HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Hagi visszatért! A Kárpátok Maradonája Mutuval inna a magyar-román után


hagi.JPGGheorghe Hagi a XX. század végének egyik legjobb labdarúgója. Játszott a XXI. század két óriásánál, a Real Madridnál és a Barcelonánál egyaránt. A rendkívül szimpatikus, 125-szörös román válogatott középpályás Magyarországon van. Részt vett a Puskás-Suzuki-kupa sorsolásán, amelyen az általa vezetett akadémia is pályára lép majd, és tervei szerint a helyszínen fogja megnézni a pénteki magyar-román vb-selejtezőt.

"Mindig jól esik az embernek, ha egy korábbi nagy sztárhoz hasonlítják". Ezt mondta Hagi arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a Kárpátok Maradonája becenévről. Puskással is említették egy lapon a román sztárt, amikor a Real Madridhoz igazolt, és az első meccsén gólt rúgott. Arra számítottam, hogy egy sztárallűrökkel teli ember áll a nyilvánosság elé Budapesten. Ehhez képest kellemeset csalódtam. A bő másfél órás sajtótájékoztató után minden tekintet rá szegeződött (pedig itt volt Nyilasi Tibor, az ausztrál legenda Alan Davidson, Bözsi néni és a PFLA alapító miniszterelnök, Orbán Viktor is). Két-három kényszeredett választ vártam, ehhez képest Hagi legalább tíz percig állt rendelkezésre és rendkívül készséges volt.  

Az érdeklődés középpontjában a magyar-román vb-selejtező állt. Jó embert kérdeztünk, ő volt a szomszédaink szövetségi kapitánya 2001-ben, amikor a két csapat az utolsó tétmeccsét játszotta. "Azt a vb-selejtezőt az első félidőben döntöttük el. Jobbak voltunk a középpályán, ráadásul az önök csapata nem volt túl jó passzban, a holnapi meccs biztos keményebb lesz" - rendezte le Hagi a múltat. A korábbi játékos töredelmesen bevallotta, hogy nem naprakész a mai magyar válogatott taktikájával kapcsolatban, de azért nem volt felkészületlen: "Vannak egészen jó játékosok a magyar válogatottban. Dzsudzsák és Hajnal is képes jó játékra, meg ott van az csatár, aki a Mainzban játszik, de most nem jut eszembe a neve". Reméljük, hogy az eredményjelzőről olvasva lesz lehetősége megtanulni Szalai nevét is. Már ha kint lesz a meccsen. "Természetesen a helyszínen nézem majd meg a meccset, ha beengednek". Ennyi vendégszeretet holnap is belefér! De nem a pályán. Hagi amúgy jelenleg a román válogatott gólrekordere 35 találattal, a magyar válogatottat is megjárt Bodola Gyula csúcsát adta át a múltnak, akiről rendkívül elismerően beszélt a Kárpátok Maradonája. A mostaniak közül Adrian Mutu 34 gólnál jár, akivel Hagi beszélt a meccs előtt: "mondtam neki, hogy fizet nekem egy ebédet, ha megdönti a rekordomat". Kifizetjük mi azt az ebédet, Hagi meg tanulja csak meg Szalai nevét!

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.21. 13:54

Címkék: Barcelona Orbán Viktor Real madrid magyar-román Hagi Kárpátok Maradonája

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr925159556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása