HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Igazolom, hogy ezek a nagy igazolások - Puskás nyert itt is


dzsudzsakzimany.jpgEmlékeztek még arra, amikor Détári Lajos a világ legdrágább játékosa volt? És arra, hogy állítólag Zimány Linda miatt szerződött Dzsudzsák Balázs az Anzsihoz? Összeszedtük a szerintünk öt legérdekesebb magyar érdekeltségű átigazolást. A rangsor szubjektív, bármilyen más véleményt szívesen veszek.

Vincze Ottó és Szalai Ádám Ádám holtversenyben végeztek az ötödik helyen. Vincze 1997-ben igazolt a Barcelonához. Akkoriban minden magyar futballrajongó reménykedett, hogy Vincze Figóval fog egy csapatban játszani. Sajnos a mi középpályásunk "csak" a B csapatig jutott, ahol egy kiállítással ásta el magát. Szalai Ádámot 2007-ben az akkor harmadosztályban szereplő Real Madrid Castilla szerződtette, ahol 71 meccsen 23 gólt szerzett. Ekkor már mi, szurkolók is tapasztaltabbak voltunk pár csalódással. Így ezt a korszakot már Szalai sikereként élhettük meg, még akkor is ha nem játszott a Real első csapatában. Ráadásul Ádám még csak 25 éves, karrierje pedig a csúcs felé közelít.

Szalai a Real Madrid Castilla színeiben

Giuseppe Signori került a negyedik helyre. A világbajnoki ezüstérmes olasz labdarúgó közel 300 Serie A-s meccsel a háta mögött igazolt Magyarországra, a Sopron csapatához. A 2006 tavaszi szezonban 10 meccsen 3 góllal terhelte az ellenfelek hálóját. Csak mostanában kezd világossá válni, hogy miért volt vonzó Signori számára az NB I. Beppe aktív szereplője volt az egész Európát érintő fogadási botránynak. Magyarországra is azért érkezett, hogy felmérje a fogadási piacot és annak lehetséges szereplőit. 2011 nyarán az Olasz Labdarúgó-szövetség örökre kizárta őt a profi futballból.

signorisopron_nemzetisport.hu.jpgSignori a Sopron mezében, fotó: www.nemzetisport.hu

Dzsudzsák Balázsé a dobogó harmadik foka. Az ő igazolása inkább a meglepetés fokával okozott szenzációt, mint új klubja hírével. 2011-ben négyéves szerződést kötött az orosz-dagesztáni Anzsi Mahacskalával, amelynek Roberto Carlos is aktív játékosa volt akkoriban. Sokan bírálták Balázst itthon, és akkori barátnőjét, Zimány Lindát okolták ezért a transzferért. Tegyük hozzá, hogy nehéz elképzelni, mi lenne a vonzó egy nő számára Dagesztánban. A cikk elején látható karikatúra mindenesetre vicces, talán a szerelmesek is jót nevettek rajta. Egy év múlva Dzsudzsák továbbállt a Dinamo Moszkvához, ez az átigazolás váratlan volt, de jó lépésnek tűnik még most is, még ha Balázsnak voltak is nehezebb időszakai az elején.

Dzsudzsák beavatása az Anzsinál, érdemes megnézni

Détári Lajos egy jégkorongszakosztályt mentett meg 1988-ban, amikor Frankfurtból az Olimpiakoszhoz szerződött. A Honvéd korábbi klasszisa -miután az Eintracht az ő góljával megnyerte a német kupát- 18millió német márkáért igazolt át a görög klubhoz, pedig a Juventus is komolyan érdeklődött iránta. Ezzel az összeggel Détári volt a világ legdrágább játékosa. Az érte kapott összegből tovább tudta folytatni működését a németek csődközelben lévő hokicsapata. A 18millióból 6,9millió a Honvédhoz és az OTSH-hoz vándorolt.

két Détári-gól a Frankfurt színeiben - a második kupagyőzelmet ért

Puskás Ferencé az első hely, aki a szorgalmának, és Östreicher Emil menedzsernek köszönhette, hogy leigazolta őt a Real Madrid. Az 1956-ban Magyarországot elhagyó Puskást 18 hónap eltiltással sújtotta a FIFA, itthon pedig nem kívánatos személlyé vált a hatalom szemében. Öcsi bácsi Ausztriában, Olaszországban, és Spanyolországban húzta meg magát, de jelentős súlyfelesleg került rá, és még gyomorbántalmai is voltak. Az osztrák Wienner SC nem is szerződtette a "Száguldó Őrnagyot". Ekkoriban bukkant fel a Honvéd korábbi szakosztályvezetője, a Real Madridnak dolgozó Östreicher Emil. Ő ajánlotta be Puskást a Real elnökénél, Santiago Bernabéunál. Puskás 18 kilót fogyott, és 1958-ban létrejött az akkoriban is meglepő igazolás. Az eredményt kívülről fújjuk azóta, mai szemmel nézve pedig lehetetlennek tűnik egy ilyen transzfer létrejövetele. De tudjuk, hogy Puskás igazi mágikus magyar volt.

Puskás Ferenc mesternégyese az 1960-as BEK-döntőn - ez is egyedülálló rekord

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.22. 08:00

Címkék: puskás ferenc csapat válogatott zimány linda szalai ádám dzsudzsák balázs détári lajos giuseppe signori

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr665097079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása