HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Klagenfurtot is meghódította a magyar Vaslady


csomor_erika.jpg

Aki 3,8 kilométert úszik, 180 kilométert kerékpározik és ezek után még egy maratont is fut, mindezt 9 órán belül, az tényleg vasból van. Csomor Erika ultratriatlonista sokadszorra teljesített Ironman-versenyt, és pályafutása során ötödször nyert.

Már a kerékpározás után is két perc előnye volt, ami után egy maratont is lenyomott Csomor Erika. 8:59:31 órás eredménnyel ért célba, a nők közül egyedüliként kilenc órán belül. A félreértések elkerülése végett: nem a maratont futotta ennyi idő alatt, hanem az egész táv került ennyi idejébe. 

Imádok futni, a triatlonhoz is van közöm, mert serdülőként űztem ezt a sportágat. Kitartónak gondolom magam, és néha még most is elkap a hév, aztán 7 kilométer helyett futok 12-t. Még a félmaratonra is rászántam magam, de eszembe nem jutott még az sem, hogy kerékpárral menjek ki a helyszínre. Nemhogy ússzak egy kicsikét előtte. Szóval, nem tudom elképzelni, hogy lehet eljutni erre a szintre. Csomor Erika mindehhez közel 40 éves, amit hölgyeknél nem szokás elárulni, de nem hiszem, hogy neki szégyenkeznie kéne emiatt. A triatlont és a duatlont egyaránt űzte, 1998-ban pedig 10. hellyel hívta fel magára a figyelmet egy maratonfutó Európa-bajnokságon. 2001-ben a hosszútávú duatlon világbajnokságon szerzett ezüstérmet, és ugyanebben az évben "szimpla" duatlon világbajnok lett Olaszországban. 2004-ben újra tündökölt, csak fordított a dolgokon: duatlon vb-n lett első, a hosszútávún pedig egy bronzéremmel gazdagította gyűjteményét.

csomoruccsó.jpg

Unalmas is lehetett ez, úgyhogy a ceglédi születésű hölgy átváltott komolyabban az Ironman-versenyekre. 2008. március 29-én a kaliforniai féltávú Ironman 70.3 versenyen máris magyar győztest ünnepelt a közönség (bár ez rövidebb táv volt), mert nézők természetesen vannak ezeken a versenyeken. Olyan nagyságokat utasított maga mögé akkor Csomor Erika, mint a 2006-os Hawaii Ironman-győztes Michellie Jones és a 2006-os kaliforniai győztes Samantha McGlone. Ugyanebben az évben a németországi Challenge Roth-ot már ironman-távot futottak a versenyzők. Csomor úgy lett második, hogy maga mögé utasította a világrekorder Ironman-hölgy Paula Newby-Frasert.

csomoerika.jpg

A legnagyobb Ironman-versenynek számító Hawaii viadalról is van egy negyedik helye Csomornak, aki idén megint szárnyal. Először az év első komoly Ironman versenyét sikerült megnyernie Mexikóban, ahol Michelle Vesterbyvel vívott ádáz küzdelmet. Bár ebben a sportágban első sorban magával kell megküzdenie az embernek. Az már "csak" hab a tortán, ha valaki meg is nyeri egy versenyt. Nem mellékesen ugyanezen a versenyen Major József harmadik lett a férfiak versengésében, pedig a futás előtt még a 11. helyen állt. Ő hétszeres Ironman magyar bajnok és az olaszországi ElbaMan győztese, kilencszeres Ironman-bajnok.

major_1.jpg

A Budapest Triatlon versenyzőjére, Csomorra visszatérve: ezután május végén robbantott az olaszországi Riminiben. A nagy hagyományokkal rendelkező féltávú Ironman-viadalon küzdeniük kellett az elemekkel a versenyzőknek, de Csomor a zord időjárási körülmények között él csak igazán. Az erős szél és a nagy hullámok neki kedveztek - 4:39:34 órás idővel nyerte meg a küzdelmet, ami 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és egy laza félmaratonból állt.

Csomor-Erika.jpg

Nyilván ezzel csak ráhangolódott a klagenfurti Ironmanre, ahol ugyebár megint győzött. Közben pedig országúti kerékpárversenyeket nyer itthon, meg ilyen-olyan úszó és futóversenyeket. Csomor Erika fáradhatatlan, igazán büszkék lehetünk a mi ötszörös Ironman-győztes vaslédinkre.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.07.01. 19:18

Címkék: triatlon duatlon egyéni Ironman Kropkó Péter Csomor Erika Major József

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr825386367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása