HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

A bezárt világ... Magyar sportolók az autista fiatalokért


autizmusvilagnapja.jpg

A bezárt világ. Az autizmus sokáig nem számított külön betegségnek, önálló kórképként először Kanner írta le 1943-ban - írja Dr. Dinya Zoltán pszichiáter. Az autista személy nehezen alakít ki például kapcsolatokat, összezavarják a szokatlan dolgok, előfordul, hogy nem tanul meg beszélni. Olyan híres sportolók gyermekei küzdenek a problémával, mint Paul Scholes. 

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2007-ben április 2-át nevezte ki az Autizmus Világnapjának, amelyet 2008-ban rendeztek meg először. Célja az emberek figyelmének felhívása a jelenségre és annak kezelési módszereire. Magyarországon az Autizmus Világnapja alkalmából 19:45-kor idén is kékre világítják a Parlament kupoláját. 

Hétvégén a Kecskemét labdarúgói is megtették a magukét, hogy felhívják a figyelmet az autistákra. A KTE-Phoenix Mecano csapata egyedi mezben lépett pályára a Pécs elleni bajnokin.

ktegeyedi.jpgfotó: kecskemetite.hu

A dresszeken az Autizmus Világnapja logó volt látható a szponzorok címerei helyett. A kezdeményezés célja az autista gyermekek és fiatalok támogatása volt. Rajczi Péter és társai mezeit a meccs után árverésre bocsátotta a klub, a bevételt pedig az Autizmus Centrumnak ajánlja fel a klub. A mérkőzés kezdőrúgását egy autista fiatal végezte el.

Szerencsére nem a kecskemétiek az egyetlenek, akik segítettek. Tavaly április 10-én Kálmán László, a Falco kosarasainak csapatkapitánya szervezett nyílt edzést a szurkolóknak. A "Kosarazzunk az autistákért!" rendezvényen pénzadományt gyűjtött a klub, amelyet a Holnap Háza Lakóotthonnak ajánlottak fel. 

195263_kosarazzunk_az_autistakert_jatekos_delutan_az.jpg

fotó: falcokc.nyugat.hu

 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.04.02. 18:39

Címkék: video foci autizmus kecskemét csapat kte labdarúgás Parlament NB I

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr255189281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása