HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Öngólkirályok - a legjobb magyar válogatás


LLLLLLLL.pngNektek mi ugrik be Turbék Istvánról, Gyepesről, vagy a Korolovszky, Tokody duóról? Öngólt szerezni az egyik legszemetebb érzés a fociban, mert azt biztosan mindenki megjegyzi. Megmutatunk egy párat Magyarországról.

Korábban bemutattuk a legnagyobb magyar bombagyárosokat, akik emlékezetes gólokat lőttek távolról. Azt a válogatást Pavol Durica nyerte, mert kihagyhatatlan volt a Debrecen elleni alakítása. Most kezdjük vele, mert mégis ez a szlovák védő műfaja.

nem lehet megunni - Durica öngólja

Gyepes Gábor inkább a mennyiségre adott. 2004 őszén három öngólt is szerzett a védő. Kettőt vb-selejtezőn, egyet pedig az UEFA-kupában szerzett. Verebes József szakkommentlása miatt is érdemes megnézni a horvátok ellenit. Gyepes öngólja 3:06-nál.

Gyepes 1

Négy nappal később Izland ellen is szerzett egy öngólt Gyepes, bár ezt lehet, hogy rossz indulatból adták neki. 1:02-nél látható az eset, ahol csak megpattan a lábán a labda.

Gyepes 2

A harmadik csapás a magyar labdarúgás napján, 2004. november 25-én következett: Gyepes a Schalke otthonában vette be Szűcs Lajos kapuját. Ez egyértelműen az ő érdeme volt 0:45-nél.

Gyepes 3

Nem akarok Gyepes-show-t csinálni, de a védő Angliában is szerzett öngólt, a Cardiff játékosaként. De az ő sztorija lezárásaként ne hallgassuk el, hogy a Portsmouth szurkolói a mi fiunkat választották meg a 2012-es év legjobb Pompey-játékosának. Ráadásul voltak nála termékenyebb játékosok is. 1995-ben az ETO 4-1-re nyert az Üllői úton. A Fradi védője, Hrutka János egymaga kettő öngólt vállalt és Páling is betársult eggyel. Egy szezonnal Gyepes előtt Kuttor Attila másfél év alatt hat öngólt vétett (rossz az, aki rosszra gondol), amúgy összesen nyolcszor mattolta saját kapusát a tizenkilencszeres válogatott védő.

Kisteleki István edzőként sem volt túl népszerű. Amikor az Újpestet irányította, a lilák két emlékezetes öngólt is szereztek. Korolovszky Gábor 2001 nyarán a Ferencváros ellen lőtt öngólt, már az 5. percben. A védőt annyira megviselte a balszerencsés mozdulat, hogy a szünetben cserét kért. Kisteleki ezután - a mezszáma alapján - csak 27-esnek nevezete Korolovszyt. Cserébe a szurkolók - akkori életkorából adódóan - 50-esnek hívták a mestert, amikor megunták a klubnál folytatott tevékenységét. "50-es viszlát" feliratú transzparenssel buzdították távozásra.

A másik öngól még Korolovszky Gábor találata előtt esett. Tokody Tibor mára ötven NB I-es gól körül jár, de a legemlékezetesebbet már húszéves korában feljegyezhette egy Újpest - Dunaferr bajnokin. 

Tokody öngólja

Az első helyre Turbék István öngólja kívánkozik, felvétel sajnos nincs róla. 1994 tavaszán a kiesés elöl menekülő MTK a sokadik utolsó sanszát igyekezett kihasználni. A kék-fehérek a Sopront fogadták a Hungária körúton. A találkozót elindító középkezdés után az MTK mélységi támadással nyitott volna. Turbék gurított haza Pielnek a félpálya környékéről, ám a kapus luftot rúgott, a labda pedig a kapuba vánszorgott. Ez az öngól jellemzi a legjobban a '93 őszén még az UEFA-kupában szereplő MTK akkori szezonját.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.26. 06:29

Címkék: video gyepes csapat portsmouth mtk tokody öngól durica turbék krolovszky páling

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr65171870

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.26. 11:00:13

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ursus artos 2013.03.26. 08:56:33

Nagyon ki voltam akadva Gyepesre...

oiboy 2013.03.26. 09:05:06

Na és Filipovics? :)

Bár az teremfoci volt:

www.youtube.com/watch?v=Mz-rDd3dNhM

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.03.26. 09:09:18

Azért az MTK-hoz tegyük hozzá, hogy akkor halt meg Zsiborás Gábor...

Dr. Kovács Géza 2013.03.26. 10:49:03

Nagy bunda király lehetett!!!
süti beállítások módosítása