HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Élete meccsén lőtt gólt - Hrutka János biztonsági őr lenne


Hrutka.jpg

Egy hét van a Magyarország-Románia vb-selejtezőig. 1998 októberében Eb-selejtezőt játszott a két csapat Budapesten. Akkor a 90-es évek egyik legjobb játékával ért el 1-1-es döntetlent a magyar csapat, Hrutka János gólja máig beszédtéma.

magicmagyars.hu: Jó kis meccs volt, nem?

Hrutka János: Életem egyik legszebb napja volt. Mindig arról álmodtam fiatalon, hogy egy fontos válogatott meccsen - ami nem barátságos - az én gólommal sikerül eredményt elérnie a magyar csapatnak.

magicmagyars.hu: Abban a selejtezőcsoportban északi szomszédaink, a szlovákok is ott voltak. Nagyobb volt a nyomás a szokásosnál?

Hrutka János: Az ember próbálja úgy kezelni ezeket a rangadókat, mint a többi meccset, amiket meg kell nyerni. De akárcsak a Fradi-Újpestnél, itt sem tudod magad függetleníteni az érzéstől, hogy egy románok, vagy egy szlovákok elleni meccs több. A szurkolókkal összefutsz, és azt mondják, hogy mindegy mi van, csak ezeket a meccseket nyerd meg.

magicmagyars.hu: A románokon kívül a litvánok és az angolok kapuját is pont ugyanilyen szabadrúgásgólokkal vetted be. Bő egy éven belül háromszor rúgtad a labdát a bal felsőbe. Hogy gyakoroltál?

Hrutka János: Szegény Varga Zoli sokat foglalkozott velem. Ő mutatta meg, hogy tegyem le a labdát, és hogy rúgjam meg, neki sokat köszönhetek. A Kaiserslauternnél pedig Szűcs Lajossal gyakoroltam sokat. Vele amúgy Németországban még jobb lett a barátságunk, ami még utánpótlás korunkban alakult ki közöttünk.

Az első bomba Litvánia ellen

az angol David Seaman is megadta magát

magicmagyars.hu: Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy nem lehetnek nézők a románok elleni meccsen?

Hrutka János: Felháborító! Ez volt az első szó, ami eszembe jutott. A FIFA egy kis országgal akar példát statuálni azzal, hogy egy komoly pénzbüntetés mellé bezáratják a Puskás Ferenc Stadion kapuit. Egy ilyen döntésnek több negatív hatása van, mint pozitív hozadéka. Az a szomorú, hogy a legnagyobb BL-meccseken is hallani antiszemita, vagy rasszista rigmusokat, és látjuk, hogy a Bajnokok Ligájában nem zárnak be minden stadiont. Ezzel a döntéssel csak felbőszítik a labdarúgást szeretőket, akik joggal háborodnak fel, még úgy is, hogy elítélendő, ami az Izrael elleni meccsen történt. A szurkolók többsége sportszerűen akar szurkolni, és nem hagyják nekik.

207-Budapesten-a-Puskas-Ferenc-Stadion1.jpgcsak a fényviszonyok változnak a magyar-románon, a nézőszám nem

magicmagyars.hu: 420-an tekinthetik meg a helyszínen az év meccsét? Te köztük leszel?

Hrutka János: Az MLSZ meghívott az 56-osok terére, hogy az általuk szerveződő eseményen nézzem a mérkőzést. Szerintem ez is a románok elleni gólomnak szólt. Szóval, a stadionon kívül fogok szurkolni, hacsak nincs szükség még egy fotósra, vagy plusz egy biztonsági emberre.

magicmagyars.hu: Mi lesz a jövő heti meccs eredménye?

Hrutka János: Hiába állítják az ellenkezőjét, azért a románoknak sem jó, hogy nem lesznek szurkolók. Nagyon szeretném, hogy nyerjünk, és továbbra is versenyben legyünk a pótselejtezős helyért. Kívánom, hogy jövő héttől más játékos gólját emlegessük a magyar-román meccsek kapcsán!

magicmagyars.hu: Kivel rúgatnád a szabadrúgásokat a magyar-románon?

Hrutka János: Ha vicces akarnék leni, azt mondanám, hogy Détári Lajossal, de a mostaniak közül is vanak jó lövők. Például Dzsudzsák, vagy Hajnal.

magicmagyars.hu: Menedzserként kit tartasz a legpiacképesebb magyar focistának?

Hrutka János: Természetesen Dzsudzsák Balázst, de nagyon bízom benne, hogy az Olimpiakosszal újra bajnokságot nyerő Megyeri Balázs is nagy karriert fog befutni.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.14. 16:14

Címkék: video interjú csapat válogatott zártkapus Egervári magyar-román Puskás Ferenc Stadion magyar - román Hrutka János hrutka-gól hrutka gól

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr645134045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása