HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Életük a sport, és más... Magyar edzők és sportolók hobbijai


 kemeny_denes_vadaszik.jpgforrás: www.regi.foldgazvt.hu

A vadászatnak, és a festészetnek köszönhetünk három vízilabda olimpiai bajnoki címet, és egy nem kívánt vb-pótselejtezőt? Meglehet. Kemény Dénes azt mondta, hogy hobbija űzése közben töltődik fel, enélkül nem tudott volna ilyen sokáig dolgozni a férfi vízilabda-válogatott élén. Hogyan festené le volt edzőjét Varga Dániel? Hogy mer motorozni egy élsportoló?

Mindketten szövetségi kapitányok voltak, és elismert szakembernek számítanak saját sportágukban. Hobbijuk a vadászat. Kemény Dénes, és Csank János. Mindketten rendszeresen járják az erdőt. Keménynél többek között három olimpiai bajnoki cím az eredmény, Csank egy-egy bajnoki címet szerzett a Váccal és a Ferencvárossal, a Békéscsabával pedig Magyar Kupát nyert.

13_o-csank_1.jpgCsank vadat ejtett, fotó: www.blikk.hu

A bajszáról is híres mesteredző volt szövetségi kapitány is. A magyar válogatott vele jutott el 1997-ben vb-pótselejtezőig, ám lebőgés lett a vége a jugoszlávok ellen. A sportnapilap ezután ki is kezdte vadászszenvedélye kapcsán, hogy ott könnyű lesből a vadra támadni. Azóta azért - talán épp Csankéknak köszönhetően - sokat fejlődtek a laikus sportrajongók vadászismeretei is. Engem nem vonz túlzottan ez a műfaj, de tény, hogy nem a lapításról, és a lesből támadásról szól.

Magyarország - Jugoszlávia 1-7

"Szívesen hallgatok véleményt azzal kapcsolatban, hogy ki mit lát bele a képeimbe. Azt vettem észre, hogy előbb-utóbb mindenki elkezd saját magáról beszélni, miközben azt hiszi, hogy az én képeimet „elemzi”. Ez a mondat áll az olimpiai bajnok vízilabdázó Varga Dániel honlapján. Mi továbbra is róla beszélünk, érdemes megnézi a képeit is. Ő a góljaival szerez örömet, Ti írjatok neki!

varga festmény.jpgNektek mi jut eszetekbe erről a képről? fotó: www.vargadaniel.hu/festmenyek

Varga Dani amúgy fotózni is szeret. Reméljük, hogy azért még sokáig megmarad a vízilabdánál.

Sydney olimpiai bajnok kenusa, Pulai Imre a motorozás megszállotja. Nem csoda, hogy "Sumák" kipróbálta magát a szánkósként (célja Szocsi) is, hiszen ebben a sportágban is 130-140 km/h sebességgel kell száguldozni.

pulai-szanko-olimpia_600.jpg

a szánkó nem hobbi Pulai Imre számára, fotó: www.mob.hu

A fentiek is bizonyítják, hogy hiába nyújtanak kiemelkedőt valamiben, sportoló példaképeink is csak emberek. Néhányan talán párhuzamba tudjátok magatokat állítani velük, hobbitokon keresztül.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.02. 19:14

Címkék: video vízilabda csapat kenu egyéni kemény dénes pulai imre varga dániel csank jános kajak-kenu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr655113466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása