HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Buzizás helyett... NB I-es mesterötösöktől a mesterhármasokig


böde.jpg

Böde Dániel klubszínektől függetlenül a szerethető játékos kategóriába tartozik. Nem csoda, hogy a híressé vált "nekiállunk buzizni" nyilatkozatáért egy emberjogi szervezet sem akarta őt feljelenteni.  Nyers megfogalmazás volt ez élő adásban, de a jól lakott napközis benyomását keltő ferencvárosi kedvenc jól láthatóan nem akart megbántani senkit. Ráadásul a pályán is teljesít. Ezúttal - buzizás helyett - a Siófoknak rúgott mesterhármast, ami az ellenfél erejét figyelembe véve is szép teljesítmény. Hát még az öt gól!

Bajzát Péter számomra érthetetlen módon sínylődik az NB II-es Nyíregyháza csapatánál, pénteken épp a Kazincbarcikának rúgott mesterhármast. A zselésfejűnek elkönyvelt akkor pécsi támadó 2011. novemberében mesterötöst rúgott a  Vasasnak. 

Előtte hét évvel Waltner Róbert a ZTE - Haladás nyugati derbin szerzett öt gólt, ami ráadásul klasszikus mesterötösnek minősül, mert a 7-0-ra végződött meccs első öt gólját írhattuk fel az egerszegi támadó neve mellé.

Waltner produkióját megelőzően több mint 25 évig nem jött össze NB I-es játékosnak az egy meccsen lőtt öt gól, 1974-től 1978-ig viszont négyet is lehet találni: 1974-ben az FTC-s Szabó Ferenc, 1976-ban az újpesti Fazekas László a legendássá vált FTC - Dózsa 3:8-as meccsen, 1978-ban pedig a szintén lila Fekete László és a békéscsabai Vágási Sándor volt ennyiszer eredményes egy meccsen. Az FTC - Újpest párosítás kapcsán érdemes megemlékezni a 11:1-es Ferencváros-győzelmet hozó 1933-as kupadöntőről, amelyen Takács II József négyet rámolt be Aknai János kapujába, Sárosi György pedig mesterhármast rúgott az Újpest kapusának. 1947-ben Bódis mesterhármasának köszönhetően is lett 5:1 az Újpestnek, Czibor 1950-es mesterhármasa 8:1-es ferencvárosi sikert eredményezett. A sort igazság szerint a végtelenségig lehetne folytatni.

2010 májusában volt egy MTK - Újpest meccs, amelyen az egyik oldalon mesternégyes, a másik oldalon pedig egy mesterhármas született. Az MTK-nak állt a zászló, miután a kék-fehérek előbb 2-0-ra vezettek Pál András duplájával, majd 4-1-re is mentek Pál mesternégyesével! Ezután viszont az Újpest következett. A lilák 5-4-re fordítottak úgy, hogy Dusan Vasziljevics egymaga szerzett három gólt.

Szabics Imre 1999-ben rúgott négy gólt a III. Kerület ellni bajnokin, a kispesti Sallói István pedig Dr. Szieben Lászlónak rámolt be négyet a Csepel ellen 8-1-re megnyert bajnokin.

A leghíresebb magyar mesternégyes természetesen a leghíresebb magyaré, Puskás Ferencé, aki az 1960-as Real Madrid - Eintracht Frankfurt BEK-döntőn rúgott egymaga négy gólt. A 7:3-ra végződött meccsen nyújtott produkció máig egyedülálló a BEK/BL történetében.

Az NB I külföldi játékosai közül talán Zoran Kuntics mesternégyese a legemlékezetesebb. A jugoszláv játékos 1995 májusában a Fehérvár - Vác találkozón volt ennyiszer eredményes, csapata 6-3-ra nyert. Kuntics ezután a bajnok Ferencvároshoz igazolt és a zöld-fehérek az ő brüsszeli góljának is köszönhetik, hogy első magyar csapatként bejutottak a Bajnokok Ligájába.

Mesterhármasokból a Schlosser, Zsengellér, Szusza, Deák, Toldi, Sárosi, Puskás, satöbbi vonulatnak köszönhetően több százat fel lehetne sorolni, miattuk van rangja ennek a teljesítménynek. Bödétől, vagy bárki mástól például a válogatottban is szívesen látnánk párat.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.04.14. 09:48

Címkék: video fekete újpest ferencváros bajzát fazekas vágási mesterhármas mesterötös NB I buzizunk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr805221827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása