HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Magyar bombagyárosok listája - volt, aki ollóval csinálta


Ezzel a góllal indult az NB I 2013-as tavaszi szezonja. Zseljkovics nagyon eltalálta ezt a szabadrúgást, de látott már ennél szebbeket is a magyar lelátók népe. Bajnoki és válogatott is játszik az utóbbi harminc évből.

A 2001-2002-es bajnokságban a tavasszal száz százalékos Ferencváros Sopronba látogatott. Gera Zoltán pedig villant.

Az FTC viszont így is elszenvedte első vereségét, mert a Sopron fordított 2-1-re.

A 2000 őszi Kispest - Újpest találkozón nem csak a minőségre, de a mennyiségre is adtak a felek. 2-3 lett a vége, lehet szemezgetni. Az ex-újpesti Egressy Gábor rögtön két találattal nevezett be a gólszépségversenyre. Döntsetek Ti, hogy melyik a szebb! Vagy esetleg a lilák három gólja közül látványosabb valamelyik?

Válogatott szinten nálam Détári Lajos szabadrúgása viszi a prímet, az 1987-es magyar - lengyelen. Détári ekkor már túl volt egy 11-esből szerzett találaton, így duplázott ezen a meccsen.

A lengyelek ugyan vezettek 1-0-ra, majd 2-1-re is, de a mieink 5-3-ra nyertek. Ezzel a szabadrúgással épp 4-2 volt az állás ide. Amúgy ez egy Eb-selejtező volt, de az 1988-as kontinensviadalra végül nem sikerült kijutni. Igaz, akkoriban csak nyolc csapat vett részt az Európa-bajnokságon. De tegyük hozzá, hogy "csak" harmincketten selejteztek.

Ha jobban belegondolunk, Korsós Attila azért felveszi a versenyt Détárival. Korsós a románok elleni csalódást keltő vereség után duplázott a Népstadionban, a mieink pedig 4-1-re nyertek a Grúzia elleni vb-selejtezőn.

A második Korsós-gól még az elsőn is túltett. Ezzel már 4-0-ra vezettünk. Amúgy ezen a meccsen Sebők Vili rúgott egyet büntetőből. Megértettük volna, ha Korsós valamelyik gólöröme akkora, mint az olajos hajú játékosé, de erre a sztorira majd valamikor visszatérünk. Ezt a cikket ne rontsuk el vele.

A sort napestig lehetne folytatni, úgyhogy még fogunk jelentkezni hasonló gyűjteményekkel. A fehérvári Durica öngólja viszont már ebből sem hiányozhat.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.02. 08:48

Címkék: video csapat válogatott gera zoltán durica bombagól korsós Détári Lajos nb I Egressy Gábor

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr935112690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása