HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Kiel - Veszprém előtt... Félhetnek a németek


nagylaci.jpg

Egy csapatot szeretett volna igazán elkerülni az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolásán, végül persze pont ezt a csapatot, a címvédő Kielt kapta Carlos Ortega csapata. Sebaj, a németek maguk árulták el, hogy miért Nagy Laciék fognak továbbjutni. 

Sabine Holdorf-Schust, a THW Kiel képviselője elmondta a március 26-i bécsi sorsolás után, hogy amióta Final Fourt rendeznek a kézilabda BL-ben, azóta a címvédő egyszer sem tudott bejutni a legjobb négy közé, ezért nekik a Veszprém mellett ezt az átkot is le kell most győzniük. Azért azt hozzátenném, hogy eddig összesen három négyesdöntőt rendeztek, vagyis két alkalomról van szó. Reméljük azért, hogy idén folytatódik ez a nem túl hosszú sorozat. Az elmúlt hat szezonban ötször döntős Kiel a csoport kör során egyszer már kikapott a királynék városában, Kielben viszont nagy pofonba szaladt bele az MKB. 

Így ünnepelt Veszprém a Kiel legyőzése után

Ebben a szezonban a Kiel veszprémi legyőzése volt eddig az "év meccse". Év meccséből szerencsére minden szezonra jut egy-kettő. 2002-ben például a BL döntője volt az év párharca, ám a Magdeburg elleni fináléban összesítésben vereséget szenvedett az akkor még Fotex néven futó veszprémi együttes.  Pedig a csoportkör során a Perezék néggyel nyertek itthon és csak hárommal kaptak ki idegenben. A döntőben viszont Veszprémben "csak" 23-21 lett ide, Németországban pedig 30-25-re nyertek a németek. A magyar szurkolók a vereség ellenére is hallatták a hangjukat idegenben.

Német fóbiáról nem beszélhetünk, egyrészt, mert a Veszprém tisztességgel lenullázza néha ellenfeleit, másrészt pedig oda-visszavágós párharcot is nyertek Iváncsikék. Épp 2008-ban. Ez az utolsó év, amikor a Veszprém nem élte túl a BL csoportkörét, ugyanis a harmadik helyen végzett a csapat, amivel a Kupagyőztesek Európa-kupájában folytatta a szereplését. Amit - ha már így alakult - végül megnyert Mocsai Lajos csapata. Az áldozat pedig a német Rhein-Neckar Löwen volt. Az első meccsen 37-32-re nyert a magyar bajnok, a visszavágón pedig 28-28-as döntetlent sikerült kiharcolni. Ez volt a klub történetének második KEK-győzelme.

 Gál Gyula rögtönzött értékelése a KEK-siker után :)

A 2009-es év BL-meccsét sajnos érzelmi alapon kell megválasztanom és ez nem csak a Veszprém, de az egész 2008-2009-es évad legnagyobb mérkőzése volt. Február 8-án a csapat tagját, Marian Cozmát szó szerint kivégezték egy veszprémi szórakozóhelyen. A csapat ezek után úgy döntött, hogy egy héttel a tragédiát követően kiáll a spanyol Ademar León ellen és a fiúk nyertek is 28-26-ra. 

2011-ben már a nyolcaddöntőben is belehúzott a Veszprém. A bakonyiak az akkor még Nagy Lászlót is soraiban tudó Barcelonát kapták ellenfélnek. Kint 28-21 lett az eredmény a katalánoknak, de a Veszprém nem hagyta, hogy edzőmeccsé silányuljon a veszprémi visszavágó, aminek 30-26-os győzelem lett az eredménye. A csapat kiesett ugyan, de a közönség jutalma vastaps volt. 

Egy évvel később majdnem elvérzett a csoportkörben a Veszprém. Az utolsó fordulóban az Atlético Madridot kellett volna legyőzni, ám hiába hittük azt, hogy a már továbbjutott spanyolokat nem fogja érdekelni a meccs, Parrondóék öt góllal is vezettek a veszprémi arénában, de a remekül védő Fazekas vezérletével kicsikarta a győzelmet az így másodikként továbbjutó magyar csapat.

Annak nyilván nem örülhetünk, hogy ezúttal végre nem spanyol ellenfél jutott a Veszprémnek, mert van helyettük címvédő német. De kapaszkodjunk az amúgy mindig racionálisan gondolkodó németek babonájába. Nagy Laciék pedig helyttünk is játszanak majd egy jót. Nekünk csak szurkolnunk kell értük.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.04.19. 14:48

Címkék: video bajnokok ligája nagy lászló csapat mkb veszprém

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr825234934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása