HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Itt a tavasz, fut a nyúl, magyar - brazil 3-0


magyar_brazil_650.jpg

Ami azt illeti, az időjárás nem azt mutatja, hogy tavasz van, a rossz idő ellenére azonban felidézzük az utóbbi 30 év egyik legnagyobb válogatott meccsét. 1986-ban ilyenkor már a mexikói világbajnokság lázában égett az ország. Március 16-án a brazilok jöttek a Népstadionba. Rommá vertük őket.

A mieink Hollandiát, Ausztriát, és Ciprust megelőzve, az 5. európai selejtezőcsoportot megnyerve jutottak ki a mundiálra. Mezey György csapata Európa élmezőnyébe tartozott. A vébéken mindig esélyes Brazília akkori két legnagyobb csillaga, Zico, és Socrates nélkül érkezett Budapestre. Szerencséjük volt, mert tudtak ezzel takarózni utólag. 

1-0, Détári

2-0, Kovács Kálmán

3-0, Esterházy

Állítólag 400ezer jegyigénylés érkezett a meccsre, de csak 70000-en fértek be az arénába a korabeli feljegyzések szerint. Irigykedhetünk a szerencsésekre, ezt a meccset még ma is élmény megnézni. Íme a brazilverők nevei: Disztl Péter, Sallai Sándor, Kardos József, Garaba Imre (Csuhay József), Varga József, Hannich Péter, Nagy Antal, Détári Lajos, Kiprich József (Kovács Kálmán), Bognár György (Burcsa Győző), Esterházy Márton; szövetségi kapitány: Mezey György.

A mexikói világbajnokság sajnos nem sikerült ilyen jóra. A szovjetek elleni 0-6 letaglózó volt, és a franciák elleni 0-3 alkalmával sem termett sok babér Détáriék számára. Egyedül a Kanada elleni meccsen sikerült gólt lőnünk, ahol 2-0-ra nyertünk.

Magyarország - Kanada 2-0 - Détári Lajosé az utolsó magyar gól világbajnokságon

1986 óta nem volt világbajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott. Hat nappal a magyar-román előtt bízhatunk még abban, hogy ez az állapot 2014-ig tart.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.16. 07:05

Címkék: video csapat válogatott mezey kovács kálmán détári lajos esterházy márton

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr665116521

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magyar foci utolsó nagy korszaka XVII. 2013.03.22. 08:33:26

Az utolsó boldog emlékű félév, a sorozat utolsó előtti része következik. Tavaszi idény a készülődés és a közelgő Világbajnokság árnyékában. A Mexikóba induló Mezey válogatott egy utolsó, fantasztikus mérkőzésen elbúcsúzik a szurkolóktól. Örökre emlékez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LiveInfo · http://www.liveinfo.hu 2013.03.16. 14:12:08

bocs, a franciáktól 3-0-ra kaptunk ki

2013.03.16. 16:37:46

itt a tojás itt a nyúl magyar-brazil 3-0 én erre emlékszem :)
süti beállítások módosítása