HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Futball és golf, de nem footgolf - Hahn Árpád, a profi


go_banner2.jpg

Néhány kreatív ember a labdarúgás és a golf keresztezésével létrehozta napjaink új őrületét, a footgolfot, amit saját tapasztalatból mondom, hogy érdemes kipróbálni. De tudjátok mi lesz abból, ha keresztezünk egy válogatott labdarúgót és egy golfozót? Picit rossz volt a kérdés, mert a megfejtés egy konkrét személy: ő Hahn Árpád.

Nem volt vérében a foci, de kitartással, szorgalommal és egy kis szerencsével NB I-es szintig jutott az 1994-es bajnok Vác egyik alappillérének számító Hahn Árpád. Verebes József és Csank János idején öt barátságos meccsen lépett pályára a válogatottban, az ellenfelek között két világbajnok csapat, Olaszország és Anglia is ott volt - a Wembleyben végigjátszotta a meccset 1996 májusában. Az MTK, a Vác és a Kispest-Honvéd színeiben 241 NB I-es meccset játszott. A már említett bajnoki cím mellett a Kispesttel a Magyar Kupát is besöpörte. Aztán két évvel később, 1998-ban felhagyott a labdarúgással. De úgy igazán.

1996 - Hahn Árpád Magyar Kupát nyert a Kispesttel

Nem ment el labdarúgó-edzőnek (pedig van ilyen irányú végzettsége is), menedzser sem akart lenni, maradt viszont a gyepnél, és mi sem természetesebb annál, minthogy az ember a foci után a golfot választja? A szkeptikusabbak már ott leragadnának, hogy miként tud viselkedni egy bunkó focista ebben az úri közegben? Mi azért tudjuk, hogy Hahn Árpinak sosem voltak viselkedési problémái, és az eredmények is őt igazolják. A labdarúgás befejezése után két nappal már a golfpályán volt, és ahogy tette azt korábban a labdarúgásban, úgy ebben a sportágban is reggeltől estig gyakorolt.

hahn_euro.jpg

ma már legfeljebb a golfütővel dekázik

Leegyszerűsítve így lett előbb golfozó, majd profi golfozó és oktató az egykori válogatott futballistából. Az ő hathatós közreműködésével jött létre a Magyar Profi Golfszövetség profi ranglistája, ami még csak két éve lépett életbe, és ez alapján képviselik hazánkat a játékosok a nemzetközi csapatversenyeken. A pontokat ütésszám után kapják a golfozók. Az öt legjobb hazai, és az öt legjobb külföldi verseny eredménye számít, az utolsó 12 hónap alapján.

Hahn Árpád természetesen nem tagadja meg a múltját, hiszen a golfpályán tudja hasznosítani a labdarúgásban szerzett tapasztalatokat. Ugyanazzal a profi szemlélettel tör előre ebben a sportágban is, mint a fociban, és ugyanerre sarkallja tanítványait is, akik közül a fia, Hahn Roland jelenleg a legsikeresebb magyar versenyző.

hahnrolandchip.jpg

A 23 éves Roland két éve a magyar golfozás legjobb eredményét elérve a sportág negyedik vonalának számító  Czech PGA Tour-versenysorozat egy-egy állomásán kevesebb, mint három héten belül kétszer is a második helyen végzett, és ezzel megteremtette magának a lehetőséget, hogy bekerüljön a Challenge Tourba. Innen már "csak" egy lépés - és több ezer ütés - az elitsorozatnak számító European Tour. Miután felfigyeltek az eredményeire, idén már sikerült is Rolandnak eljutni a Challenge-sorozat több versenyére is. Belgiumban volt az első, ami után Roland és édesapja is elmondta, hogy jelenleg a rutinszerzés a legfontosabb. Mert azért azt tudni kell, hogy nem egyszerű eljutni nívós versenyekre, márpedig Roland számára létkérdés minél több tapasztalatot szerezni. Az egyik fő célja ugyanis az, hogy kijusson a 2016-os riói olimpiára.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.06.29. 09:45

Címkék: kép videó golf válogatott labdarúgás footgolf Hahn Árpád Hahn Roland Csank János Verebes József

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr745381573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása