HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Puskás után újabb magyar Európa futballtrónján


wolfsburg-frauen-bild-540x304.jpgMinden szurkoló tudja, hogy idén német csapat nyerte a BL-t Londonban? A múltidő nem tévedés, mert már lejátszották a finálét, ráadásul magyar résztvevővel. Hogy lehet ez? Úgy, hogy a hölgyeknél is van Bajnokok Ligája, a döntőt pedig már le is játszották a Chelsea stadionjában. A BL-serleget a Jakabfi Zsanettet is a soraiban tudó Wolfsburg hódította el.

Puskás Ferenc három BEK-et is nyert a Real Madriddal, de ha csak a Bajnokok Ligája megalakulása óta eltelt időszakot nézzük, akkor Jakabfi Zsanett az első magyar BL-győztes labdarúgó. Az ő sikerének nagyobb a hírverése, a disszidens Puskásról ugyanis egy szó sem esett, nem eshetett itthon a '60-as években. 

Zsanett_Jakabfi_2012_2.jpg

Itthon még mindig csak bontogatja a szárnyait a női labdarúgás, de már Magyarországon is sokat lehet hallani a hölgyek előretöréséről. Az Egyesült Államokban a férfiakéval vetekszik a női focisták népszerűsége, a brazil Marta nevét (5-ször volt a világ legjobb női labdarúgója) pedig kis túlzással annyian ismerik, mint Ronaldóét, vagy Messiét. 

A mi bajnokságunk amúgy rájátszásos rendszerben zajlik, idén várhatóan az MTK Hungária lesz az aranyérmes - innen indult Jakabfi Zsanett is. A Lengyeltótiban született hölgy 14 évesen került a hungária körútra, és egy arany, egy ezüst, valamint egy bronzéremmel a tarsolyában távozott 2009-ben a Vfl Wolsburg csapatához. Zsani 18-szor volt válogatott, eddigi legnagyobb meccsén az ő mesterhármasával nyertünk 3-2-re a bukaresti román-magyar vb-selejtezőn. A győztesgólt 11-esből lőtte, ráadásul a 91. percben.

zsanett.jpg

A női Bajnokok Ligáját 2009-ben írta ki először az Európai Labdarúgó-szövetség, a női UEFA-kupa megszűnése után. A férfiak küzdelmeihez hasonlóan itt is júliusban indulnak a selejtezők. További hasonlóság, hogy mindegyik tagország bajnoka elindulhat, és az országok közötti rangsor első nyolc helyezettjének ezüstérmese is nekiveselkedhet, magyarán itt sem csak bajnokok küzdenek. A 32-es főtáblára jutott csapatok egyenes kieséses rendszerben verekedhetik be magukat a májusi fináléba, ami mindig a férfiak döntője előtt van két nappal. Ezúttal a Samford Bridge-en volt a mindent eldöntő ütközet, 19800 szurkoló szeme láttára. Jakabfi sérülten vállalta a játékot. A Lyon elleni döntőt egy 11-es góllal nyerte meg a Wolfsburg, Jakabfit csak a vezetés megszerzése után cserélte le edzője, Ralf Kellerman.  

A siker értékét növeli, hogy az utóbbi két BL-t megnyerő Lyon - a rendes játékidőket figyelembe véve - 120 meccs óta veretlen volt, ezt a meccset viszont helyzet nélkül hozták le a franciák. A Wolfsburg emellett a német bajnokságot és a kupát is megnyerte otthon. A női Bundesliga őszi szezonjának legjobbját Jakabfi Zsanettnek hívják. Egy ilyen triplázás után, amiről a Bayernnél egyelőre csak álmodozhatnak ilyesmiről, legfeljebb a csapattársai nőttek fel mellé a tavasz során. 

 

 

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.05.24. 15:49

Címkék: video wolfsburg bajnokok ligája csapat jakabfi zsanett

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr955315808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2013.05.26. 00:02:06

Ha nagyon akarjuk, Buzsáky Ákost is tekinthetjük BL-győztesnek - igaz, ez tényleg kreatív gondolkodást igényel: a Porto 2005-ös BL-győzelmekor Buzsáky hivatalosan a Porto játékosa volt - igaz, épp kölcsönben a Plymouthban focizott, úgyhogy a BL-győzelemhez vajmi keveset tett hozzá :)

De, ha jól tudom, hivatalosan ő is BL-győztes.

bio

braue 2013.05.26. 04:56:15

A női foci szánalmas. Tizenkét éves fiúgyerekek, nyolc-tíz góllal verik a női válogatottakat.

Úgyhogy puskásozni...........

vincent1 2013.05.26. 08:01:31

bioLarzen!

A Porto 2004-ben nyert BL-t (2005-ben a Liverpool nyert), amikor Buzsáky az Académica csapatánál volt kölcsönben. Nem nevezeték a BL-be, ezért nem tekinthető BL-győztesnek. 2002-2003-ban ellenben pályára lépett egy UEFA-kupa-meccsen, így Buzsáky Ákos UEFA-kupa-győztes játékos.

evil demon satan devil 2013.05.26. 09:16:27

azt néztétek, hogy milyen durván ki van gyúrva a karja? ehhez képest a múltkor bajnokságot nyerő győri fijuk sehol sincsenek :)
süti beállítások módosítása