HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Görögországban is három a magyar igazság - Megyeri Balázs ismét a csúcson


megyeri2.jpg

Egyiptomot és Görögországot is meghódította, de nem egy antik hősről van szó. Megyeri Balázs a XXI. század gyermeke. Még csak 23 éves lesz március végén, de U20-as vb-bronzérme mellé nyert már három görög bajnoki címet. Ráadásul újra ott van a sorsdöntő vb-selejtezőkre készülő válogatott keretében.

Egervári Sándor szövetségi kapitány többszörösen betartotta a futball egyik alapszabályát, ami alapján bizakodhatunk a románok, és a törökök elleni vb-selejtezőkön. A végy egy jó kapust elvet szem előtt tartva mindjárt hármat meghívott a válogatott keretébe. Bogdán Ádám, Király Gábor, és Megyeri Balázs közül a 2009-es U20-as vb-t is megjárt Megyeri lehet a legjobb hangulatban. Csapata, az Olimpiakosz ugyanis öt fordulóval a görög bajnokság befejezése előtt megnyerte a bajnoki címet. Megyerinek ez a harmadik görög bajnoki aranya, ráadásul a klubjuk fennállásának 88. évfordulóját ünneplő pireusziak az egyik legnagyobb riválisukat, az AEK-et fektették két vállra.

görögtűz Görögországban - így ünnepeltek az Olimpiakosz szurkolói

Megyeri Balázs 2009-ben tagja volt az egyiptomi U20-as vb-n bronzérmet nyert magyar csapatnak. Igaz, hogy Gulácsi Péter volt az első számú kapus, de az akkor a Ferencvárosban védő Megyerinek is van szerepe a sikerben, ez tény. 

A 2009-10-es szezonban az első osztályban is bemutatkozhatott, az FTC színeiben. Sikerült magára felhívni a figyelmet a tehetséges hálóőrnek, ugyanis - huszonhárom NB I-es meccsel a tarsolyában - leigazolta őt a görög rekordbajnok Olimpiakosz. Már a 2010-11-es szezonban bajnoknak mondhatta magát, igaz, akkor még csak három meccsen védett. A következő bajnokság viszont Megyerié lett. Három BL-, és három EL-találkozó mellett huszonkét bajnokin védett.

Megyeri-védések

A Bajnokok Ligájából csak óriási balszerencsével (a Dortmund - OM meccs kedvezőtlen alakulásával) esett ki a csapat, a bajnokságot viszont ismét toronymagasan megnyerte az Oly, Megyeri Balázs pedig az év kapusa lett Görögországban. Járt neki a második aranyérem.

Megyeri átveszi a 2012-es bajnoki aranyat

Nem lubickolhatott sokáig a sikerben, tavaly újabb kihívás elé nézhetett Megyeri. A klub a "nyakára hozta" a Manchester United korábbi kapusát, Roy Carrollt. Sajnos egyelőre a rutin győzött, mert Carroll tizenhat bajnokin védett, Megyeri eddigi kilenc fellépésével szemben. Két BL-meccs viszont így is jutott a magyar kapusnak.

Persze, Megyerinek nem kell feltétlenül a görögöktől visszavonulnia. Tavaly már az Evertonnal, és a Wolfsburggal is hírbe hozták (az U20-as vb előtt Berlinben volt próbajátékon), és spanyol, valamint orosz klubok is érdeklődtek már iránta. Egervári Sándor mindenesetre értékeli a teljesítményét, Megyeri ugyanis tavaly óta rendere tagja a válogatott keretének, és előbb-utóbb a kapuban is megkaphatja a lehetőséget.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.12. 15:34

Címkék: video csapat Ferencváros Bajnokok Ligája Olympiakosz u20 válogatott

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr565128635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.03.13. 14:33:10

Király egy nagyon szar kapus. Potyakirály.

A válogatottnál régesrég el kellett volna felejteni.

Azt nem tudom, Szűcs Lajost miért nem hívták meg a válogatottba, pedig messze a legjobb kapus volt Magyarországon, Királynál még most is sokkal jobb. Vele a svédek elleni potyák biztos nem estek volna meg, és lehet, hogy vele már kijutottunk volna valami nemzetközi döntőbe.

Megyeri viszont tényleg jó.

joska61 2013.03.13. 15:37:51

Én azért gratulálok neki. Vajon az ilyen pályázatokkal még hány Magic Magyart lehet elindítani?
redir.ec/sportpalyazat

minnifield űrhajós 2013.03.13. 17:45:54

@dr. Közbiztonság Szilárd:
amennyire én emlékszem, szűcs azért nem sokszoros válogatott, mert amikor hívták, mindenféle indokokkal lemondta, sorozatosan.
süti beállítások módosítása