HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Dzsúdó: Kovács Antal irigy az utódokra, Joó levonulása a tatamiról


judo.jpg

Ő az egyetlen olimpiai bajnokunk dzsúdóban, miért kell ez?

Szó sincsen persze arról, hogy "Atom Anti" rossz indulatú lenne, pusztán Ungvári Miklósék először mutathatják meg magukat a magyar közönség előtt a férfiak számára kiírt hétvégi budapesti Hungária Kupán. Áprilisban pedig Európa-bajnokság lesz a magyar fővárosban. ezeket élné át a tatamin Barcelona olimpiai bajnoka.

Érdemes lesz már a hétvégén kilátogatni a Körcsarnokba, mert könnyen lehet, hogy az 50. Hungária Kupa lesz az utolsó a sorban. Pánikra azonban nincs ok, csak a szövetség szeretne feljebb lépni, ami Grand Slam-torna megrendezését jelentené, ahol a hölgyek is jelen lennének.

A judoinfo.hu szerint a Hungária Kupán már az új szabályok szerint fognak zajlani a meccsek: "többek között a küzdelmek előtti estén mérlegelnek a judósok; a tatamin tilos lesz a lábra fogás; szigorodnak a fogásbontás szabályai; az intések nem számítanak akciópontnak, de egyenlő állásnál a meccs végén dönthetnek a győzelemről; a leszorítás ideje húsz másodpercre csökken; a földharc nem ér véget akkor, ha a felek elhagyják az érvényes küzdelmi felületet. A szabálymódosításoktól az IJF azt várja, hogy a judo még jobban visszatér hagyományaihoz, a nézők pedig látványosabb mérkőzéseket, támadó szellemű küzdelmeket láthatnak majd."

A szabályokon még lesz mit csiszolni. Joó Abigél múlt héten a párizsi Grand Slam-viadalon járt, de vigaszági mérkőzése rövidebbre sikerült a japán Szato ellen. A kelleténél többször intették meg a bírák, akik Joó szerint szabotálták a mérkőzést. Egy meghajlás után így levonult a tatamiról. A közönség tetszését elnyerte -megtapsolták őt-, a nemzetközi bírákét nem annyira.

             Joó Abigél levonulása 4:35-nél

Dzsúdó, nem cselgáncs!

A Magyar Judo Szövetségnél állítólag jobban preferálják a judo kifejezést (mi magyarosítjuk dzsúdóra), mint a cselgáncs szót. Természetesen nem csinálnak ebből ügyet, a lényeg, hogy a magyar válogatott csapatként talán most a legerősebb, és egyre népszerűbb hazánkban a sportág.

 

Ungvári Miki és a lovak

De mégis csak lovas nemzet a magyar. Ungvári Miklós András nevű testvére díjugrató, de Attila sem jön zavarba, ha szőrén kell megülnie a lovat. Miki amúgy a lovasterápia területén is aktívan segít fogyatékkal élő gyerekeknek, a Paci Doki Alapítványon keresztül. Ráadásul a Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutamában is bizonyított egy aranyéremmel.

Az olimpia óta tehát először lesz dzsúdóverseny Magyarországon, február 16-án és 17-én is reggel 10 órakor indul a program.A válogatott megérdemli a buzdítást.

Magyarok a Hungária Kupán:

60 kg: Petka Roland (Honvéd-Kipex), Csizovszky Ferenc (KSI SE), Majer Tibor (Ceglédi VSE), Szabó Csaba (Kecskeméti JC). Tartalék: Burján László (Budaörsi SC)
66 kg: Zámbori Bence (Honvéd-Kipex), Gorjánácz Zsolt (Honvéd-Kipex), Végvári Martin (Bajai JC), Hagyó Gábor (Honvéd-Kipex). Tartalék: Őri Felícián (Atomerőmű SE)
73 kg: Ungvári Miklós (Ceglédi VSE), Stadler Ádám (Honvéd-Kipex), Kiss Norbert (Atomerőmű SE), Juracsek László (KSI SE)
81 kg: Csoknyai László (Atomerőmű SE), ifj. Nagysolymosi Sándor (Kecskeméti JC), Köller Milán (Bajai JC), Krizsán Szabolcs (Honvéd-Kipex)
90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE), Fogasy Gergő (Kecskeméti JC), Ohát Zalán (Atomerőmű SE), Vér Gábor (Honvéd-Kipex). Tartalék: Madarász Tamás (Debreceni SC-SI)
100 kg: Cirjenics Miklós (Honvéd-Kipex), Kaszás András (Honvéd-Kipex), Farkas Bálint (TFSE), Breitenbach Paul (Honvéd-Kipex)
+100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE), Urbán Gergő (Titán JC), Gombár Szabolcs (Honvéd-Kipex), Petró-Józsa Ákos (Atomerőmű SE)

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.14. 20:22

Címkék: dzsúdó egyéni Ungvári Miklós Joó Abigél Judo Ungvári Joó Hungária Kupa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr55080596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása