HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Az NB I legjei


 

0_5_1.jpg

Véget értek az OTP Bank Liga, vagyis az NB I küzdelmei. A tabella megmutatja a csapatok erősorrendjét, minden másra ott a magicmagyars.hu.

A legjobb mezőnyjátékos az újonc MTK-tól került ki. Nyilván a kék-fehéreket nem úgy kell kezelni, mint az Egert, ha NB I-ből feljutott csapatként beszélünk róluk, már csak azért sem, mert kupadöntősként elindulhattak az Európa-liga selejtezőjében. Más kérdés, hogy ott hamar búcsúztak, de akkor is dicséretes, hogy a fiatalokkal teletűzdelt csapat a negyedik helyen végzett, és végig versenyben volt a dobgóért. A sihedereket pedig Kanta József irányította remekül, aki ráadásul 8 góllal terhelte az ellenfelek kapuit. Nem csoda, hogy a 29 éves középpályás 2007 után ismét pályára léphet a válogatottban. Egervári Sándor legalábbis postázta neki meghívóját. 

A bénaságomat is tükrözheti, de inkább örömteli, hogy nem tudtam eldönteni, ki volt a legjobb fiatal. Egymásnak adják a kilincset a tehetségek az NB I kapujában, és sokan sikerrel át is lépnek rajta. Közülük szerintem hárman emelkedtek ki különösen. Vernes Richárd 2007 óta játszott a kispesti Magyar Futball Akadémia csapatánál, és 19 évesen mutatkozott be az NB I-ben. Ő szerezte csapata első és utolsó gólját is a 2012-13-as szezonban. Mesteri cseleivel, látványos góljaival, és határtalan vagányságával hívta fel magára a figyelmet, és az MTK elleni horrorisztikus sérülése sem hátráltatta abban, hogy ha álarcban is, de meghatározó játékossá nője ki magát.

A szombathelyi Radó András alig múlt 18, amikor 2011-ben, a Kispest ellen bemutatkozott a felnőttek között. A csatár leginkább a szélről betörve csinál bolondot az aktuális ellenfél védőiből. A Videoton kiszemeltjei között számon tartott támadó idén öt gólt szerzett, szerintem már válogatott lehetne. De abban biztos vagyok, hogy az is lesz előbb-utóbb. 

A Halitól indult Kovács István a 2011-12-es szezonban került át a Vidihez, és fokozatosan vált a csapat nélkülözhetetlen tagjává. Egyszerűen élmény nézni a játékát. Nem akarok túlzásokba esni, de Európa-klasszis játékos válhat belőle. Radóhoz és Verneshez hasonlóan neki is van hova erősödnie, de a lövései gyilkos erejűek tudnak lenni már most is. A fiatalok közt tehát ezé a trióé a korona, a legszebb gólt viszont Kovács István lőtte egyedül, a kispesti tavaszi nyitányon.

A kapusok közül nálam az a nyerő, aki a legkevesebb gólt kapta, ő pedig a Videoton hálóőre, Mladen Bozsovics. A montenegrói kapust tartották sokan a Vidi egyik gyenge pontjának, mert hajlamos potyákat beszedni, de a 12 kapott gól nélkül lehozott bajnoki csak jelent valamit, ráadásul a bajnok ETO portása, Szasa Sztevanovics is nézett már el lövéseket. Bozsovics ezek mellett két 11-est fogott a Trabzonspor elleni büntetőpárbajban, amivel a Videoton bejutott az EL csoportkörébe.

Az év védése azonban nem kapusé, hanem egy mezőnyjátékosé, a kispesti Ivan Lovricsé lett. A védő a kiállított Kemenes Szabolcs helyett állt a kapuba, és hárította Nikolics Nemanja büntetőjét. Ezzel 1-0-s győzelemhez segítette csapatát.

Sok jó idegenlégiós is akad most már Magyarországon. A 18 góljával gólkirályi címet szerző Adamo Coulibalytól lassan bocsánatot kérhetne az őt állandóan szapuló, általam amúgy kedvelt Bognár György, de amíg ezt nem teszi, addig a francia a magicmagyars.hu második helyével vigasztalódhat. Mert a legjobb nálam a honvédos Leandro Martinez lett, aki ugyan csak 11 meccset játszott Magyarországon, de az ezeken mutatott cseleivel, dinamikájával és hat góljával bizonyította, hogy messze a legjobb. Újpesten mesterhármast lőtt - ezzel örökre a Kispest-szurkolók szívébe zárta magát. Sokáig emlékezetes lesz a Davide Lanzafaméval való pécsi vitája, ami miatt az olaszt végül kiállították, ő viszont duplázott. A második gólja sem volt csúnya. 

Az edzők közül Pintér Attila és Ricardo Moniz a két befutóm. Pintér első helye nem igényel kommentárt, mivel bajnok lett a csapata, Moniz pedig azért fér oda mellé, mert idegen országból érkezve hamar felvette az itteni ritmust, tisztában van vele, hogy milyen nagy klubhoz került, nagy stratéga, jó légiósokat hozott a Fradiba, és úgy néz ki, hosszú távon lehet vele számolni. Vérprofi, de nem diktátor, és a játékosai is szeretik. Ha hagyják dolgozni, akkor szép jövő vár az FTC-re. 

20121109-ricardo-moniz-az-ftc-ferencvaros3.jpg

A Fair Play-díj az egri játékosokat illeti, akik hajlandók voltak végigjátszani a szezont, és a végén majdnem pontot szereztek a bajnok Győr ellen. A szurkolók közül nincs legjobb tábor, mindenkinek jár a tisztelet, aki időt és pénzt áldoz arra, hogy magyar bajnokira menjen. Nélkülük, nélkületek nem emelkedhet fel imádott labdarúgásunk.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.06.02. 16:45

Címkék: gólkirály mezőnyjátékos NB I

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr925339860

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.03. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacsa232 2013.06.03. 18:18:11

"A Fair Play-díj az egri játékosokat illeti, akik hajlandók voltak végigjátszani a szezont, és a végén majdnem pontot szereztek"

??miért? Ha van valakiben egy kis gerinc,akkor ez evides.
süti beállítások módosítása