HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Brazucába rúgnának Dzsudzsákék


brazuca.jpg1970 óta az Adidas gyártja a labdarúgó-világbajnokságok hivatalos meccslabdáját. A mieink utoljára az Azteca nevű gyártmánnyal találkoztak 1986-ban. Brazuca talán kapni fog a mieinktől is.

Az szinte biztos, hogy mind közül a 2010-es dél-afrikai mundiál labdája, a kapusok rémálmaként elhíresült Jabulani a legismertebb darab, de a 2014-es vb labdája még piacra sem került, máris nevezetes lett, a nevéről. A brazíliai torna játékszere ugyanis az első, amelyet a szurkolók neveztek el. A képen már látható, hogy is fog kinézni a bogyó, a valóságban azonban még várni kell a bemutatására, amit az idei évre ígért a gyártó. A kapusok biztos azt mondják, hogy olyan ne legyen, mint a Jabulani, aminek zulu nyelven ünneplés a jelentése. Hát, a hálóőrök nem ünnepeltek.

az angol Robert Green is híressé tette a Jabulanit

Az 1986-os vb labdája volt az Azteca. Détári Lajosék, és a többi 23 csapat tagjai rúghattak először szintetikus anyagból készült labdába. Ez a laszti a szélsőséges időjárási viszonyokra lett kifejlesztve. Bírta a vizet, meg a kemény talajt, és a mexikói magaslati levegőhöz is kiválóan alkalmazkodott. Egy labdától kellett volna tanulniuk a mieinknek? Azért csak nem.

a magyar válogatott utolsó győzelme labdarúgó-világbajnokságon, 2-0 Kanada ellen


A Tango Espana nevű labda az 1982-es vb-re készült. Ezt rojtosra rúgták a mieink, szegény salvadoriak pedig sokat foghatták a kezükben. Amikor vitték középkezdéshez. Mészöly Kálmán fiai 10-1-re verték a CONCACAF-zónából érkező ellenfelet, ez minden idők legnagyobb különbségű győzelme vb-meccsen.

Nekem személy szerint az 1994-es amerikai vb-re gyártott Questra a kedvencem, viszont az olasz Roberto Baggio valószínűleg nem kedveli annyira.

Egy hónap van a magyar - román vb-selejtezőig, ahol a mieink sokat tehetnek azért, hogy személyesen eljussanak Brazucához.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.22. 16:00

Címkék: spanyolország mexikó salvador csapat válogatott mészöly dzsudzsák robert green jabulani tango espana brazuca

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr445097762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása