viselte, hogy beszóltak neki.

 

 

 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.04.17. 11:17

Címkék: video ferencváros diósgyőr détári szentes lázár szlamb

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr575230935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drago Brutic 2013.04.18. 09:03:57

Horváth Feri megnyilatkozásai felháborítóak, rombolják a magyar focisták imidzsét! Trója, spártai...az ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a magyar pályákon!

fátum 2013.04.18. 14:28:27

Mészölytől a Gyárfás nevű "bárki" kérdezte, hogy kér-e egy kávét vagy üdítőt. Erre mondta, kicsit később, hogy nem egy nagy kávés.

Tesveer 2013.04.18. 20:24:56

Azért a háttérből szóló "kinn megvárunk" szintű artikulálatlan bekiabálásokat ugye te is hallod? Nem véletlenül viselkedik ilyen zavartan, látszik hogy az egyes bekiabálások után hallgat el, és ezek miatt bámul folyton maga elé is.
süti beállítások módosítása