HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Magyar női vízilabda: anyáról fiúra


hun_gbr_20 meresz_750_1_mvlsz.hu_1.jpg  Merész András, fotó: www.mvlsz.hu

A magyar női vízilabda-válogatott bejutott a Világliga döntőjébe. A pekingi viadal júliusban lesz. Hosszú, tudatosan felépített munka eredménye ez, a szövetségi kapitány számára ráadásul családi küldetés.

Tudjátok ki volt Sárosné Ördögh Éva? A magyar női vízilabdázás egyik alapítója, Merész András édesanyja. 1984. november 10-én edzett együtt először magyar női vízilabda-válogatott, Dr. Tóth Gyula és Sárosné Ördögh Éva irányításával. Azóta -Faragó Tamás vezetésével- világbajnoki címet is szereztünk 2005-ben. A mostani kapitány, Merész András is vízilabdázott korábban, ám egy közlekedési baleset miatt felhagyott az élsporttal. 2010 óta irányítja női válogatottunkat, előtte azonban 5 évig az utánpótlás válogatottat vezette, tehát nem ismeretlenként kerülnek hozzá az új generáció tagjai.

Kazahsztánt kiütöttük Londonban

"Tovább tesztelem a fiatalokat, akik eredménykényszer nélkül játszhatnak". Ez lehet a sikerek titka. Merész azt is mondta a londoni olimpia előtt, hogy aki érem nélkül végez, az legfeljebb szuvenírt vihet haza. A mieinknek ez jutott a negyedik hellyel, Rióban azonban másképp lesz, ha így folytatják. Hajrá, lányok!

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.11. 15:23

Címkék: video csapat válogatott merész női vízilabda Ördögh Éva

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr135074431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása