HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Öcsi bácsi: csak a Kispest!


harcsaznd01.jpg

Sikeres amatőr ökölvívó Európa-bajnokságon van túl a magyar válogatott, az ökölvívóinkat több évtizede felkészítő szövetségi kapitány mégis távozik. Szántó Imre épp az egyik bronzérmes (a másik Varga Miklós), Harcsa Zoltán miatt lép le a színről. 

"...Nekem a sportolói pályafutása után is a szemébe kell néznem, azért is felelős vagyok, hogy ne csak a ringben, de az életben is megtalálja a számítását, ha majd befejezi. A szövetség azonban nem akarta megbüntetni. Erre mondtam azt, köszönöm szépen, nekem ennyi elég volt." - ezek voltak Szántó Imre utolsó mondatai szövetségi edzőként. Tiszta sor. A konfliktust Harcsa Zoltán esete váltotta ki, aki május elején ahelyett, hogy az ágyban töltötte volna az estét, inkább elkérte egy barátja autóját, amivel súlyosított balesete volt (állítólag ittasan vezetett), ráadásul egy versenyzőtársa is ott ült vele.

19.harcsa_zoltan2_illyes_tibor_-_mti_0.jpgHarcsa Zoltán kezei itt a magasban, fotó: Illyés Tibor - mti

Szántó Imre sportolói ösztöndíj-megvonást javasolt szankció gyanánt, a szövetség elnöksége azonban nemet mondott a büntetésre. Öcsi bácsi - jogosan - úgy érezte ezután, hogy csorbult a tekintélye Harcsa és családja előtt:  "...én képtelen vagyok együtt dolgozni vele is, és a felelősséget nem szívesen felvállaló szövetséggel is. Így ebből a gyerekből nem lehet kinevelni a gyengeségeket.” - kegyetlenül őszinte szavak.

Szántó Imre esetében feltételezem, hogy nem egy hirtelen fellángolásról van szó, és a két Eb-bronz miatt azt sem lehet mondani, hogy a rossz eredmények adták meg neki a végső lökést. Épp ellenkezőleg: a két bronz jó szereplésnek mondható, és Öcsi bácsi következetességét mutatja, hiszen hiába lett harmadik Harcsa, egy mester nem engedhet az elveiből. Neki nem csak a versenyekre kell felkészítenie a sportolót (egyelőre nem sportembert), hanem az életre is. Mégiscsak ő edzette az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Istvánt, nála pallérozódtak a Bedák-fivérek, és az ő kezei alatt szerzett hat érmet világversenyeken a tavaly visszavonult Káté Gyula is. Az említett urak is tettek rossz fát a tűzre, de mindegyikükből sikerült embert faragni. A renomé pedig nem csorbult.

Káté-Káté-Gyula-Szántó-Imre.jpg

Szántó "bojkottja" a jelenlegi elnökség regnálásig tart. Valószínűleg nem ez volt az első konfliktusa Csötönyi Sándor elnökkel. Lehetett olyan pletykákat hallani, hogy az elnök úgy érzi, Szántó más jelöltet támogatna vele szemben, bár a kapitány mindig csak legyintett erre a feltételezésre. Furcsa is lett volna, mert ökölvívóink évek óta szállítják az eredményeket, és kívülről úgy tűnt, hogy Szántó Imre és Csötönyi Sándor is nélkülözhetetlen tagja volt a csapatnak. Kemény feladat lesz pótolni a távozó kapitányt.

Szántó Imre a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Magyar Ökölvívó Szövetséggel is ismertette döntését, a továbbiakban klubjánál, a Kispestnél folytatja edzői tevékenységét.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.06.11. 14:31

Címkék: videó egyéni ökölvívás amatőr ökölvívás harcsa zoltán

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr815355529

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.12. 12:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szamiz67 2013.06.13. 14:02:19

Ritka, az ilyen korrekt gesztus, tisztelet érte!
süti beállítások módosítása