HTML

Keress minket facebookon

magicmagyars

weboldalkészítés: web-solutions.hu

Olimpiai bajnokot vegyenek!


szecsi_zoltan.jpg

Orvosi javaslatra úszni járt, mára már háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Szécsi Zoltán a XXI. század vízilabda-aranycsapatának a kapusa hat éve véd Egerben. Háromszoros olimpiai bajnokként (és hatszoros magyar bajnokként) most átadólistára tették a 35 éves Szecskát. 

Hidegzuhanyként érte a hír Szécsi Zoltánt, hogy nincs rá szükség Egerben. Az külön fájó lehet, hogy Gerendás György vezetőedző helyett az elnök közölte vele a hírt. Pár nappal a bajnoki cím után, úgy, hogy a Szolnok elleni döntőben még védett. Gerendást persze nem úgy ismerjük, mint aki félne Szécsi elé állni. A kapus azért sejtett valamit. Amikor arról beszélt klubja elöljáróinál, hogy jól van, és még két évig szeretne védeni, nem úgy reagált a környezete, ahogy azt várta volna, és ez a medencében töltött percek ritkulásán is látszott. Ráadásul ott a rivális, a junior világbajnok, Bisztritsányi Dávid, aki 26 évesen már kilépne a háromszoros olimpiai bajnok vetélytárs árnyékából. Szécsi Zoltán most is megmutatta sportemberi nagyságát. Tudomásul vette, hogy valamit lépnie kellett a vezetőségnek. Köszönetet mondott minden egrinek, és továbbáll. Büszke lehet arra, amit elért, de ő még nem lakott jól, és védene. Máshol. 

FSZ_2858.jpg

Négyszeres magyar bajnok volt már 2000-ben, de neki egy arany kellett mindig is. Szécsi Zoltán a BVSC-s aranyévek után Sydney városában lett igazán nagy kapus. Az egy dolog, hogy ott nyert először felnőtt aranyat a válogatottal azzal, hogy tagja volt a Világkupát nyert csapatnak, de itt nyerte első olimpiai aranyát a Kemény-csapat. 24 év után újra a világ tetején volt a magyar vízilabda-válogatott, és a legmelegebb pillanatokban mély vízbe dobott Szecska volt a szövetségi kapitány egyik nyerőembere. Azért nem a legjobbja, mert abban a csapatban mindenki csúcsteljesítményt nyújtott. Az oroszokat kiütötték a mieink, az ettől volt szép. Vári svédcsavarja, és a kapusparádé.

Athénban a szerbek ellen fordítottak a magyarok, Pekingben pedig csak sikerült megértetni az amerikaiakkal, hogy még nincs itt az ő idejük. Szécsi alapember volt. Világbajnokságot is nyert a csapattal Barcelonában, amit két ezüsttel spékeltek meg. Az egyedüli fekete pont az Eb-arany hiánya, úgy, hogy 2001-ben Budapesten volt a kontinensviadal. Londonban nem sikerült megszerezni a negyedik olimpiai aranyat, Szecska pedig visszavonult a válogatottól. Nem mintha az ötödik hely szégyen lenne.

Egy év olaszországi szezont leszámítva végig az ob I-ben védett. 15 érmet nyert itthon a BVSC és az Eger csapataival, és ő végig ugyanazzal a tűzzel a szemében védte ki az aktuális ellenfél szemét. 

1369381859_szecsizoltan_mti.jpgfotó: mti

Sportpályafutása és kitüntetései mellett három gyermek édesapjaként is helytáll az életben. Nyilván ők jelentik az élete értelmét, de a vízilabdázást sem akarja még abbahagyni. 2009-ben keresztszalag-műtétje miatt kimaradt a vb-re utazó válogatott keretből, 2011-ben pedig újabb műtéten esett át. De talpra állt, és 12 év szünet után újra magyar bajnok lett. A londoni ötödik helyen is túltette magát, majd megint bajnok lett. Most mégis előtte húzták le a rolót Egerben. így nem tehet mást, minthogy emelt fővel odébb áll. Ő ezt is választotta. Hajrá, Szecska! 35 évesen még helyed van egy bajnokesélyes csapatban.

SZERZŐ: vincent1
DÁTUM: 2013.05.25. 09:30

Címkék: videó vízilabda csapat Ferencváros Sydney Athén Eger Kemény Dénes Peking BVSC Szécsi Zoltán Vári Attila

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmagyars.blog.hu/api/trackback/id/tr605316735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paolo B 2013.05.26. 19:38:20

Köszönjük Zoli !
Leszel te még Magyar Bajnok...
Ezek meg itt egerben majd egyszer felébrednek.......

Petitprince 2013.05.26. 21:21:39

Azt gondolom, amit az előttem író! A magyar vízilabdázás három csodálatos aranyában van hatalmas részed, és nincs okod szégyenkezni, amint másoknak sem azok közül, akik abban a majd méltán legendává váló csapatban játszottak. Hajrá!

balatonszelet 2013.05.26. 23:49:37

Gyönyörű amiket eddig elért, az nem vitás, csak jön a de. 35 évesen pont a sok érem, a bajnoki címek miatt könnyen lehet, hogy motivációs problémái voltak, nem volt elég alázata már a csapat iránt, vagy az edzésmunkába fektetett kevesebb energiát. Ha ritkulnak a játékpercek az nem mindig a hülye edző miatt van, lehet hogy a tüzesebb fiatal Bisztritsányi már olykor többet segített a csapatnak. Tovább áll, a levegőváltozás könnyen lehet, hogy jót fog neki tenni és még pár évig a legmagasabb szinten védhet és nagyon sok sikert kívánok neki, ugyanis egy hatalmas legenda
süti beállítások módosítása