HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Benedekék főpróbája


Benedek_magyar_ferfi_vizilabda_valogatott.jpg

A célegyenesbe érkezett a Benedek Tibor által irányított férfi vízilabda-válogatott. A barcelonai világbajnokság kezdetével lejár a türelmi időszak, ami amúgy parádésra sikeredett.

Tavaly a Világliga európai csoportkörének első két meccsét megnyerte a háromszoros olimpiai bajnok - akkor még - szövetségi kapitány-jelölt csapata. A Románia elleni első győztes meccsen  Baksa, Bundschuh, Salamon, Katonás, Vámos , Hosnyánszky , Decker Á., Szivós, Varga Dániel, Varga Dénes, Kis G., Hárai összeállításban szerepelt a csapat, a székesfehérvári olaszok ellen pedig Nagy V., Gór-Nagy, Bátori és Jansik kapott még szerepet. Kísérletezés volt a javából, ami két győzelemmel zárult. Ezeken a meccseken hivatalosan még Kemény Dénes volt a kapitány, de valójában már a legendás balkezes nyolcas utasításait hallgatták a játékosok.

benedek_tibor_kapitany.jpg

Benedek meggyőző volt - ő lett a kapitány

Februárban az oroszok is fejet hajtottak Volgográdban a magyar válogatott előtt, majd a románok elleni kínkeservesen megnyert meccs következett: 9-8 ide. 

A magyar juniorok, Kanada és Románia elleni Volvo Kupa újabb kísérleti szakasz volt. Medencébe szállhattak újabb játékosok is, így Salamon, Mezei, Fülöp B., vagy Somogyi. Aztán megint komolyabbra váltott Benedek, és az alakuló "első sorral" újra megverte az oroszokat és az olaszokat. A csapat hibátlan teljesítménnyel masírozott be a Világliga oroszországi fináléjába. Ezután hivatalos meccset már nem játszott a válogatott, épp elég volt a világ legerősebb bajnoksága, az ob I hajrája, amelyet mellesleg az Eger nyert meg végül. Viszont senki nem gondolhatta komolyan, hogy az új generáció sohasem fog kikapni (még a Kemény-legényeknek is becsúszott néha egy-egy vereség), és az első vereség ideje a Világliga nyitányán következett be. Igaz, az Egyesült Államokkal szemben csak ötméteresekkel maradtak alul Bátoriék, akik Montenegró ellen már javítottak is - szintén egy büntetődobásokkal végződött meccsen. A magyar válogatott innentől magabiztosan menetelt el a cseljabinszki torna döntőjéig. A japánok és a brazilok legyőzése után sikerült visszavágni az amerikaiaknak, ráadásul a rendes játékidőben lett 8-6 ide. A fináléban egyelőre nagy falatnak bizonyultak a szerbek, de ez a torna is megmutatta, hogy jó úton halad a csapat, ami már Benedek Tibor csapata.

vizilabda.jpg

Hétvégén következik a fő attrakció, a barcelonai világbajnokság előtti utolsó erőpróba, a Szamarcidisz-kupa, ahova 15 játékost visz magával a kapitány. Picit karcsúnak tűnik ez ahhoz képest, hogy a kétnapos görögországi tornán napi két meccset kell lezavarni, bár vízilabdázók esetében ez nem egy példa nélküli történet. Nincs ott a keretben a kézműtéten átesett Varga Dániel, de így is négy olimpiai bajnok kap majd szerepet a villámtornán.

Magyar_orosz_vilagliga.jpgVarga Dániel kihagyja a görög túrát

Hosnyánszky, Madaras és Varga Dénes mellett helyet kapott az utazók között a sérülésekkel bajlódó Kis Gábor is, akinek a kerettagságát azzal indokolta a már problémákkal is küzdő Benedek, hogy a bordasérüléséből éppen felépült, ráadásul a könyökét is fájlaló center állapota már nem nagyon romlik, és szüksége van a meccsekre, hogy formába lendüljön. Nagy Viktor mellett Lévai Márton lesz a másik kapus, a mezőnyben pedig Bátori, Hárai, Vámos, Szivós, Salamon, Török B., Gór-Nagy, Deker Á. és Tóth M. juthat még szóhoz. 9-en maradtak az első Benedek-keret játékosai közül, ami nem is rossz arány, főleg ha figyelembe vesszük, hogy akkor is voltak sérültek, Madaras Norbert ráadásul csak idén csatlakozott újra a válogatotthoz.

Benedek azt mondta, hogy azokat viszi magával a Görögország, Montenegró, Szerbia és Olaszország elleni meccsekre, akikben lehetőséget lát, hogy ott legyenek a világbajnokságon résztvevő csapatban. Itt van tehát az utolsó lehetőség a bizonyításra, július 22. és augusztus 3. között pedig jön az előadás, a világbajnokságon.

 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.06.25. 17:10

Címkék: barcelona vízilabda csapat benedek tibor kemény dénes kis gábor vízilabda-világbajnokság

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr145377573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.06.27. 02:27:47

simán kikapunk: a szerbek, montenegróiak, olaszok, horvátok élből jobbak - sajnos
süti beállítások módosítása