HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

32 éve nem vertük meg őket fociban, viszont idén hibátlanok vagyunk a románok ellen!


hun-rom.jpg

Itt van a Magyarország - Románia labdarúgó vb-selejtező napja. 32 éve nem győztük le keleti szomszédainkat fociban, más csapatsportágakban azonban már idén is játszottunk ellenük. Eddig csak nyertünk.

Annyi közös van a foci, a vízilabda és a jégkorong között, hogy férfi válogatottjaink "alakulóban vannak" mindhárom látványsportban. Furcsa ezt leírni, de a focisták járnak az élen az építkezésben, Egervári Sándor ugyanis két és fél éve irányítja a nemzeti csapatot. A vízilabdázók és a hokisok nagyjából ugyanott tartanak. Még egy közös pont a három csapat között, ami még fontosabb, hogy ma estig mindhárom alakulat presztízsmérkőzést játszott/játszik a románok ellen. 

Benedek Tiboré - aki megbízott kapitányként a románok ellen győztesen mutatkozott be - és a férfi vízilabda-válogatotté volt az első bizonyítási lehetőség idén. Három győztesen megvívott Világliga-meccs után fogadtuk a  románokat Debrecenben. A sok egymás ellen vívott meccsnek - és persze Kovács István munkájának - köszönhetően nyugodtan mondhatjuk, hogy felhoztuk a románokat vízilabdában. Ez a meccs is mutatta, hogy sokat fejlődtek az utóbbi időben, de február 1-én nem voltak elég erősek. Varga Daniék nagyon megszenvedtek a négy negyed során, de vesztett állásból fordítva 9-8-ra nyertek. "Hibát követ el, aki lebecsüli a románokat, ne feledjük: ezt a csapatot a londoni olimpián egyetlen góllal vertük meg. A miénk egy új csapat, most indultunk el az úton, folyamatosan tanulunk, lépésről lépésre haladunk előre. Ezeket a meccseket így kell megnyerni, akár jó, akár rossz állapotban vagyunk, s az ilyen mérkőzéseken fogunk felnőni és erősödni tovább" - mondta Benedek Tibor a meccs után.

benedek.jpgnincs megállás - Benedek Tibor, a veretlen kapitány

Február közepén sem becsültük le az ellenfelet, ekkor a Volvo Kupán újra találkozott a két csapat.Kecskeméten 12-9 lett ide.

az első magyar gól a románok elleni Volvo Kupa-meccsen, szurkolói felvétel

Korábban már írtunk a jégkorongozók új kapitánya, Rich Chernomaz bemutatkozásáról. Benedekhez hasonlóan a hokisok kapitányának is a Románia elleni volt a legelső meccse a magyar kispadon. A lengyelországi EIHC-tornán - amit meg is nyertek a mieink - különösebb megerőltetés nélkül nyertek a magyarok. Az első és a második harmadban a biztos előny megszerzéséért mentek a mieink, a záró etapban azonban gáláztak a mesterhármasig jutó Benk vezérletével. 7-0 lett a vége. 

rich-chernomaz-514.jpgRich Chernomaz soha nem iszik előre a medve bőrére, fotó: www.spox.com

Friss emlék még, hogy az akkor a vb-re készülő magyar férfi kézilabda-válogatott december 29-én 33-26-ra nyert felkészülési meccsen Románia ellen, a lányok pedig a decemberi Eb-n győztek 25-19-re.

Szalai Ádámékon a sor, hogy teljessé tegyék a képet. Idén két sportágban már arattunk Románia ellen. Hiszek benne, hogy valóban három a magyar igazság.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.03.22. 06:57

Címkék: video csapat válogatott Benedek Tibor Szalai Dzsudzsák jégkorong-válogatott férfi vízilabda-válogatott

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr505161900

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.22. 12:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása