HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Miért mindig Lanzafame?



lanza.jpg

A cím azt sugallja, hogy most egy védőbeszéd következik, pedig nem. Davide Lanzafame a télen érkezett kölcsönbe a Budapest Honvéd csapatához. Serie A-s múlttal egy magyar csapathoz, ráadásul fiatalon. Persze, hogy kiderült, hogy azért nem ilyen mesés a történet. A Nemzeti Sport értesült róla, hogy Lanzafame érintett az olasz fogadási csalásokban (nem bundabotrány, a bunda az mást jelent). A Honvéd nem akart szabadulni a picit sáros kincsétől, és jogszerűen dobták őt be a magyar mocsárba. Most komolyan, valaki még felháborodik?

Ott kezdem, hogy csalók ne játsszanak az NB I-ben. Davide Lanzafame vallomása alapján az, mert azt mondta az ügyészségnek, hogy fogadott el pénzt Serie A-s meccsek eredményének befolyásolásáért. Az MLSZ, amely engedi játszani az általa szervzetett bajnokságban arra hivatkozva adott zöld utat a kétes hírű, amúgy kétségtelenül bombajó csatárnak, hogy nem folyik ellene eljárás, amit az Olasz Labdarúgó-szövetség is megerősített, így pedig nem tiltható el a játéktól. Lanzafame még írásbeli nyilatkozatot is tett az MLSZ kérésére, amiben azt írja, hogy nem vett részt meccsek eredményének manipulálásában, és pénzt sem fogadott el. Lanzafame mégsem csaló, 1-1 (mindkét csapat lőtt gólt).

Szerintem nagyon gáz a sztori, még akkor is, ha jogilag tiszta. Viszont, és ez fontos kérdés: miért pont Lanzafamét csesztetik? Úgy írnak róla, mintha ilyen még nem lett volna a magyar fociban, és nem a szemünk láttára vált volna egyre mocskosabbá ez a futballnak nevezett szórakoztatóipar, amit a fogadások tartanak el az egész világon. Kezdjük Magyarországgal, utána megyünk tovább.

640lanzafame.jpg

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa lehetett volna olyan karakán, mint amikor a saját szurkolói szektorát bezáratja, de ilyenkor van magyarázat. Mint ahogy Ivancsics Gellért égbe lőtt újpesti 11-esét követően is volt, vagy amikor az általa elküldött Massimo Morales vezetőedzőt kellett besározni. És persze arról is hallgatott, hogy miért küldte el a 2009-ben kupát nyert csapata meghatározó játékosait. Azóta sem lehet érteni, hogy ki kit keresett meg a Győr elleni kupadöntők előtt.

Ivancsics tizije Újpesten

A Nemzeti Sport egy Karesz nevű emberre hivatkozva robbantotta a bombát, aki vagy létezik, vagy nem. De lényegtelen is a személye, mert a labdarúgás - és itt máris elkalandoztam, mert ez a világ labdarúgására értendő - tele van Kareszokkal. A Haladás például a Kispesttel játszott bajnoki mérkőzést 2011-ben a Videoton elleni kupameccs előtt öt nappal. A 2-2-re végződött Kispest elleni meccs kapcsán tettem fel a kérdésemet a barátaimnak, hogy szerintük kell-e sajnálni Aczélt a béna labdarúgói miatt, vagy ő is benne lenne? Erre elviszik az edzőt a Vidi elleni meccs után.

Bp. Honvéd - Haladás 2-2

Ott volt Kutasi Róbert, aki 80 millióból akart első osztályú profi fodballt csinálni a REAC-nál, és ezt a baromságot a Sport hasábjain hirdette, a fogadási elleni küzdelem igéivel együtt. Megy ez, csak utóbb kiderült, hogy el kellett hozzá adni egy bajnokságra való meccset, valószínűleg az erkölcscsősz vezető asszisztálása mellett, akiről azóta sem mondta ki senki, hogy benne volt, csak utalgatnak rá a volt kollégái. Szerencse, hogy a sok gólzáporos meccsnek csak végül NB III-ba zuhanás az eredménye. Kutasinak könnyű, ő tudta a válaszokat néhány kérdésre, csak magával vitte őket a sírba.

A Vasas edzéséről, szintén rendőrök által elvezetett Sütő László (állítólag más is elkezdett csomagolni az öltözőben, amikor meglátta az egyenruhásokat) pár héttel később már az RTL adásában köszön vissza, és áldozatként előadta, hogy ő inkább tanul, úgyis jó eszű volt mindig. Azt elfelejtette mondani, hogy nem is játszhatna sehol. Szentes Lázár a Nyíregyháza vezetőedzőjeként nem kommentálta kieső csapata zalaegerszegi zakóját.

ZTE-Nyíregyháza 4-3, Szentes nyilatkozata 5:47-nél

Ahogy arra sincs magyarázat, hogy miért volt Tippmix Peti a gúnyneve az egyik Üllői úti ikonnak, és miért úszta meg a (vezeték)névrokon hölgy, vagy a Nemzeti Sport és a Központi Nyomozó Főügyészség által is beharangozott zenész, a klubtulaj, a válogatott játékos, meg a barátnő? Debrecenben a csapat szurkolói üzentek a fiúknak az Eger elleni vereség után (a Lovarda felirat nem az üzenet része).

dvsc.jpgVass Ádám, a Kolozsvár játékosa nem úszta meg. Az ő példája mutatja, hogy mi van, ha valaki jelzi, hogy probléma van a társakkal - ez ugyebár kötelessége egy becsületes játékosnak. Vass annyit jegyzett meg, hogy valakik megkeresték néhány csapattársát a Szlovákia, a Wales elleni és a Szerbia ellen 0-8-ra végződött U21-es Eb-selejtezők előtt. Nem is gyanúsított senkit, de azóta a válogatott közelébe sem került, pedig teljesítménye alapján talán rászolgált volna. 

Vannak nehéz napok - U21 Szerbia-U21 Magyarország 8-0

Szóval, a csalók ne játsszanak az NB I-ben, vagyis ne legyen NB I, azaz szüntessük meg a profi labdarúgást az országban! Sőt, szüntessük be a világon! Állandóan arra hivatkoznak az illetékesek, hogy nem érdemes betiltani a sportfogadást, mert úgysem tudjuk követni az illegális ázsiai játékokat. Meg a Kelet-európaiakat sem. Persze, Karesz csinálta az egészet. Angliában nincs Charles, vagy Olaszországban Carlo, esetleg Németországban Karl. Ha erre hivatkozva engedik a sportfogadást, az olyan, mintha azt mondanák, hogy hadd lopjunk a boltból, mert úgysem lehet mindenkit lefülelni. Beszarás! 

Fejétől bűzlik a hal. A sportfogadás elleni küzdelem legalább olyan jövedelmező mint a rasszizmus elleni harc. És mégis létezik mindkét probléma (meg még sok más). Elég egy bekapott gól, és máris ki van fizetve a játékosok heti bére, szegényebb helyeken lehet csúszni a fizetésekkel, vagy ha szemet hunyunk egy-két meglepő eredmény felett, akkor megvan a prémium. A cigányozás és a négerezés ellen is jó biznisz viaskodni (még több pozíció és ingyen út a sok herének), meg kell is, de azért büntetni is jó érte, ha van legalább öt másodpercnyi gyűlölködés, de az se baj, ha nincs, majd kitaláljuk, hogy volt.

Tényleg előttünk zajlik minden, csak már immunisak vagyunk rá. A valaha volt egyik legrosszabb magyar játékos és társai le tudtak zsírozni egy (vagy több) Serie A-s meccset, az Arsenal évente féltucat 6-5-ös meccset játszik, és legalább ennyiszer kap ki 3-0-ról, vagy éppen nyer - 2011-ben 4-0-ról játszottak 4-4-et a Newcastle ellen, amit elkezdtek vizsgálni, csak elakadtak vele. A kezezésekért nem adnak pirosat a bírók, vagy ha kell, kétméteres leseket néznek el. Komplett edzőtáborokat szerveznek, hogy edzőmeccsek eredményét tudják befolyásolni. Még Sir Alex Ferguson búcsúmeccséből is lehet csinálni egy bohózatba illő 5-5-öt, meg a világbajnokság meccseit is le lehet fixálni. Miért pont Lanzafame maradjon ki a buliból? Gondolom, senki nem sértődik meg, akit kihagytam.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.05.29. 15:58

Címkék: válogatott bunda Foci Nemzeti Sport Aczél Zoltán Davide Lanzafame

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr85331822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azarcakimeghúzottegymarslakót 2013.05.30. 14:10:23

A 4-4-es Newcastle-Arsenal tényleg bundagyanús volt, de egyedül a bíró lehetett sáros, mert nagyon csúnyán elfújta 0-4 után (kamu piros Diabynak, két meg nem adott lesgól nekünk,két kamutizi a castle-nek, stb). Mondjuk az utolsó gólnál az afrikai gyerek élete gólját lőtte, az tuti nem bunda volt :)
Lanzafame-ról meg annyit, hogy amíg a szövetség engedi játszani, addig miért ne tenné? Mondjuk az sem lehet véletlen, hogy itt kötött ki nálunk...

fran7 2013.05.30. 14:11:10

Karesz létezik, még Esanyi is ismeri. A becsengetünk és elfutunk adott részében megtekinthető.

fran7 2013.05.30. 14:15:43

@azarcakimeghúzottegymarslakót: Kivételesen láttam azt a meccset, zseniális hangulatú volt, még lehalkítva is. Ott a bíró nem csalt csupán élvezte a hatalmas padlóról való felállást. Néha a bírókat is magukkal ragadja a hangulat. Ez kevésbé zavar, mint amikor tudatosan előre eldöntött céllal csinálják. Ugyanis ilyen történik mindenféle más meccsen is. A bírót is érdekli a sport, no nem Magyarországon.

Circus 2013.05.30. 14:21:06

www.howtofixasoccergame.com/

Megjelent már ugye magyarul is Declan Hill tollából.

vincent1 2013.05.30. 18:31:11

@fran7: én nem láttam benne Kareszt, csak egy kitakart arcot.

fran7 2013.06.01. 23:21:05

@vincent1: Pedig az első adásban egyértelműen szerepelt. Lehet utána több eszük volt mát, s nem mutatták. Nem lett belőle, akkora balhé, mint kellett volna.
süti beállítások módosítása