HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Itthon nem kellett, Vietnamba ment a kétszeres olimpiai bajnok


vereckei_nemzetisport.hu.jpgfotó: www.nemzetisport.hu

A napokban röppent fel a hír, hogy Vereckei Ákos, a kétszeres olimpiai bajnok kajakos felhagy az versenyzéssel, és edzőnek áll. De nem itthon, mivel elmondása szerint itt nincs szükség rá, hanem Vietnamban. Vereckei ma utazott el, de legalább nem akar vietnami állampolgár lenni.

Vereckei Ákos Sydney és Athén férfi K-4 1000 méteres számának olimpiai bajnoka, hatszoros világbajnok, és ugyanennyiszer volt az év magyar kajakosa.

Győzelem Sydney-ben - Vereckei itt még egy hajóban Kammererrel

Tavaly Londonban szerette volna magát még egyszer megmutatni a férfi négyes tagjaként. Hosszú lenne leírni, hogy miként maradt le a 2012-es olimpiáról, de Sík Mártonnal, Bozsik Gáborral, és Boros Gergellyel együtt Vereckei szerette volna összemérni az erejét a végül kiutazó Tóth, Kammerer, Kulifai, Pauman négyessel. Ha Storcz Botond szövetségi kapitány enged a kérésnek, Vereckeiék pedig kijutnak az olimpiára, de ott nem végeznek az első hatban, akkor a négyes tagjai fejenként egymillió forint befizetését vállalták volna a szövetségi kasszájába. Bizarrnak tűnt a felvetés. Storcz nem is változtatta meg a korábbi döntését, és tegyük hozzá, hogy Kammererék végül ezüstéremmel tértek haza Londonból. 

Ez a sztori csak azért érdekes, mert közrejátszhatott abban, hogy Vereckei -bár elmondása szerint érzett volna magában erőt a folytatáshoz- abbahagyta a versenyzést, és Vietnamba megy fiatalokat oktatni. Vereckei szerint Magyarországon senki nem állt mellette sem erkölcsileg, sem szakmailag. Az edzősködésre készen áll, 2008 óta gyakorolja magán a különféle módszereket.

vietnam.jpgVietnam - ide megy egy kétszeres olimpiai bajnok magyar

Sokaknak eszükbe juthat a közelmúltból Janics Natasa, Csipes Tamara, és a többi lány kivándorlási szándéka, de Vereckei Ákos esete nem említhető egy lapon a lányokéval, ráadásul Vereckeinél fel sem merül, hogy állampolgárságot váltson. Remélhetőleg Ákos megtalálja a számításait Ázsiában. Ma elutazott. Drukkolunk neki.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.02.25. 19:15

Címkék: olimpia edző egyéni visszavonul olimpiai bajnok kajak-kenu Vietnam Sydney 2000 Athén 2004 Vereckei Kammerer férfi négyes

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr415104758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vittore. 2013.02.25. 22:14:09

Hát, Csollány Szilveszter meg Izlandon? oktatja a testedzést...

tundrazuzmo (törölt) 2013.02.25. 22:56:48

Most őszintén, milyen karrier vár itthon egy olimpikonra? Ha nyert 1-2 olimpiát, akkor a megélhetésének egy része biztosítva van az életjáradékból. De a szakmai kihívással mi van? Egy 30 éves férfi nem fog nyugdíjba vonulni.

Keresi az újabb kihívást, és ha versenyezni nem engedik, akkor megy edzőnek külföldre.

Dr. Sör Kálmán · http://www.itallexikon.hu 2013.02.25. 23:30:07

Egy íróasztalt pedig biztos kiutaltak volna neki a "sportminisztériumban" vagy a holdudvarában. Az EMMI afféle olimpiai elefánttemető. Oda járnak meghalni, miután vége van a versenyzésnek.

zembertelen 2013.02.25. 23:41:31

2020-ban, K1 1000-en, az Olimpián nyer: Yu Qaun Din. Trainer: A. Vereckei

TupakkaMinutti 2013.02.26. 05:43:06

Kedves Vincent1!
Azt esetleg lehet tudni (es meg erdeklodni) hogy vietnamban, hova? Hanoi/HCM varos? Azert ez egy igen nagy orszag...:)

Rigris 2013.02.26. 08:23:48

Szerintem nincs ezzel baj - mondom ezt abszolut kívülállóként, tehát bennfentesek nyugodtan megcáfolhatnak.
De Magyarországon rengeteg olyan kajakos és kenus van, akik egymaguk több komoly nemzetközi eredményt értek el, mint egész földrészek ezeréves történelmük során - én például nem tudok egyetlen ázsiai kajakos olimpiai vagy világbajnokról sem az elmúlt száz évből.
És mivel Magyarországon több a kajakos, mint amennyi indulási hely van a világversenyeken, vagy amennyit a - biztosan alulfinanszírozott - magyar egyesületek el tudnak tartani, ezért a többiek - valószínűleg az itthoninál magasabb fizetésért - elmennek külföldre.
Mi ezzel a baj?
Persze, nyilván jó lenne, ha itthon minél több gyerek menne kajakozni-kenuzni, de nem hiszem hogy minden gyerekcsoportnál olimpiai és világbajnok edzőknek kellene dolgozniuk megalázóan alacsony fizetésért.

t0thl 2013.02.26. 10:03:09

Jól tette. Sok sikert kívánok !

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2013.02.26. 12:00:15

én is mennék oda, a helyi female kínálatot szemügyre venni... :)

Mitya Ivanov 2013.02.28. 10:10:39

@replikátor: szemügyre venni az oké, de aztán nézd meg a fogazatukat is, már ha ki nem rohadt mind. Szóval az elérhető árszegmensben orál nuku, anál szintén, és ha ez a kettő nem stimmel, akkor a suna is sztornó.
süti beállítások módosítása