HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Magyar klubtársa lehet Cristiano Ronaldónak


hanga_adam1 (1).jpg

Magyar játékos neve merült fel a Real Madridnál, és ez úgy is szenzáció, hogy kosárlabdázóról van szó. Hanga Ádám, a spanyol első osztályban szereplő Manresa irányítója hétről-hétre kiesőjelölt csapata legjobbja, teljesítményére már Euroliga-csapatok is felfigyeltek.

Foci, általános iskolai Kenguru Kupa, Budapesti Legyőzhetetlen Feketék - ez is egy út Magyarország egyik csúcscsapatához, az Albacomphoz. Van, aki bejárta. Az 1989-ben született Hanga Ádám focizni kezdett hatévesen, de a kosárlabdával is szimpatizált az általános iskolában. Bevallása szerint gyakorlatilag Ruza Marika néninek köszönheti karrierje kezdetét, aki felhívta a figyelmt arra, hogy érdemes lenne komolyabban foglalkoznia a kosárlabdázással. Ez még az általános iskolás évek során történt. 

A Budapesti Legyőzhetetlen Feketékhez Lipták Mihály invitálta, ahol a képzés mellett meg is szerettették vele ezt a gyönyörű sportot. Igaz, ha az ember végigveri a társaival az országot, akkor nehéz más útra térni. A korosztályos bajnoki címek és az örök barátságok megkötése után az Albacomp csapatához került Hanga. Itt 2009-ben Közép-európai Kosárlabda Liga-győzelem és bajnoki, valamint MK-ezüstérem ékesítette a színes bőrű zseni (édesapja révén guineai származású) hírnevét, aki húszévesen bekerült a válogatottba, kétszer pedig All Star MVP (a gála legértékesebb játékosa) lett.

hanga.jpg

2010-11-ben Spanyolországban is felfigyeltek Hangára, amiből szerződés kerekedett. Az egyszeres spanyol bajnok Assignia Manresa csapata szerződtette a magyar játékost, akinek játékjogát az NBA-s San Antonio Spurs foglalta le 2011 telén. Ádám jól muzsikált a Manresánál, és ami még fontos, hogy sokat fejlődött, például pár kiló izmot is felszedett magára. Csapatával tavaly a 12. helyen végeztek a bajnokságban, idén viszont kiestek az ACB Ligából. Nem Hangán múlt. Honfitársunk átlag 26 percet töltött a pályán, 12 pontot dobott, 2 "gólpassza" volt, eredményességi mutatója pedig 14 lett. Többször is csapata legjobbja lett, a 31. fordulóban pedig ő lett a liga MVP-je.

Nem csoda, hogy Hanga nem a másodosztályban fogja folytatni pályafutását, és a 33. fordulóban már el is búcsúzott hazai pályán, a Cajasol Sevilla elleni vesztes meccsen. Több érdeklődő is akad, a legújabb állítólag az Euroliga döntőjéig menetelő, a bajnokságban listavezető Real Madrid, de ott van a sorban az Európa-kupa döntőjébe jutó Bilbao Basket is, amelyet a Manresa például megvert márciusban, és a Valencia, valamint az olasz Virtus Roma neve is felmerült.

granero.jpgReal - Barca, amin CR7 is csak néző - Ronaldót Esteban Granero ugratja a kosárlabda meccsen

Az biztos, hogy Hanga pályafutása szépen ível felfelé, és nem sokan gondolhatnak arra, hogy akár Cristiano Ronaldo klubtársai is lehetnek.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.05.17. 11:48

Címkék: video csapat válogatott kosárlabda san antonio spurs NBA manresa Hanga Ádám

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr785304341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása