HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Az MTK-nak sikerült, ami az Internek nem... A nagy fordítás


MTK1964_1.jpgCsütörtökön majdnem sikerült az Internek a nagy fordítás. A kék-feketék 3-0-s hátrányból indultak a Tottenham elleni Európa Liga-nyolcaddöntő visszavágóján. A milánóiak ledolgozták a hátrányt, de a hosszabbításban elvéreztek, miután a Tottenham talált egy gólt. Ami nem sikerült az Internek, az összejött 1964-ben az MTK-nak. Az európai kupák történetének egyik legendás párharca volt a Celtic elleni KEK-elődöntő.

Ma már szokatlan, hogy egy magyar klubcsapat megéri a tavaszt a nemzetközi kupák valamelyikében. Az 1963-64-es szezon idején ez még természetesnek számított. Az MTK már a Kupagyőztesek Európa-kupájának elődöntőjében járt, ahol a skót Celtic került a kék-fehérek útjába. A katolikus legyalulták a magyar csapatot az első találkozón. 3-0 lett a vége a Celtic-parkban, ami a sérült Sándor Károlyt nélkülöző magyarokra nézve volt hízelgő. Lehetett volna nagyobb is a különbség.

Celtic - MTK 3-0

Formalitásnak tűnt a visszavágó, amit a 15000-es nézőszám is mutat. Ám az MTK nem szépen búcsúzni vonult ki a Népstadion gyepére. Sándor Károly első meccse volt ez egy több hónapos térdsérülés után, és rögtön kezdőként lépett pályára. Nem volt szerencsés dolog, de muszáj volt kockáztatni. A Kovalik, Keszei, Jenei, Nagy, Dansky, Vasas, Sándor, Takács, Bödör, Kuti, Halápi összetételű csapat már a 11. percben vezetést szerzett Kuti góljával.Ezután viszont hosszú szünet következett, de Vasas (mármint az MTK Vasas nevű játékosa) góllal nyitotta a második játékrészt. A 61. percben pedig jött Sándor Károly, aki amúgy is világklasszis teljesítményt nyújtott a meccs során. Nehezen tudták őt követni a Celtic védői, Csikar találatával lett 3-0 az állás. Ha ennyi marad, akkor újrajátszás következett volna, de Sándor Károly rászólt a többiekre, hogy most kell dönteni. Sikerült is. Az utolsó tíz percben Kuti keretbe foglalta a mérkőzést. A kék-fehérek 4-0-ra nyertek, és bejutottak a KEK döntőjébe.

Az MTK a brüsszeli Heyselben játszotta Magyarország történetének első európai kupa-döntőjét. Az ellenfél a portugál Sporting volt. Érdekes, hogy csak 3000 néző volt kíváncsi a meccsre. Sándor Károly duplázott, és Kuti is eredményes volt egyszer, viszont a lisszaboniak is szereztek három gólt. Hosszabbítás után 3-3 lett az eredmény, így két nap múlva újrajátszás következett.

Antwerpenben - itt már 14000-en voltak - a Sporting nyert 1-0-ra, az MTK második helyen végzett a KEK-ben.

Sporting CP - MTK 1-0

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.15. 11:57

Címkék: video csapat Tottenham MTK Inter Sporting Celtic Internazionale Sándor Károly

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr665135975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása