HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Amikor Maradona még Újpesten játszott...


Grafiti_Diego_Maradona.jpgIsmét kitört a Maradona-láz Nápolyban, miután az isteni Diego nyolc év után ellátogatott a Vezúv lábához. Maradonának van egy tisztázatlan adóügye Nápolyban, de ez pénteken senkit nem fog érdekelni. Napoli - Juventus rangadó lesz, amire a világbajnok argentin is kilátogat. Újpestre is visszajöhetne.

Diego Maradona csodát művelt Nápolyban. A csapat UEFA-kupát nyert 1989-ben, de ami még fontosabb, hogy az utált északi riválisok orra alá borsot törve a csapat 1987-ben, majd 1990-ben is bajnok lett Olaszországban. Magyarországon utóbbi évben az Újpest végzett az élen, és a lilák a Napolit kapták a BEK első fordulójában. Nyitásként Maradona két gólt vállalt csapata 3-0-s győzelméből.

Napoli - Újpest 3-0

Szerencsére ez nem azt jelentette, hogy az égszínkékek tartalékoltak volna a két hét múlva esedékes visszavágón, ami azt jelentette, hogy Maradona eljött a Megyeri útra. A 0-3-as első meccs ellenére sok néző előtt fogadták a lilák az olasz bajonkot. Maradona itt már megkímélte Brockhauser Istvánt, de az ő újabb góljai nélkül is 0-2 lett a vége.

Maradona amúgy a válogatott révén is kapcsolatba került a magyarokkal. 1977 februárjában éppen a mieink ellen mutatkozott be az argentin nemzeti csapatban. Csereként állt be a 62. percben. Gólt nem szerzett, de az argentinok 5-1-re nyertek.

Argentína - Magyarország 1977

A mi gólunkat amúgy Zombori Sándor szerezte. Ahogy ő szokta mondani: parádés találat volt.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.28. 22:00

Címkék: argentína maradona csapat válogatott újpest világbajnok bek újpesti dózsa zombori sándor

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr75109844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2013.03.01. 20:42:17

na ez nekem totál kimaradtt .
Arra viszont emlékszem, hogy egyszer Tigana féle Bordeaux is játszott az Újpest ellen

Ramones1965 2013.03.01. 22:14:27

Akkoriban volt még pl. PMSC-Feyenord, majd később PMSC-Manchester Utd. meccs is itthon. Aztán a bundák és az egyre alacsonyabb színvonal hatására maradtak a "félelmetes" balkáni, kaukázusi ellenfelekkel szembeni selejtezős meccsek beégései...

evil demon satan devil 2013.03.01. 23:59:49

@Ramones1965: harmadik okként nyugodtan jelöljük meg a korrupt, pénzéhes ufát is, kinek a döntései miatt a BEK "bajnokok" ligája néven 5-6 ország házibajnokságává lett züllesztve, ahol olyan csapatok is szerepelhetnek, akik a büdös életben nem voltak és nem is nagyon lesznek hazájuk bajnokcsapatai...

inkább egy dinamo kiev-crvena zvezda, mint a 28ik chelsea-mu, bár ugye az első párosításra nem kíváncsi csak pár millió ember, utóbbit meg az összes foteldrukker nézheti otthon többesszám első személyben beszélve...

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.03.02. 02:01:16

@fordán tamás:
Mondanád azokat, akik szerepelnek a BL-ben a nagy országok közül, és sosem voltak bajnokok?

A kiev egyébként Kijev magyarul.

Meg hát biztos nem pár hülye magyar kielégítése a cél, hanem a világ százmillióié. Illetve hát egy Chelsea-MU-t csak Kínában többen néznek, mint Európa teljes lakossága. Szerinted miért vannak vasárnap délben egyes meccsek a nagy bajnokságokban? Hány óra is van akkor Kínában?

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.03.02. 02:02:24

@Ramones1965:
Meg Vidi-MU. És a Vidi jutott tovább. :-)
Aztán Vidi-Real. Ott mondjuk kikaptak, de Madridban verték a Realt.

Drago Brutic 2013.03.02. 07:17:44

@Mitya Ivanov:
Én sem emlékszem. Nápolyban Maradona isten volt, Még mindig az ő fényképeivel vannak tele a kirakatok, megsárgult újságok, mint valami oltár. St Gennaro és santa Maradona.

evil demon satan devil 2013.03.07. 08:36:21

@Drago Brutic: az olaszok már csak ilyenek, állítólag sok helyen, ahol még élnek a régi öregek, a duce is lekacsint a falakról :)
süti beállítások módosítása