HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Irány Európa!


1966714_w2.jpg

A csütörtöki Európa-liga-selejtezőkkel megkezdik a magyar csapatok a szereplést a nemzetközi porondon. Képekben felelevenítünk egy-két emlékezetes meccset.

1964-ben KEK-döntőig jutott az MTK. A Celtic ellen ugyan 3-0-ra kikaptak az elődöntőben a kék-fehérek, de a visszavágón 4-0 lett ide.

A három nagy trófea (BEK, KEK, UEFA) közül az egyetlen, ami magyar csapathoz került: 1965-ben a Ferencváros Torinóban verte 1-0-ra a Juventust a Vásárvárosok Kupája döntőjében.

1978. december 6-án négy kapott góllal a puttonyában távozott az amszterdami Mikulás: Honvéd-Ajax 4-1 az UEFA-kupában. A visszavágón csak 2-0-ra nyertek a hollandok, 4-3-mal a kispestiek mentek tovább.

1981 őszén Tatabányán járt a Real Madrid. Az UEFA-kupa első fordulójában 2-1-re nyertek Csapóék. Sajnos a visszavágón a játékvezetők az 1-0-ra nyerő madridiakkal voltak - a király gárda idegenben lőtt góllal ment tovább.

Az Újpest is számos legendás európai kupameccset játszott, többször jutott el a BEK negyeddöntőjéig, de személyes kedvenc a Köln elleni 1983-as KEK-párharc első felvonása, ami Törőcsik András egyik legjobb meccse volt karrierje során.

Dukla Praha, PSG, Partizan, Manchester United, Zseljenicsar, Real Madrid - ezekkel a csapatokkal játszott 1985-ben az UEFA-kupa döntőjébe jutott Videoton. Májerék a Real elleni döntő visszavágóján 0-3 után 1-0-ra nyertek a Bernabéuban.

A Kispest-Honvéd hazai pályán 2-1-re legyőzte az olasz bajnok Sampdoriát. A vendégeknél játszott 1991-ben Roberto Mancini, akinek a fia, Andrea a Honvédhoz igazolt, és pályára léphet akár az Európa-ligában is.

1995-ben a Ferencváros első magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A selejtezőben

Anderlecht-FTC 0-1, 1-1.

Az utóbbi 20 év legnagyobb skalpja: ZTE-Manchester United 1-0 a BL 2002-es selejtezőjében.

2004-ben az FTC az UEFA-kupa csoportkörébe is bejutott. Az angol másodosztályú Millwall ellen a körítés sem

volt utolsó.

2009-ben a Debrecen is bejutott a BL csoportkörébe, ahol a Liverpool, a Lyon és a Fiorentina volt a Loki ellenfele.

Tavaly a Videoton bejutott az EL csoportkörébe. A legnagyobb diadal a Sporting elleni 3-0 volt.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.07.03. 07:00

Címkék: videó el bl real madrid manchester united csapat sampdoria uefa újpest ferencváros vasas mtk honvéd zte kek bek roberto mancini vvk koplárovics béla

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr235386773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása