HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Győri sikerkovácsok


kezilabda_bl-gyoztes_a_gyori_eto_03_1368301054.jpg

Nyolcadikra összejött. Hét vesztes nemzetközi kupadöntő után a nyolcadikat megnyerte a Győr. Ehhez kellett egy jó csapat, alázatos klasszisokkal, egy mindent tudó szakmai stáb, egy hozzáértő vezetés, némi pénz és egy szurkolótábor.

Katrine Lunde Haraldsen a kapuban két olimpiai bajnoki címmel és ugyanennyi BL-győzelemmel érkezett a Rába partjára 2010-ben, mégis úgy pörgött, mintha még semmilyen eredmény nem lenne. Neki is köszönhető az ETO remek védekezése, és az, hogy a csapat egy vereséggel lehozta a nemzetközi szezont.

A másik kapus, Herr Orsolya padlása ezüstökkel volt tele idáig (három vesztes döntőn játszott), és persze Eb-bronz is lógott a nyakában a szerbiai kontinensviadal végén. Négy magyar bajnoki cím után 28 évesen Európa trónjára is felülhetett a Győrrel. 

A jobbszélső Jovanka Radicsevics és a decemberi Eb legjobb irányítója, Andrea Lekics sem hosszabbított szerződést a Rába-parti egyesülettel, de ez nem látszott a játékukon, és a klub sem sértődött meg rájuk. Mindketten tették a dolgukat, nélkülük nehezebb lett volna a BL-győzelem.

Görbicz Anitát nem kell bemutatni. Kis túlzással ő a Győri ETO. 1997 óta szolgája a zöld-fehérek felnőttcsapatát, részese volt mind a hét elveszített nemzetközi döntőnek, nyert vb-ezüstöt a válogatottal (pontosabban vesztett egy aranyat), ott volt a bajnoki címeknél és a kupagyőzelmeknél. Május 13. a 30. születésnapjának dátuma, az ajándékról ő maga gondoskodott a társaival.

540gorbicz0412.jpg

fotó: www.nemzetisport.hu

Heidi Löke a világ legjobb beállója. Bár norvég - nyert olimpiát, világbajnokságot és Európa-bajnokságot is -, de olyan mintha Győrbe született volna. Ő is és Lunde is többször nyilatkozta, hogy hátborzongatóan jó érzés a győri közönség előtt játszani, mert a magyarok úgy szurkolnak, ahogy a norvégok soha. Igazi világsztár, sztárallűrök nélkül. Győzelemre született, amit újra meg tudott mutatni. Ráadásul idén szerződést is hosszabbított a Győrrel, akárcsak Lunde.

lke_0.jpgfotó: www.gyorplusz.hu

A brazil Eduarda Amorim Duda becenéven fut, de nem meztelenül. Tavaly még megfogadta, hogyha nyer a Győr a Podgorica elleni BL-döntőben, akkor meztelenül fog futni, de mivel tavaly kikaptak, ezért idén inkább eltekintett a fogadkozástól. Bejött.

Kovacsics Anikó férfias keménységgel irányít (nő létére Misi a beceneve). Az Eb-bronzérem után neki is járt már egy fényesebb medál. 22 éves korára ez is meglett neki. 

Raphaelle Tervelt sokáig nem kedveltük, nem mintha a francia szélső tehetne arról, hogy odaajándékoztuk csapatának a 2003-as világbajnoki címet. A kora - 34 éves - egyáltalán nem látszik a pályán, telitalálat volt őt idehozni Ambros Martín részéről. 

Rédei-Soós Viktória ott volt ugyan az Eb-bronzérmes válogatottban, és KEK, valamint EHF-kupa-elődöntős is volt korábban a Ferencvárossal, de a legmagasabb szintet jelentő Bajnokok Ligájában nem volt akkora rutinja még. Igaz, a Hypo csapatát azért erősítette korábban.

Szepesi Ivettről elmondható ugyanez. A Tolna és a Tamási csapatát is megjárt szélső megbízhatóan játszott és a döntő visszavágóján még dobott is két gólt. 

Orbán Adrienn 2010-ben a magyar győzelemmel végződött főiskolai világbajnokságon érezhette meg a siker ízét. A BL-győzelem azért édesebb.

Ambros Martín 2011-ben még borsot tört a győriek orra alá, a spanyol Itxako csapatát irányítva ugyanis épp a magyar bajnokot fosztotta meg a döntő lehetőségétől. A spanyol mester tavaly érkezett Győrbe, ahol egyből hódított végtelen szerénységével. Emellett egész évben jól keverte a lapokat, és kiválóan beépült az általa vezetett szakmai stábba, amelynek Danyi Gábor másodedző, Molnár Péter technikai vezető, Kiss Lajos klubmenedzser, Dr. Szálasy László és Dr. Balogh Péter orvosok, valamint Cseh Zsolt fizioterapeuta a tagjai.

Kelecsényi Ernő elnök és Vanyus Attila örökös tiszteletbeli elnök a háttérből gondoskodtak arról ,hogy minden a helyén legyen. Vanyus a győri sikerek tulajdonképpeni megálmodója, az elnökkel együtt ők is sokat szenvedtek, amíg a csúcsra ért az ETO. 

Ez itt nem a reklám helye, de a névadó szponzor és a város is végig a csapat mögött állt, és ott voltak a szurkolók is, akik sehol sem hagyták magára a csapatot. Ez Győr!

 

 

 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.05.12. 15:26

Címkék: video kézilabda csapat görbicz anita győri audi eto kc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr145296580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása