HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

32 éves lettem én... Szabics Imre góllal ünnepelne a románok ellen


szabics_2.jpg

Szabics Imrét az újságíró idegesítette fel, ő pedig egy picit minket, szurkolókat. A Sturm Graz és a magyar válogatott csatára nem mindennapi módon fogja ünnepelni a 32. születésnapját. Remélhetőleg hab is lesz a tortán.  

– Milyen érzés volt első labdaérintésre betalálni?
– Rossz.
– Milyen volt a mérkőzés?
– Nagyon jó.
– Miért nehezíti meg a csapat saját dolgát az ismét kapott két góllal?
– Fogalmam sincs.
– Szeretne még valamit hozzáfűzni?
– Nem.

Ez az interjú Szabics Imrével készült az Innsbruck elleni győztes meccs után. A magyar csatár első labdaérintéséből (vagy a másodikból) győztesgólt rúgott Sáfár Szabolcsnak.

Szabics gólja 4:47-nél

A riporter valóban nem erőltette meg magát, de Szabics válaszaiból némi feszültség vehető ki. Máskor nagyvonalúbb szokott lenni a fura kérdések hallatán is. Szabics Imre március 22-én lesz 32 éves, de a szegedi születésű gólvágó nem emiatt ideges. Amúgy nem rég még mi voltunk idegesek miatta. Pontosabban egy picit ránk ijesztett bő egy hónapja, amikor megsérült. De 31 év és 11 hónap rutinjával rögtön meg is nyugtatott mindenkit, hogy nem lesz gond, mert ismeri már a szervezetét. Két hét alatt rendbe is jött a kisebb szakadás a combizmában. Március 22. nem csak az ő születésnapja miatt lesz jeles dátum, hanem azért is, mert ezen a napon játssza a magyar válogatott a románok elleni vb-selejtezőt. Ez és a bukaresti visszavágó lesznek a legfontosabbak ebben a sorozatban.

Szabics lőtte az idei év első magyar válogatott gólját, ez volt az utolsó találata címeres mezben, 31 évesen.

Szabics Imre vezetést szerez a fehéroroszok ellen

Nem mondom, hogy rúgja ő a románok elleni győztes gólt, mert szerintem neki is mindegy lenne, ha más köszöntené fel, a lényeg, hogy nyerjünk. Még mindig nehéz megemészteni, hogy zárt kapus lesz Szabics szülinapi bulija.

József Attila után szabadon, tartok én is egy kis számvetést, Szabics helyett. Ő addig készüljön csak a nagy napra. 

Szegeden született és kezdett el focizni, az NB I-ben a Ferencváros színeiben mutatkozott be 17 évesen. 24 meccsen 12-szer volt eredményes. Érdekesség, hogy inkább az Üllői úton ment neki a játék, mert egy híján az összes gólját hazai pályán szerezte (13 válogatott gólja közül 8-at lőtt Budapesten), a III. Kerület volt a kedvenc prédája, ellenük mesternégyest rúgott. 

Szabics Imre góljai a Ferencváros színeiben

Szabics rúgott egy másik mesternégyest is az Üllői úton. A svédek ellen 5-2-re megnyert utánpótlás Eb-selejtezőn volt még ennyiszer eredményes 2003-ban. Nem csoda, hogy ezután már Luxemburg és Lettország ellen rúgta a gólokat kettesével, az A-válogatottban.

Csapataira visszatérve: Szabics a Ferencváros után a Sturm Graz csapatához igazolt négy évre. A 2000-2001-es Bajnokok Ligájában játszott is a Sturm színeiben. A gráciak csoportelsőként jutottak tovább az első csoportkörből, a második csoportkörben pedig a harmadik helyen végeztek a Valencia és a Manchester United mögött. Apropó, Manchester United! Szabics a 2003-2004-es BL-ben - ekkor már a Vfb Stuttgart játékosa volt - gólt is rúgott az MU-nak, majd gólpasszt adott, a Stuttgart pedig 2-1-re legyőzte Van Nistlerooy-ékat. 2005-ben távozott Stuttgartból. A hullámhegyet egy Köln-Mainz-Augsburg hullámvölgy követte, aminek következtében 2006-tól - a válogatott is mélyponton volt akkoriban - öt évig meg sem hívták a válogatottba. Szabics 2010-ben újra a Sturmhoz igazolt, ami nyerő húzásnak bizonyult. A fekete-fehéreknél újra elkezdte ontani a gólokat, például a Videoton elleni BL-selejtezőn is betalált.

 Szabics gólja a Videoton ellen

A másodvirágzását élő Szabics teljesítményére Egervári Sándor is felfigyelt. Érdekesség, hogy a második korszak is Luxemburg ellen indult (mindkétszer a szünetben állt be), újfent góllal. Szabics azóta San Marino, Svédország és Fehéroroszország ellen is betalált. A románok ellen most pénteken léphet pályára először. Bízzunk benne, hogy a vb-selejtező után egy hasonlóan frappáns nyilatkozatot láthatunk, vagy olvashatunk a születésnapostól. Rúgja mégis ő a győztes gólt!

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.19. 09:21

Címkék: video csapat válogatott Ferencváros Bajnokok Ligája Manchester United magyar-román zárt kapus Szabics Imre Sturm

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr615144624

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.20. 12:13:14

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása