HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Tizenöt éve nyertünk a románok ellen a vb-n


hoki.jpg

Egy hónap és egy nap van hátra a magyar - román világbajnoki selejtezőig. Tizenöt éve legyőztük keleti szomszédainkat a világbajnokságon, ráadásul 0-2-ről fordítottunk 3-2-re.

Jól olvasták, a világbajnokságon. Igaz, a sportág nem labdarúgás, hanem jégkorong. Akkoriban a B-, és a C-csoport között ingázott válogatottunk. 1998 márciusában Budapesten rendezték a C-csoprtos vb-t. A mieinknek győzniük kellett a feljutáshoz az erdélyi magyarokkal és magyar ob I-ben játszókkal (Vargyas, Csiki, Horváth, Kertész) teletűzdelt román válogatott ellen, ám nem indult jól a mérkőzés. Amúgy a magyar válogatottat a szintén erdélyi Kercsó Árpád irányította. 2-0-ra elhúztak a vendégek, utána viszont csoda történt.

Akkoriban két fedett csarnoka volt Magyarországnak. Dunaújvárosban, és Székesfehérvárott, továbbá a Budapest Sportcsarnokban lehetett fedettpályás meccset rendezni. A csapat 200ezer forint prémiumot kapott a feljutásért, és még lehetne sorolni, hogy mi volt, illetve nem volt akkoriban a hazai hokiéletben. A csapat népszerűségével viszont már akkoriban sem volt gond, lehetett látni, hogy van még a fiúkban. A vb-n amúgy a román meccs volt a legkeményebb. előtte 7-1 Kína, 6-1 Spanyolország, 6-0 Dél-Korea, és 14-0(!) ide az előzetesen a legnagyobb riválisnak tartott Litvánia ellen.

kisstadionhoki_jegkorongblog.jpgrégi idők hokija a Kisstadionban, fotó: www.jegkorongblog.hu

Ezután már csak egy C-csoportos szezont kellett átélnünk, utána aztán... A 2000-es évek sikersztorijának tudatos felépítését mutatja, hogy a 2008-as szapporói hősök közül, többek között Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Ladányi Balázs, és Szuper Levente is ott volt az 1998-as vb-n. Közben megsokszorozódott a fedett csarnokok száma, és ami még fontosabb: ezzel párhuzamosan nőtt a hokisok száma Magyarországon, ráadásul a női jégkorong is elkezdte bontogatni szárnyait.

Így is csoda volt a 2008-as A-csoportba jutás, a csodában pedig idén is lehet bízni. Áprilisban újra Magyarországon lesz a Divizió I-es világbajnokság.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.21. 16:41

Címkék: jégkorong csapat hoki Kercsó Árpád Ocskay Gábor Ladányi Balázs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr355096709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása