HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Beindult a motor, világbajnoki cím lett belőle - Talma


Talma_jerez.jpgNem indult jól a Superbike világbajnoki sorozat Talmácsi Gábor számára. Egy olajfolt okozta Talma vesztét Ausztráliában, amin megcsúszott Hondájával, és agyrázkódást szenvedett, így ki kell hagyni az Ausztrál Nagydíjat. Talma hat éve lett világbajnok, egy ország imádja őt azóta.

"Életemben egy rollerrel estem a legnagyobbat! És bármilyen hihetetlennek tartják, veszélyesebbnek gondolom a ralit is..." - ezt Talmácsi Gábor nyilatkozta egyszer a HVG-nek. Talma motoron született. Na jó, Budapesten. De tényleg nagyon korán, már négyéves korában elkezdte a versenyzést. Minimotoron száguldozott ezekben az időkben, de már 14 évesen versenyzett felnőttek között. 1999 volt a nagy áttörés éve, ekkor magyar bajnok, és Alpok-Adria kupa-győztes lett Talmácsi. 2001-ben versenyzett végig 125-ös motoron gyorsasági motoros világbajnoki szezont, 2005-ben pedig három futamgyőzelmet is aratott a Red Bull KTM színeiben. 2007-re az Aspar Aprillia ajánlott neki szerződést. Az idény végén, a valenciai zárófutamon teljesült egy álom: Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnok lett 125-ös kategóriában.

Talmácsi Gábor világbajnok!

Talma számára a csehországi Brno pályája volt a hazai verseny. Közel 10 000-en kísérték el ide a magyar szurkolók.

Talmácsi Gábor a 250-es géposztályban is kipróbálta magát 2009-ben, de nem alakultak szerencsésen a dolgai. Tavaly több ralifutamon is rajthoz állt a Maricsek Racing Team színeiben, közben pedig az utánpótlás sorsát is szívén viseli. A róla elnevezett motorsport iskolában gyerekek tucatjai ismerkedhetnek meg példaképük sportágával.

talma gyerekekkel.jpgTalma és a srácok, fotó: www.sport365.hu

2012 nyara óta a Superbike-vb futamain szoríthatunk Talmáért. Egy igazi példakép ő, aki tudja, honnan indult. Ezt a versenysisakja mintája is mutatja.

talma sisak_talmafanclub.hu.jpgTalma versenysisakja,  fotó: www.talmafanclub.hu

 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.23. 09:00

Címkék: superbike világbajnok talma talmácsi gábor motorsport egyéni gyorsasági motor motorversenyző

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr455098977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2013.02.28. 10:12:14

kár a balesetért, abból a mezőnyből felfelé lóg ki.
süti beállítások módosítása