HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Robert Lewandowski nyomdokaiban a magyar támadó


lovrencsics_1.jpg

A frizurája olyan, mint Balotellié, de több az IQ-ja. Minden vágya az volt, hogy a magyarnál erősebb bajnokságba kerüljön, de amikor eljöttek őt megnézni, állítólag nem ment neki a játék. A lengyel Lech Poznan mégis megadta neki az esélyt. Lovrencsics Gergő idén már a válogatottba tart.

Pécs és Pápa. Nem az ígéret földje egyik sem a foci szempontjából, hacsak nem a szezoneleji fogadkozást tekintjük annak. Lovrencsics Gergő 22 évesen még ott tartott, mint felnőttkorúvá válása idején: a magyar NB II-ben játszott, és olyan csapatok hálóját terhelte a Pécs színeiben, mint a Honvéd B, a Ferencváros II, a Gyirmót, vagy a Kozármisleny.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az NB I-es Pápa már a 2010-11-es szezon közepén vitte volna a támadót, de az átigazolásra végül csak 2011 nyarán került sor. Az NB I-ben is szépen termelte a gólokat, a Kispest és az FTC első osztályú csapatai sem úszták meg a Lovrencsics-lövéseket. Ebben az évben már figyelte őt a Lech Poznan. A lengyelek nyilván elégedettek voltak Artjoms Rudnevs három évvel ezelőtti leigazolásával. Olcsón szereztek egy csatárt Zalaegerszegről, aki termelte nekik a gólokat, és még jó pénzért túl is adtak rajta. A lett játékos tavaly óta a Hamburg szurkolóit boldogítja, amúgy 2010-ben a Dortmundba távozó Lewandowski pótlására igazolták le. 

lovrencsics pápa.jpg

Lovrencsicset pedig az ő helyére szánták. Újra egy játékos, lengyel szinten bagóért (100 000 euró), akit ráadásul meg sem vásároltak, csak kölcsön vettek egy évre, ami után opciós joguk van a magyar fiúra. Valószínűleg élnek majd vele. Élete lehetőségét kapta Lovrencsics, amivel élt is, pedig már az első kívánságát bukta a 2012-es őszi szezonban. "A legmagasabb célokért akarok harcolni, szeretnék bejutni a csapattal az Európa Liga csoportkörébe, és gólokkal hozzásegíteni a klubot a bajnoki címhez." - ezekkel a mondatokkal indult útnak. Lovrencsics ugyan gólt rúgott és gólpasszt adott a kazah Zsetiszu elleni EL-selejtezőn, csapata tovább is jutott, ő pedig egyből sztár lett, ám a következő körben a svéd AIK megálljt parancsolt a Lechnek, ennyi volt az európai kaland. 

A bajnokságban 13 meccsen kapott lehetőséget Lovrencsics, gólt azonban csak egyszer sikerült szereznie. A tavaszi szezon elején jegelte is őt Mariusz Rumak vezetőedző, a negyedik fordulóban azonban megtört a jég. Lovrencsics, és a Belchatów ellen becserélték őt. Ezután a Lechia Gdansk ellen újra kezdő volt, és gólt is szerzett. Ez volt a Lech hetes győzelmi szériájának kezdete, amihez a magyar játékos további négy góllal és két gólpasszal járult hozzá. A Lech jelenleg két pontra van a listavezető Legiától, és a két csapat egymás ellen játszik szombaton. 

Egervári Sándor szövetségi kapitány személyesen fogja megnézni a varsói trónfosztási kísérletet, és Lovrencsicset, aki nagy valószínűséggel meghívót fog kapni a magyar válogatott Kuvait elleni keretébe. A Lech 11-es mezszámú játékosa nyerő típusú játékos, többször elmondta, hogy a Lech Poznannal kapcsolatban csak a bajnoki arany érdekli, a válogatottal kapcsolatban pedig azt nyilatkozta, hogy élete álma teljesülne a meghívóval. Egyik következne a másikból.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.05.16. 20:12

Címkék: video pécs pápa csapat válogatott lech poznan Ferencváros Honvéd NB I lovrencsics gergő NB II

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr215303233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.17. 22:44:43

Ezt a fiút is megnézhetjük két év múlva a Videotonban vagy a Felcsútdoboz SC-ben.

kacsa232 2013.05.18. 07:53:56

Oszt mitől is több az IQ-ja,mint a Balotellié? Mert az nem derült ki a cikkből.

The Lost Soul (törölt) 2013.05.18. 08:29:20

@kacsa232: tudod, ki az a balotelli??? :-)
ez a "több az iq-ja mint balotelli-é"-szöveg megállna akár egy orangutánról szóló cikk alcímként is...

The Lost Soul (törölt) 2013.05.18. 08:30:59

amúgy meg akkor lép lewandowski nyomdokaiba, ha -akár a vidi színeiben is - négy gólt rúg a reál margitnak bl-elődöntőben :-) bár már látnám...

braue 2013.05.18. 08:42:52

Balotellinek a századát sem éri, de az esze fontosabb, mint a focitudás, ha magyarról van szó, mert 99,9%- a a mayar profi focistáknak normális országban max amatőr lehetne.. Bár azt sem tudjuk, valóban van neki, vagy 80-as. Ha Lengyelországban keresett erős bajnokságot, akkor nem biztos.
süti beállítások módosítása