HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Szurkolók és híresek


orban_viktor_.jpgA labdarúgás a szegények sportja, mondták régen. Mára ez az állítás hamissá vált. Az üzleti alapokra helyezett szórakoztató iparág túl lett bonyolítva és elvesztette olyan régi értékeit, mint a közösségépítés, a valahova tartozás, a klubhűség, a sportszerűség, vagy a szellemesség. Ráadásul a játék tisztasága is erősen megkérdőjelezhető. Ezek ellenére még mindig a foci a legnépszerűbb sportág és nagyon sokan szeretik. Szinte minden magyar klubra jut legalább egy, de inkább több híres szurkoló.

De van, hogy egy hírességre jut több csapat is. Orbán Viktor miniszterelnök korábban a Vasas és az Újpest meccseire járt ki, de állítólag szurkolt a Rába ETO-nak is, az utóbbi években pedig szülővárosa, Székesfehérvár büszkeségének, a Videotonnak az elkötelezett híve.

orbán videoton.jpg

Továbbá fotózták már le Debrecen-sálban is a Loki BL-be jutása idején. Orbán Viktor amúgy 14 évesen igazolt labdarúgó lett a MÁV Előre SC színeiben, volt az Erdért játékosa, jelenleg pedig a megye II-es Felcsút igazolt focistája. Nem mellesleg Orbán a felcsúti Puskás Akadémia alapítója. Mindegy, kinek szurkol, a lényeg, hogy a magyar labdarúgás elkötelezett híve.

orban-dvsc-sallal-qpr1.jpgKoós János énekes a Ferencváros szurkolója. Egyszer magam is láttam őt egy FTC - Vfb Stuttgart mérkőzésen. Becsületére legyen mondva, hogy viszonylag távol a VIP-páholytól, a B-középpel szemben lévő ABC szektorok egyikében foglalt helyet és még szurkolásra is vetemedett. Pedig egyik legjobb barátja, Albert Flórián révén biztos jutott volna neki egy VIP-karszalag. Ráadásul minden második vele szembe jövő szurkoló rázendített a "kislány a zongoránál" kezdetű dalra. Aradszky László is nagy Fradi-hívő, de ő most a Kecskemétért is szoríthat egy picit, mivel a liláknál játszik unokája, Balázs Zsolt. Az unoka rúgott már gólt a nagypapa kedvenc klubjának.

koós.jpgtavaly az FTC is megemlékezett Koós János 75. születésnapjáról 

A napokban, egész pontosan április 24-én lett volna 93 éves Zenthe Ferenc. A 2006-ban elhunyt, Nemzet Színésze címmel is kitüntetett színművész nagy Kispest-szurkoló volt és gyakran feltűnt a Bozsik-stadion tribünjén. Rózsa György és Harsányi "Aszfaltbetyár" Levente is nagy honvédos. Harsányi egyszer azt nyilatkozta, hogy minden vágya egy Honvéd-Barcelona BL-döntőn szurkolni a fiával. A fiú már ovis, az álomdöntő nem Leviéken és nem is a Barcán múlik. 

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár szíve is a Honvédért dobog. Mielőtt valaki azzal gyanúsítaná őt, hogy a tribünön páváskodik George F. Hemingway tulajdonos mellett, leírom, hogy nem egyszer láttam őt Kispest-meccsen a párjával a 2000-es évek közepén, amikor a csőd szélén állt a klub. 

a Szomszédok teleregény Béla bácsija kioktat egy Honvéd-szurkolót, de nem Taki bácsit

Az Újpestet is több híresség képviseli. Havas Henrik, Zana Zoltán (Ganxsta Zolee) zenész, Zana József színész és Majoros "Majka" Péter is a liláknak szurkol. Ganxsta nem is olyan régen Loki-mezben pózolt egy debreceni koncertjén, amit az újpesti szurkolók nem néztek jó szemmel.

gangsta11.jpg

Politikai vonalon Vastagh Pál, a Horn-kormány igazságügy-minisztere a IV. kerületiek egyik legjelesebb képviselője. 

Az MTK elnök Deutsch Tamás régi szurkolója a kék-fehéreknek, és minden hazai meccsen ott van a szivarjáról ismert Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. Az országgyűlés elnöke, Kövér László bevallottan Vasas-szurkoló, ahogy az újságíró Hegyi Iván, vagy Szikora Róbert énekes is. 

szikora.jpg

Léderer Ákos személyében még az újkori fogadási csalások fő képviselőjének, a REAC-nak is jutott egy ismert rajongó, de vidéki csapatokért szorító ismerős arcok is akadnak szép számmal. A Tankcsapda frontembere, Lukács László a Debreceni VSC-nek szurkol, akárcsak a város polgármestere, Kósa Lajos. Deák Bárdos Mihály birkózó szíve a Diósgyőrért dobog. Misi mindig ott van a DVTK meccsein, ha teheti. Legutóbb a Ferencváros elleni rangadón is feltűnt a miskolci stadionban, a következő héten pedig megnyerte a ceglédi országos bajnokságot. Az ország nyugati felén Erős Antónia a Siófok, Vujity Tvrtko (Balogh Szilárd) a Pécs, Buza Sándor pedig a Zalaegerszeg csapatát képviseli. Szurkolói téren sem olyan rossz ez a magyar foci.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.04.30. 09:35

Címkék: havas henrik majka orbán viktor miniszterelnök magyar válogatott koós jános harsányi levente kövér lászló magyar foci szurkoló zenthe ferenc szíjártó péter Orbán Viktor Kövér László Erős Antónia Lukács László Erőss Antónia Deák Bárdos Mihály Szikora Róbert Vastagh Pál Zenthe Ferenc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr895253224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása