HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Attila kulacsa, testvérharc kizárva!


Ungvari Attila2_1.jpgAz Ungvári fivérek, Miki és Attila nagyon készültek életük első közösolimpiájára, ám a fiatalabbik, Attila számára eltiltás miatt kimaradt London. Miki ezüstérmes lett, most Budapesten, a judo Európa-bajnokságon próbálnak meg együtt a csúcsra jutni. Van azonban egy apró bökkenő: egy súlycsoportban lépnek tatamira az Eb-n. Ám ez mégsem akkora probléma.

Ungvári Miklós sikersztorija mindenki előtt ismert. A most már a Ceglédi VSE-ben (Londonban Tatabánya SC-Ippon Judo Tatabánya) versenyző dzsúdós ezüstéremmel tért haza az ötkarikás játékokról. Ő kudarcként élte meg a második helyet, de volt egy ennél is nagyobb fájdalma, mégpedig az, hogy öccséért, Attiláért nem szoríthatott 2012-ben. 

Tesók.jpgUngvári Miklós és Attila a 2011-es Hungária-kupán

A 73 kilogrammban versenyző U23-as Európa-bajnok Attila vizeletében a 2011 eleji bakui, majd az ő győzelmével végződött budapesti Hungaria kupa után leltek tiltott szerekre. Ezután a felfüggesztett kisebbik Ungi azt próbálta bebizonyítani, hogy idegenkezűség van a dologban, vagyis szerinte valaki más kevert valamit a kulacsába. A felnőtt Eb-bronzérmes Attilát ennek ellenére doppingvétség miatt két évre eltiltották. Másfél év alatt annyit sikerült elérnie celebügyvédje, Ruttner György segítségével, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) - bár helybenhagyta az eltiltást - kimondta: nem doppingvétség, hanem gondatlanság az elitlás oka. Nesze semmi, fogd meg jól! 

bíróság.jpghiába várták, nem lett enyhítés

Attila a bulizásba menekült, de családja résen volt és még időben visszaterelték a helyes útra, ráadásul szponzora is kitartott mellette a rosszban. Miki érte is küzdött Londonban, talán ezért is fájt neki annyira, hogy nem lett olimpiai bajnok. 

Attila eközben edzett és edzett, persze eltiltása miatt nem tehette azt szervezett keretek között. De lassan lejárt az elitlás. Elvettek tőle egy olimpiát, vb-t, meg Eb-t, akkor, amikor a legjobb formában volt eddigi karrierje során. Ráadásul annyira sérült a lelke, hogy nem bízik senkiben. A kulacsát csak edzője, Bíró Tamás foghatja rajta kívül. A dzsúdó vérkeringésébe viszont sikeresen tért vissza. Montevideóban harmadik lett, utólag azt mondta, hogy megérte elmenni, Törökországban pedig intés különbséggel kapott ki a végén bronzérmes grúz riválisa ellen.

Az igazi erőpróba a ma rajtoló budapesti Európa-bajnokság lesz, ahol Ungvári pénteken lép tatamira. Hogy melyik? Mind a kettő! Ugyanis az eddig 66 kilogrammban versenyző Miki testvére súlycsoportjában, 73 kilogrammban fog elindulni. Akik azonban testvérharcot vártak, azoknak most is - mint a két évvel ezelőtti Hungaria kupán is - csalódniuk kell. A két testvér megegyezett, hogy amennyiben összekerülnek, ezúttal sem fognak megmérkőzni egymással, hanem a jobb formában lévő versenyző megy majd tovább, de a kő, papír, olló meccset sem tartják kizártnak. Ha pedig döntőbe jutnának mindketten, akkor sem borul a terv. Azt mondják, hogy úgyis családban maradnak az érmek. 

judo csapat.jpg

a budapesti judo Eb-n induló magyar csapat

A hősök köztünk járnak. Hajrá, Ungváriék! Hajrá, magyarok!

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.04.25. 10:52

Címkék: kép london olimpia judo cselgáncs dzsúdó ungvári miklós hungária kupa ungvári attila hungária-kupa

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr845245976

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.25. 15:26:07

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása