HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Kozma a Premier League egyik legrosszabb játékosa? Ugyan már!


                              Kozma István a Liverpool mezében

 

Martin Skrtel lett Szlovákiában az év labarúgója. Északi szomszédaink jelenleg előrébb tartanak nálunk fociban, viszont Magyarország előbb adott játékost a Liverpoolnak. Hivatalosan az egyik legrosszabbat.

Kozma István közel 300 meccsen lépett pályára az Újpesti Dózsa (később Újpesti TE, Újpest FC) színeiben, és a válogatott mezét is magára ölthette 40-szer. Technikás játékosként maradt meg az emlékezetünkben. 1992 februárjában került az akkor angol rekordbajnok Liverpoolhoz, ahol 6 bajnoki, 2 FA Kupa-meccs, és egy Ligakupa-mérkőzés jutott neki. Az 1992-93-ban induló Premier League-ben egyszer lépett pályára.

 

Kozma angliai pályafutása arról marad emlékezetes, hogy a The Times szavazásán (újságírók és szurkolók voksoltak) bekerült minden idők 50 legrosszabb játékosa közé. De szerencsére nem ilyen lehangoló a helyzet, mert a szavazás a játékos adott csapatban mutatott teljesítménye alapján történt. Ráadásul Kozma olyan illusztris társaságba került, amelynek tagja a világbajnok, de a Leeds Unitedben szenvedő Roque Junior, és az akkor evertonos Marco Materazzi, továbbá ott van az edzőként sikeresebb Martin Jol, és az angol labdarúgás történetének egyik legdurvább játékosa, Vinnie Jones is.

                              Kozma István egy jól sikerült meccse az 1991-92-es szezonból:

                              két gólpassz a Chesterfield ellen (0:42, 1:49)

 

A fenti videó is mutatja, hogy a 300 000 fontért igazolt Kozmának nincs miért szégyenkeznie.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.08. 18:18

Címkék: csapat válogatott Premier League Liverpool Újpest FC Kozma István Újpesti TE

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr65069799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása