HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

26 évesen lett nagykorú a tatabányai judoka


csrn(1).jpg

Egy 48 kilogrammos lányról az jut eszünkbe, hogy törékeny, de ez nem igaz a hősünkre. Legfeljebb úgy, hogy 48 kilósan ő törné el a mi csontjainkat. Csernoviczki Éva három 23 éven aluliak Európa-bajnokságán is aranyérmet nyert, Londonból olimpiai bronzot hozott haza 2012-ben. Az aranyérem viszont hiányzott a felnőtt Európa- és világbajnokságokról. Egészen idáig. Csütörtökön felnőtté vált a tatabányai hölgy. 

Csernoviczki Éva eddig háromszor lett az év magyar dzsúdósa, többek között tavaly és tavaly előtt is. 2012-ben ráadásul a harmadik helyen végzett az Év magyar sportolója választáson. Fiatal kora ellenére hosszú utat járt be idáig. 2002-ben, 18 évesen ifjúsági Eb-bronzot nyert Győrben, 2003-ban, 2006-ban és 2008-ban pedig U23 Európa-bajnok lett a 48 kilogrammosok között. 

cserno.jpg

2007-ben Tallinban nyerte első világkupa-versenyét, amit a következő évben Szófiában egy újabb vk-diadal követett, kiegészítve első felnőtt Eb-érmével, ami egy bronz lett Lisszabonból. A következő három évben is jól szerepelt Csernoviczki, de az utolsó lépcsőfoknál mindig elakadt. A tbiliszi, a bécsi és az isztambuli Eb-n egyaránt a döntőbe jutott, de rendre kikapott és ezüstéremmel tért haza. Egy sportoló mindig nyerni akar, a három ezüstöt szerintem Csernoviczki is gondolkodás nélkül elcserélte volna egy felnőtt Eb-aranyra. 2011 viszont áttörést hozott a világbajnokságok terén. Az édesapja, Csernoviczki Csaba által edzett tatabányai lány bronzéremmel tért haza Párizsból. Előtte 2009-ben helyezetlen volt, a következő évben pedig sérülés miatt lemaradt a vb-ről. 

2012 újabb mérföldkő volt Évi életében. A cseljabinszki Eb-n ugyan harmadik lett, de ebben az évben az olimpia volt a fő verseny. A magyar lány lenyűgözően szerepelt Londonban, aminek bronzérem lett a vége. Csernoviczki volt az első magyar női érmesünk a brit fővárosban és a magyar dzsúdós hölgyek közül övé lett az első olimpiai érem. Ezzel teljesült a versenyző élete álma, de persze lehet ezt még fokozni.

CsUernoviczki-Éva-bronzérmes.jpg

Londont követően fogadásról fogadásra és kitüntetésről kitüntetésre járt Csernoviczki Éva, de belül tudta, hogy egyvalamivel adós még magának és édesapjának is: egy Eb-arannyal. Itt volt a remek alkalom, hiszen idén Budapesten zajlik az Európa-bajnokság. Évi hazai közönség előtt kísérelhette meg, hogy döntőig meneteljen és a negyediket végre behúzza. Az erőfeszítéseket pedig siker koronázta: Csernoviczki Éva Európa-bajnok lett Budapesten. És megint övé lett az első magyar érem, ezúttal a legfényesebből.

cselgancs_1_mti_resize2_858x558.jpgfotó: Földi Imre - MTI

„Egy hete még lázas voltam a középfülgyulladásom miatt, nehezen lendültem ma bele, de az első két gyors meccs megnyugtatott. Uraltam a meccset földharcban is, és nagyon örülök, hogy a negyedik Eb-döntőmet végre megnyertem. A közönség rengeteget segített!”- nyilatkozta a most már végképp felnőtté vált bajnoknő, aki édesapja szerint jó úton indult el afelé, hogy Rióban esetleg egy olimpiai aranyérmet is akasszanak a nyakába.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.04.26. 10:51

Címkék: olimpia judo cselgáncs dzsúdó London Budapest Európa-bajnok Csernviczki Éva Csernoviczki Csaba

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr965247783

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.26. 13:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röhögő 2013.04.27. 12:02:58

Gratulálok Évának!

Volt szerencsém élőben látni a győzelmét és együtt örülni az extázisban lévő szurkolótáborral.. :-))
süti beállítások módosítása