HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Átkozott utolsó percek... Egyszer még Martina Hingis is velünk sírt


hun-rom.jpg

Sokkoló volt a románok ellen utolsó percben bekapott gól, de nem példa nélküli. Nem egyszer előfordult sorsdöntő meccseken, hogy gólt kaptunk, igaz, párszor mi nevettünk a végén.

A Csank János vezette magyar válogatott volt az úgynevezett "nyolcvanperces" csapat. Az 1998-as vb magyar érdekeltségű selejtezőin többször előfordult, hogy pár perc alatt sikerült romba dönteni egy meccs munkáját. A norvégok ellen kezdődött, amikor egy Rekdal nevű átok előbb a kapuba "gurított" szabadrúgásból, majd vágott még kettőt, mindezt az utolsó hét percben. 

Rekdal mesterhármasa

A következő csapást Svájc mérte ránk 1997. április 30-án. Persze nem azzal, hogy a korábbi világelső teniszező hölgy, a cseh-szlovák-magyar származású Martina Hingis is kilátogatott a meccsre. Itt a török származású Türkylmaz (reméljük, a törökök nem csesznek ki velünk kedden) döntötte el a meccset a 83. percben. Ezt legalább megúsztuk egy kapott góllal.

 Türkylmaz gója

1997. augusztus 20., Magyarország - Svájc a Népstadionban. Tűzijáték, vagy meccs? Ezek közül kellett választaniuk a magyar futballszurkolóknak. Naná, hogy 40-50ezren a stadiont választották! Emlékszem, még Hegyi Iván is arra buzdított a beharangozójában, hogy mindenki menjen ki a selejtezőre. Nagy körbeverések voltak a csoportban. Például az 1-0-s azeri győzelemmel végződött Azerbajdzsán - Svájc meccs nagyjából a mi 2006-os máltai vereségünkkel említhető egy szinten. Visszatérve a Svájc elleni meccsre: Klausz góljával 1-0-ra vezettünk, ám 90:30-nál jött Chapuisat...

Magyarország - Svájc 1-1

Azerbajdzsán azért nem tudott meglepni minket az utolsó előtti meccsen (ráadásul Illés Béla a 89. percben talált be!), így az utolsó körben már megint egy sorsdöntő meccs következett Helsinkiben, a finnek ellen. Svájc - és persze Azerbajdzsán is - elszállt ekkorra, a norvégok pedig csoportelsőként kijutottak a franciaországi világbajnokságra. Itt a finnek becsületesek voltak, és Sumiala góljával már a 62. percben jelezték, hogy ők is akarnak valamit. A hajrában nagyon nyomtunk és a végén eljött az igazság pillanata. A három válogatottságig jutó Teuvo Moilanen, a finnek kapusa minden idők egyik legszerencsétlenebb öngólját szerezte úgy, hogy egy felszabadítani igyekvő társa épp az ő kezét találta el, amiről a kapuba pattant a labda. Pedig Faragu Ricsitől a "nem igaz" örökzöld is elhangzott már a szöglet utáni kavarodás során.

végre magyar gól a 91. percben

Ilyen gólörömöm sosem volt addig televízió előtt állva, abban pedig biztos vagyok, hogy nem is lesz. Még úgy sem bánom, hogy ezzel váltottuk meg a belépőnket a jugoszlávok elleni pótselejtezős mészárlásra. Vicces ezt kimondani, de felnőtt válogatott szinten így is ez a selejtezősorozat a legsikeresebb 1986 óta.

Ezután hosszú évekig semmi, majd jöttek a svédek, akikkel menetrendszerűen szoktak minket összesorsolni a különböző selejtezőkön. Nem sok köszönet volt belőlük. Az első csapás 2005-ben volt egy vb-selejtezőn. 0-0-ra álltunk a skandinávok ellen, ám a 91. percben jött Ibrahimovics.

Magyarország - Svédország 0-1

2009. szeptember 5-én újra a svédek jöttek selejtezni, ezúttal a 2010-es vb-re. Az MLSZ ügyesen leszervezte a sorozat első felére a reálisan nyerhető meccseket. Sorrendben aláztuk le Albániát és Máltát, majd újra Albánia és Málta következett. Ezek előtt a dánokkal ikszeltünk itthon, Stockholmban meg ki lehetett kapni, azt megszoktuk. Hozzá kell tenni, hogy Svédországban játszott a legjobban Erwin Koeman csapata. A visszavágó szerintem nem sikerült ilyen jól, de a meccs folyamán kialakult 1-1-es eredmény nem lett volna rossz (Huszti Szabolcs utolsó gólja a válogatottban). Csak a végén megint jött Ibra, akivel élete legszerencsésebb gólját rúgatták a mieink.

Ibra megint a végén döntött

Szerencsére azért ennek a párharcnak is megvan a fordítottja. A 2012-es Európa-bajnokság selejtezőjében - ahol a finneket újra a végén vertük meg Dzsudzsák Balázs góljával - megint a svéd csapat volt az egyik riválisunk.  2011. szeptember 2-án Dzsudzsi és Juhász is hiányzott a csapatunkból. Az 1-1 most sem volt rossz, még úgy sem, hogy 0-0-nál kihagytunk egy 11-est, de Ibrahimovics megint a pályán volt. Viszont ezúttal nem ő, hanem Rudolf villant a végén. Végre mi nyertünk.

magyar - svéd 2011... itt mi nevettünk a végén

Bízzunk benne, hogy a tegnapi román gólnak is lesz magyar megfelelője, lehetőleg idén, Bukarestben. Magyarország legközelebb kedden lép pályára, a törökországi vb-selejtezőn.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.23. 07:57

Címkék: video csapat ibrahimovics válogatott juhász roland illés béla huszti szabolcs dzsudzsák balázs rudolf gergely egervári sándor klausz csank jános magyar-svéd martina hingis

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr605163573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2013.03.23. 11:22:54

Kis pénz, kis foci.
Nagy pénz, kis foci: magyar foci.

Mesterlövész 2013.03.23. 11:22:57

Jó, hogy így történt. Mikor megtudtam, hogy egyenlített a román csapat, majdhogynem üdvrivalgásban törtem ki. Valószínűleg egy idegenszívű komcsibérenc zsidónégerkínaicigány lehetek, aki még piszkos hazaáruló is, de véleményem szerint ezt érdemli a korrupt magyar bundafoci.

a katona fehérben 2013.03.23. 11:25:05

A 2005-ös Ibra-gól leginkább a meccs utáni pályaszéli Lothar-nyilatkozatról marad emlékezetes, azóta is így hívom: "fucking goal" (a tolmács képernyőképesített verziójában vigyorral kísért "borzasztó gól").

Pan Modry 2013.03.23. 11:25:43

Valahogy soha nem tudok olyan csapatoknak szivbol szurkolni ahol adofizetoi penzzel tomik a focit, meg akkor sem ha eppen sajat hazam csapata az.

flippant 2013.03.23. 11:39:35

A büdös baltás félázsiait én se kedvelem mert belevitte a politikát a fociba, de ettől függetlenül még a mi nemzeti válogatottunk játszott.
Sajnálom a döntetlent, mert simán ki lehetett volna bekkelni a 3 pontot

balage_81 reloaded (törölt) 2013.03.23. 11:42:49

amilyen az ország, olyan a focija: túl van értékelve. és persze mindig összefügg a politikával. ha mégis nyerünk, ma már megjelent volna az orbán-nyilatkozat, hogy a fifa hiába büntetett, a magyarokat nem lehet ám csak úgy elnyomni, történelme során már számos csapást elviselt, blabla.

Nap Pali 2013.03.23. 11:44:33

amugy megjegyzem hogy amihez a dakoták hozzá érnek az XAR-rá válik...

vajon mér van ez??? igen, azért, mert XAR emberek ...

Nap Pali 2013.03.23. 11:46:38

ha a dakotán múlna,
akkor árpádsávos mezben jáccana a magyar csapat
és egyoldalúan kardot és nyilat is használhatna...

Nap Pali 2013.03.23. 11:52:55

meccs utáni percek...

nem értem tegnap a fideszsebnácijai és a buta sünök
miért nem tudták elintézni, hogy a következő meccs is üres páján mennyem...
pedig a cél ez volt...

új UNORTODOX focikorszak...
nézők nélkül, így nem kellenek stadionok...
virtuális otthonról stadionban szurkol mindenki...

a fődakota céjja nyilván hogy sok közpénzt meg(vagy be) takaríccson

balage_81 reloaded (törölt) 2013.03.23. 12:05:04

@hopptarisznya: a focit nem nyomás alatt tartásra játsszák, hanem gólra, te nagyeszű. amit a nagyszüleinkről írtál, az a sajátjaidra lehet, hogy igaz, de szerencsére nem mindenkié volt olyan koszos antiszemita, mint amilyen te is vagy. szerencsére a magyar ellenes (ami különben két szó) eszmefuttatásod már elárulta, hogy milyen tolvaj senkiházi vagy, ellopod a nemzet fogalmát, és azt hiszed, hogy kérkedhetsz vele. pedig az mindenkié, barátkozz csak meg a gondolattal. nem az a magyar érdek, amit a fajtád annak definiál

angyalföldi partizán 2013.03.23. 12:16:14

@Nap Pali: Palikám,te se magyar,se román nem vagy,csak egy szőrszál a seggem partján.

Nap Pali 2013.03.23. 12:17:17

a foci meccsek azok romantikus hangulatos családi programok...

a dakota barátai... a nemneonácik, hanem ősnácikk...
szép ország... minden rúgott gól trianon szivébe döfött tőr....
kis pénz kis csőcselék... kis pénz kis nácik, mondhatni nácickák...

index.hu/indavideo/index.video/szurkolok_7

dean23 2013.03.23. 12:23:43

A drukkerekről készült képek alapján inkább tippeltem volna egy neonáci fesztiválra, mintsem egy szurkolói rendezvényre!
A meccsről meg annyit, hogy aki nem veri meg ezt az utóbbi 10-15 év leghulladékabb román válogatottját az kurvára ne akarjon Brazíliába kijutni!

hopptarisznya 2013.03.23. 12:24:51

@balage_81 reloaded: a "magyarellenes" egy szó. Újradobhatsz!

hopptarisznya 2013.03.23. 12:33:16

@Nap Pali: trianonnak mi köze volt a 20 évvel később hatalomra jutott nácikhoz? Az egy nagyhatalmi paktum volt. Az osztrákok fennhatóságát átvették a franciák és az oroszok, akik a mi földjeinkkel fizették le ezeket a korcs népségeket itt körülöttünk. Érdemes megnézni, hogy ha úgymond a vesztes oldalt bűntették, akkor Ausztria milyen alapon kapott tőlünk is területet? És hány osztrák van ma határon túl? És a második világháború után a Hitlert éljenző Ausztria megintcsak milyen alapon számított nyertes oldalnak? Na meg a zsidókat tűzzel vassal kiirtó Ukránok. Vagy a retkes románok? A területi veszteségeinknek semmi köze az antiszemitizmushoz, vagy a bármilyen bűnünkhöz. Az csupán a júdáspénz miatt kellett. És hálát adok az égnek, hogy a tetves franciák végre élőben megtapasztalják milyen a románokkal együtt élni... Hehehe!!! (nem győzik őket hazadeportálni. Imádkozom, hogy schengeni határokat bővítsék arrafelé is. Mi tárt karokkal fogadjuk a magyarokat, a fasz franciák és olaszok meg barátkozzanak a román-bolgár-albán maffiával. :-)

balage_81 reloaded (törölt) 2013.03.23. 12:34:56

@hopptarisznya: jé, és tényleg! ettől sajnos nem lettél kevésbé náci, de azért kösz, hogy szóltál.

Nap Pali 2013.03.23. 12:36:51

hogy tönkrement fizikailag szellemileg ez a hitvány dakotavajda... 2,5év...

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20100903-orban-viktor.html

Nap Pali 2013.03.23. 13:01:46

azért szárnyal a magyar foci, és azért ijjen sikeres
mert a tehetségek kiválasztására maga a dakota főnök figyel...

www.civishir.hu/sport/labdarugas/2010/10/23/115201/orban_viktor_fia_eddigi_futballkarrierje_csucsan.html

Frizuravarjú 2013.03.23. 13:03:36

Nem értem ezt a nagy nácizást. Egyetlen Dávid-csillagot sem láttam sehol. Akkor hol bujkáltak a mai napig népirtó "vöröstengerészgyalogos" kibucnyik nácik?
Vagy netán a magyarok közé vegyülve jegyzeteltek a kis gecik?

ottomoll 2013.03.23. 13:18:58

@Nap Pali: Te inkább egy szaralak vagy. Ennyi.. A tükör helyett nyugodtan nézhetsz a pöcegödörbe is..

ottomoll 2013.03.23. 13:32:10

@Mesterlövész: Jó az önismereted.. Ez nagy erény..

Mesterlövész 2013.03.23. 16:24:28

@ottomoll: Tudom, tudom, hogy ez neked szar érzés, de tedd magad túl rajta. Talán nem omlik össze a világ. Ja, és a magyar foci még mindig szaaaar!

popeyee 2013.03.23. 18:08:11

@Mesterlövész: Eléggé, hogy is mondjam, furcsa ember vagy...Nem tudom, de gondolom, hogy te nem jársz ki meccsekre, de akik kijárnak azoknak(főleg azoknak akik tegnap is kint voltak és nem a kiba**ott magna cum laudes mlsz sz*ron, hanem a stadion mellett) eléggé kemény magyarság tudata van és ők nem ezt érdemlik, győzelemre vágynak, győzelemre éheznek!

Mesterlövész 2013.03.23. 18:15:12

@popeyee: Igen, őket a szaknyelv úgy nevezi, csőcselék.

ottomoll 2013.03.23. 23:17:30

@Mesterlövész: Azért valld be, hogy arra számítottál előre, hogy a románok lemosnak a pályáról. Hát finoman fogalmazva nem így lett., még a zárt kapuk ellenére, és a bírói asszisztencia mellett sem.
Az igazán szomorú mégsem az, hogy nem nyertünk, hanem hogy vannak ilyen hozzád hasonló szaralakok, akik a saját válogatottjuk ellen szurkolnak. Van egy olyan érzésem, hogy ez is csak kis hazánk specialitása, és más országokban nincsenek ilyen szarháziak.
A forduló néhány eredménye: a csehek otthon 3-0-ra égtek a dánok ellen, és jelenleg csoport negyedikek ; A tótok szintén hazai pályán 1-1-re voltak képeseka -3-as gólülönbséget felmutató litvánok ellen ; Ja és a szerbek is égtek 0-2-re a horvátok ellen :) Mi jelenleg is csoport másodikak vagyunk ,)

Mesterlövész 2013.03.24. 12:19:01

@ottomoll: Nagyon örülök, hogy ez a sportág meghatározza, hogy mit érzel és milyen napod lesz. A személyeskedésed csak és kizárólag téged minősít, te kis buzi, úgyhogy nagyon kívánom, hogy örülj, amíg megteheted, mert úgyis szar életed lehet.

popeyee 2013.05.09. 20:02:21

@Mesterlövész: "csőcselék"....gratulálok te sötét, vak ember(?)
süti beállítások módosítása