HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Világbajnok a gyerekszobából


Michelisz_Norbert.jpg

Elképzeltétek már, ahogy egy FIFA-játékban gólt lőtök Victor Valdésnek, ezután pedig leigazol titeket a Real Madrid, vagy legalább egy NB I-es csapat, később pedig világbajnokok lesztek? Elég hihetetlenül hangzik, de van, akivel megtörtént ez, csak nem labdarúgásban.


Michelisz Norbert hétvégén második helyen végzett a túrautó-világbajnokság magyarországi futamán. Hivatalosan a Hungaroringről indult a himesházi versenyző karrierje, de valójában otthon, a szobájában szerezte meg az alapokat. Az 1984-es születésű fiatalember már hétévesen száguldozott Himesháza földes útjain, miután autószerelő nagybátyja épített neki egy vaskeretes kisautót. 

Autóversenyzésről ekkor még szó sem volt, ahogy 2002-ben sem. Norbi a Forma-1-et nézte akkoriban, ahol Wéber Gábor szakkommentátornak "szimulátor-világbajnok" volt a titulusa. Michelisz érdeklődését felkeltette ez, és összegyűjtött egy videójátékra, amin sokat játszott, és később internetes bajnokságokon is elindult. Nem ment rosszul a szimulátoros játék Norbinak, és az internet révén megismerkedett Wéberrel, aki beajánlotta őt Zengő Zoltánnak, a Zengő Motorsport tulajdonosának.

2005. szeptember 13. volt a nagy nap, amikor Michelisz Norbert egy hungaroringi tesztnapon kipróbálhatta magát igazi versenyautóban is. 21 éves volt ekkor. 2006-ban már Suzuki Swift Kupát nyert, egy évvel később pedig a Renault Clio Kupa bajnoka lett. 2008-ban a Zengő színeiben elindult egy nemzetközi sorozatban, a SEAT Leon Európa-kupában. Négy pole pozíció megszerzése mellett monzában meglett az első nemzetközi futamgyőzelem is. Ennek a sikernek köszönhetően 2009-ben jött két futam a túraautó-világbajnokság keretein belül, amelyeket a vendégszereplőként jelenlévő Michelisznek fel kellett adnia.

2010-ben a Zengő Dension Team színeiben a vb állandó résztvevője lett. SEAT León TDI versenyautójával kétszer végzett dobogós helyen a huszonkét versenyből, ezek közül - első magyarként - a makaói versenyen megnyerte az egyik futamot. Michelisz 104 pontjával a 9. helyen zárt a vb-n, ezzel a legjobb eredményt érte el az újoncok közül.

2011-ben BMW 320 TC járművel versenyzett a zengő csapat. Michelisz megnyerte a privát csapatoknak kiírt Yokohama Trophy-t, a Hungaroringen pedig sikerült a második helyen végeznie az első futamon. 

2012-ben ismét a Hungaroringen alkotott nagyot Michelisz, aki egy hetedik helyet követően hazai közönség előtt megnyerte a második futamot is. Ezen kívül az Egyesült Államokban volt egy második és egy harmadik helye, amelyek mind hozzájárultak Norbi legtöbb egyéni pontjához. A 155 egység a hatodik helyre volt jó, ráadásul Michelisz az első lett a privát versenyzők rangsorában.

Idén a Hondával kétszer állhatott dobogóra. A pozsonyi harmadik hely után jött a mogyoródi második pozíció, és még csak négy versenyen vagyunk túl.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.05.06. 17:03

Címkék: video hungaroring wtcc egyéni michelisz túraautó-világbajnokság

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr825284558

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.07. 11:13:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása