HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Dallas Bobby nélkül... Unalomba fog fulladni a magyar - román vb-selejtező?


nat11_1.jpg

fotó: www.national11.hu

Mint a Dallas Bobby Ewing nélkül. A reklám után szabadon:  olyan lesz a magyar - román szurkolók nélkül. Hangulattalan, megkockáztatom, hogy unalmas. A FIFA döntése értelmében a magyar válogatott zárt kapuk mögött játszik a románok ellen március 22-én. Ilyenre még nem volt példa, hogy Magyarország labdarúgó-válogatottja ennyire nagy hátrányból induljon hazai pályán, de idegenbeli meccsünkre sem nagyon emlékszem, amikor kizárták a nézőket. Hasonló azért volt már.

2005 februárjában a Lothar Matthäus vezette magyar válogatott Szaúd-Arábiával csapott össze a Milan - Liverpool BL-döntő félkész helyszínén, az isztambuli Atatürk stadionban. Nem tudni, hogy milyen járművel érkeztek a csapatok a meccs helyszínére, mert az utak még nem voltak készen két és fél hónappal a BL-finálé előtt. A Sport szerint nyolc, más források szerint hét nézőt vonzott a találkozó. De volt köztük magyar szurkoló is! Talán nem annyira meglepő, hogy 0-0 lett az eredmény.

hun_saud.jpgHuszti Szabolcs az Atatürkben

A legfrissebb élmény itthonról: Eger - Pápa találkozó az NB I-ben. Debrecen, 57 néző. Nem volt túl jó reklám a magyar focinak.

Klubcsapatunk volt már kénytelen üres lelátók előtt játszani nemzetközi kupameccset. 1990-ben a Ferencváros az UEFA-kupában fogadta a dán Bröndby-t. Szinte természetes, hogy ilyen hangulat mellett vereség lett a vége. Bár, a stadionon kívül több ezren gyűltek össze biztatni a zöld-fehéreket, így csak a látvány volt lehangoló, a szurkolást azért lehetett hallani.

FTC - Bröndby 0-1

2009-ben a Honvéd játszott az üres Bozsik-stadionban a török Fenerbahce ellen. A kispesti szurkolók az egy évvel korábbi Sturm Graz elleni Intertotó-meccsen történtek miatt bűnhődtek, pedig semmi közük nem volt a botrányhoz.

Bp. Honvéd - Sturm, az UEFA ezután is büntetett

A Fener elleni meccs amúgy 1-1 lett.

1998 őszén Újpest - Ferencváros mérkőzést rendeztek a Magyar Kupában. Az MLSZ úgy gondolta, biztonságos lesz zárt kapuk mögött játszani a meccset. A meccs előtti éjszaka azonban ismeretlenek játékra alkalmatlanná tették a Megyeri úti stadiont, az MLSZ pedig -mivel mégsem FIFA- engedett az extrém módon kifejezett népakaratnak, és meggondolta magát: 1998. november 25-én, szerdán -az újpesti hívek mellett- 500 Fradi-szurkoló ott lehetett a Megyeri úton. A magyar labdarúgás napján, szerda 12 órakor.

valcea_ftc.jpg

román - magyar párharc a női kézilabda BL-ben... Valcea - Ferencváros

A modern kori labdarúgásban biztonsági okokra hivatkozva is szoktak zárt kapus meccseket rendezni. Itthon különös előszeretettel alkalmazzák ezt a debreceniek Nyíregyháza és Arad elleni edzőmeccsein, és mindenféle Ligakupa-találkozókon.

Azért jó lenne, ha mindenki a fejébe vésné, hogy a futball alapvetően a nézőkért van, a zárt kapus meccseknek pedig amúgy sincsen visszatartó erejük azok számára, akik miatt ilyen döntések születnek. Büntessenek máshogy, minket meg hagyjanak szurkolni!

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.24. 10:08

Címkék: csapat válogatott világbajnoki selejtező zártkapu vb-selejtező zárt kapu magyar - román magyarország - románia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr815101238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása