HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Válogathatnak az ellenfelek közül a dunaújvárosi hokisok


hokimez_valogatott.jpg

Nem minden napi tétje van (inkább volt) a magyar-román közös rendezésű jégkorong-bajnokság alapszakaszának. A győztes válogathat az ellenfelek közül!

 

Csak február 25-én zárul a MOL Liga 168 meccses alapszakasza (egy csapatnak 48 meccs jut), de az már eldőlt, hogy a dunaújvárosi DAB.Docler végez az első helyen. Összesen 19 meccs van még a rájátszás előtti időszakban és egyelőre nincs nehéz helyzetben az amúgy is páholyban lévő DAB.

Érsekújvár?

A másik három továbbjutó helyen ugyanis a Miskolc, az erdélyi HSC Csíkszereda és a szlovákiai Érsekújvár található.

 

 kit választanak?  fotó: www.digisport.hu

Nem valószínű, hogy az Acélbikák szívesen buszoznának 700 kilométert ahhoz a Csíkszeredához, amely ellen amúgy is felemás a mérlegük. Miskolcon is ki lehet kapni (kétszer sikerült az alapszakaszban Stephan Lundh csapatának). Kizárásos alapon maradt az Érsekújvár, amely ellen 6-1-es mutatóval rendelkezik a címvédő.

Irány Miskolc?

Némi esély még mutatkozik arra, hogy az Érsekújvár helyett a Brassó jut be a legjobb négy közé. Hiába valószínűbb a siker, mint a Miskolc (276 kilométer) ellen, ez is 700 kilométeres kirándulás. Érdekes, a többiek szempontjából igazságtalan ez a helyzet. De az csak a végén derül ki, hogy a DAB, vagy a dac győz-e.

A MOL Liga alapszakaszának állása

hely csapat mérkőzés pont
1. DAB.Docler 43 104
2. Miskolci Jegesmedvék 43 82
3. HSC Csíkszereda 43 74
4. HC Nové Zámky (Érsekújvár) 42 73
5. ASC Corona Brasov 42 69
6. Ferencváros-ESMTK 42 26
7. Újpesti TE 43 19

 

 

A rájátszás március 2-án rajtol az elődöntőkkel. A döntőbe jutásért 3 győzelemig tartó párharcok döntenek, a  március 12-én induló döntő 4 győzelemig tart.

Az Újpest sem adhatja fel

Szinte hihetetlennek tűnik, de az utolsó helyen szerénykedő Újpestnek is van miért küzdenie. A lilák -a Ferencvárossal egyetemben- selejtezőt fognak játszani a Magyar Kupa elődöntőjének utolsó helyéért (másik három: Sapa Fehérvár, DAB, Miskolc). Mindkét budapesti csapat játszik egy-egy mérkőzést Debrecenben, és ha nyernek az OB II-es hajdúságiak ellen, akkor az amúgy körmérkőzéses rendszerben az egymás elleni egyetlen meccs fog dönteni a győztes kilétéről. Az a csapat lesz a pályaválasztó, amelyik előrébb végez a MOL Ligában.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.09. 07:44

Címkék: jégkorong dunaújváros csapat hoki dab mol liga

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr725070511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása