HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Derbi után: a magyar, aki megjárta az Intert és a Milant is... nem csalás, egyelőre ámítás


filkor.jpg

A magyar labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének számított Filkor Attila. Leigazolta őt az Inter és a Milan is, de a máltai Pietá Hotspurshoz való szerződése is szenzációs történet. A hatszoros válogatott labdarúgó két gólt lőtt öt év alatt.

Filkor Attila a vácnál, majd az MTK-nál kezdte el karrierjét. A magyar utánpótlás válogatottakat végigjáró támadó középpályást 2005-ben a Tottenham és a Manchester United is kölcsönvette volna, ám az MTK ebbe csak egy hároméves profiszerződés árán ment volna bele, amit a játékos elutasított. Filkor 2006 januárájban felbontotta amatőrszerződését a kék-fehérekkel, ami után itthon másféléves eltiltás következett, és még az U19-es válogatottba sem hívták meg. Ezek ellenére az olasz Internazionale is felfigyelt Filkorra, ám nem tudtak megegyezni az MTK-val. Ezután jött a csavar: Filkor a máltai Pietá Hotspurs csapatához igazolt, majd egyből onnan "leigazolta" őt az Inter. Az MTK-nak így csupán 150 ezer eurós nevelési költség járt. A budapesti klub szerződésszegésért 116 millióra perelte Filkort, amit a bíróság elutasított.

Filkor-gól az U19-es válogatottban

Ezek után, 2006-ban kezdődhetett a felkészülés az Inter tartalékcsapatánál. Sőt, Filkor két Olasz Kupa-meccsen is pályára lépett  csereként a Roberto Mancini vezette felnőtteknél, az Empoli elleni bajnokin pedig a kispadon ült. 2007 nyarán a felnőttekkel kezdte meg a felkészülést.

Arsenal - Inter edzőmeccs, Filkor Attilával

Eközben itthon az új szövetségi kapitány, Várhidi Péter lázas fiatalításba kezdett a válogatottnál, Filkor pedig az egyik alapembere lett a csapatnak. Hat meccsen lépett pályára 2007-ben, többek között a világbajnok olaszok elleni 3-1-re megnyert találkozón is.

Minden szépen alakult, mígnem az Inter 2008-ban kölcsönadta magyar játékosát a másodosztályú Grossetonak, aztán a Sassuolo, és a Gallipoli következett egy-egy évig.

2010-ben Filkor a Milanhoz igazolt. Az Inter két másik fiataljával együtt adta át Filkort a városi riválisnak, hogy az értük kapott pénzből kigazdálkodja barzil játékosa, Mancini fizetését. Sajnos a Milan is folytatta a tendenciát, így Filkor a Triestina, a Livorno, és a bari csapatánál is járt már kölcsönben, jelenleg pedig a Pro Vercellinél van ideiglenesen.

filkor_bari.jpg

Filkor a Bari mezében

Ezekben a csapatokban folyamatosan játéklehetőséghez jut, gólt a Triestinában szerzett, mindjárt kettőt is. Lehet, hogy Filkor Attila nem erre számított, de valószínűleg sokan így is cserélnének vele. És még mindig csak 25 éves lesz.

 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.27. 15:00

Címkék: milan csapat inter válogatott várhidi filkor ac milan

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr95106349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

multi84 2013.02.28. 06:56:20

itt aztán mindenki hibázott aki csak létezett szerintem, az MTK egyből kaszálni akart a srác meg gondolom továbblépni nem jött össze így szarul járt az MTK mivel kijátszották a srác meg szarul járt mert egyből nagy csapathoz ment ahol meg nyilván senkinek nem számított így lepasszolták....

Brute 2013.02.28. 07:05:31

" hogy az értük kapott pénzből kigazdálkodja barzil játékosa, Mancini fizetését."

Maicont akartál mondani,nem?

mizrolist 2013.02.28. 09:03:21

@Brute: miért akarta volna azt írni? :P Akkortájt valóban játszott az Interben egy Mancini nevű brazil játékos...

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.02.28. 09:50:10

szep karrier. johet lassan az osztrak negyedosztaly.

Mitya Ivanov 2013.02.28. 09:58:30

itt az MTK nem hibázott, csak a saját érdekeit is figyelembe akarta venni. Filkor, (ill a menedzsere, vagy akik mögötte álltak), önző volt, és hamar akart mindent. De amit akart, azt már nem mindet kapja meg. Csak a pénzt, amiből elvegetál egy ideig
süti beállítások módosítása